PTT şubesinden bıçaklı gaspa, 15 yıl hapis istemi

ANTALYA'da, PTT şubesinden bıçak zoruyla 7 bin lira gasbeden Okan Coşgun'un, 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.

27 Ekim 2020 Salı 15:00
PTT şubesinden bıçaklı gaspa, 15 yıl hapis istemi

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)
Olay, 30 Eylül tarihinde Kepez ilçesi Habipler Mahallesi Sütçüler Caddesi'ndeki PTT şubesinde meydana geldi. Kargo göndermek bahanesiyle şubeye gelen Okan Coşgun, kadın görevliyi bıçakla tehdit ederek 7 bin lira gasp etti. Parayı aldıktan sonra kaçan Okan Coşgun, geniş çaplı araştırmanın ardından yakalanarak, tutuklandı.



Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Okan Coşgun hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, sanığın çevredeki PTT şubelerini gezdiği, Sütçüler Caddesi'ndeki şubeyi soymaya karar verdiği belirtildi. Sanığın tanınmamak için boya lekeli kıyafetler giyip, şapka taktığı belirtilen iddianamede, Okan Coşgun'un yanında getirdiği kutunun içine bıçağı koyarak şubeye girdiği, daha sonra çıkardığı bıçağı doğrultup "Kasayı aç" diyerek görevliyi tehdit ettiği kaydedildi.



Kasadaki 7 bin lirayı kutuya koyduğu sırada sanığın şube görevlisine "Abla bankaya borcum var, zaten cezaevine gireceğim" diyerek aldığı paralarla kaçtığı aktarılan iddianamede, PTT çalışanının ise bu sırada panik butonuna basarak polisi aradığı kaydedildi. İddianamede, gasp edilen paraların Okan Coşgun tarafından harcandığı için bulunamadığı belirtildi. İddianamede, sanığın 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.