Ormanlık alanda yangın sonrası yanmış ceset bulundu

Antalya’da ormanlık alanda çıkan küçük çaplı yangının söndürülmesinin ardından, alevlerin çıkış noktasında yanmış erkek cesedi bulundu. Kimliği tespit edilemeyen 40’lı yaşlardaki cesetle ilgili polis inceleme başlattı.

28 Eylül 2020 Pazartesi 14:47
Ormanlık alanda yangın sonrası yanmış ceset bulundu



Suat Metin - Burak Yalman - Ferhat Metin
ANTALYA (İHA) -
Edinilen bilgiye göre, Döşemealtı ilçesine bağlı Düzlerçam Mahallesi Kuruçay mevkiindeki ormanlık alanda sabah erken saatlerde yangın ihbarı alan itfaiye ekipleri, bölgeye geldi. Ormana yayılmadan kısa sürede söndürülen yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen yerde yanmış bir erkek cesediyle karşılaşıldı. İhbarla birlikte olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından hayatını kaybettiği tespit edilen cesedin üzerinde kimliğe rastlanılmadı.
40’lı yaşlarda olduğu değerlendirilen şahsın cesedi, ölüm nedeni tespit edilmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CESEDİN, CHP ESKİ İLÇE BAŞKANINA AİT OLDUĞU BELİRLENDİ

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin bulduğu, vücudunun yarısı yanmış erkek cesedinin, CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'a (53) ait olduğu belirlendi. Yalçın'nın cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada işlemlerinin devam ettiği, cenazenin yarın Döşemealtı'nda toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Diğer yandan CHP'nin mevcut İlçe Başkanı Reşit Doğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Önceki dönem ilçe başkanlarımızdan Hasan Haluk Yalçın'ın elim bir olay sonucu hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Örgütümüzün başı sağ olsun" dedi.

Hasan Haluk Yalçın'ın 2012-2015 döneminde CHP ilçe başkanı olarak görev yaptığı belirtildi.

‘TABANCA İLE ÖLDÜRDÜM, DAHA SONRA ORMANI ATEŞE VERDİM’

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde, ormanlık alanda vücudunun yarısı yanmış cesedi bulunan CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'ın ölümüyle ilgili emekli özel harekat polisi H.B. gözaltına alındı. Eski arkadaş oldukları belirtilen Hasan Haluk Yalçın ile H.B.’nin, dün gece bir mekanda alkol almaya başladığı ardından da iddiaya göre H.B.’nin Yalçın'dan 30 bin liralık alacağını isteyince aralarında tartışma çıktığı öğrenildi. Kısa süre içinde büyüyen kavganın ardından Yalçın ile H.B.’nin otomobile binip, mekandan ayrıldığı, ormanlık alanda Hasan Haluk Yalçın'a tabancayla ateş ederek öldüren H.B.’nin daha sonra ormanı ateşe verip, oradan ayrıldığı öne sürüldü.

‘30 BİN LİRA ALACAĞIM VARDI’

Soruşturmayı sürdüren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Döşemealtı Sanayisi'nde büfe işleten emekli özel hareket polisi H.B.'yi operasyonla evinde gözaltına aldı. İfadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen H.B.'nin polise verdiği ifadesinde, "Kendisinden 30 bin lira alacağım vardı. Onu istedim. Aramızda tartışma çıktı. Ben de ormanlık alana götürüp, tabanca ile öldürdüm. Daha sonra ormanı ateşe verdim" dediği öğrenildi. H.B.'nin yakalandığı sırada alkolün etkisinde olduğu belirtildi. Şüphelinin polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Son Güncelleme: 29.09.2020 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.