ARSA MESELESİ NEDENİYLE ÖLDÜRMÜŞ

 ANTALYA'da, 10 yaşındaki oğluyla yaşadığı evde bıçaklanarak öldürülen ortopedik engelli İnan B.'nin (45) üzerine kayıtlı arsayı, ayrı yaşadığı eşi ile kayıbiraderine devretmeyi reddedince, cinayete kurban gittiği öne sürüldü. 

25 Eylül 2019 Çarşamba 12:05
ARSA MESELESİ NEDENİYLE ÖLDÜRMÜŞ

Olay, dün saat 07.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Demircikara Mahallesi 1771 Sokak'taki gecekonduda meydana geldi. Okula gitmek için uyanan ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Y.B., yüzde 70 ortopedik engelli annesi İnan B.'yi uyandırmak istedi. Ancak odasının kapısının kilitli olduğunu fark etti. Küçük çocuk, demir çubukla kapıyı açınca, annesini kanlar içinde yerde yatarken buldu.  Hemen komşularından yardım istedi. İhbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde göğsünde çok sayıda bıçak darbesi olduğu görülen İnan B.'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Çocuk, polis aracına bindirerek evden uzaklaştırılrken yapılan incelemede, kapının zorlanmadan açıldığı, evdeki LCD televizyonun ise verandanın altına bırakıldığı ortaua çıktı.

Evde arbede izine rastlamayan polis, çevredeki otluk alanda uzun süre suç aleti aradı ancak sonuç alınamadı.



AMCA VE BABA GÖZALTINA ALINDI
Polisin bilgisine başvurduğu Y.B., annesinin, babası Mehmet B. ile ayrı yaşadığını, televizyonun ise amcası Halil B. tarafından dışarı çıkarıldığını anlattı.Bunun üzerine polis, emekli infaz koruma memuru olan amca Halil B.'yi cep telefonuyla arayarak, olay yerine çağırdı. Aracıyla gelen Halil B., polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, İnan B.'nin ayrı yaşadığı eşi Mehmet B.'yi de Isparta'ya giderken yakalayarak, gözaltına aldı.

Olay yeri incelemesinin ardından Y.B., polis eşliğinde eve girerek, gözlüğü ile bazı eşyalarını aldı. Bu sırada olay yerine gelen İnan B.'nin yakınları gözyaşı döktü. İnan B., otopsi işlemlerinin ardından Alanya'da toprağa verildi.



CİNAYETİN NEDENİ ARSA TARTIŞMASI
Koca ile kayıbirader, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, cinayetin, arsa devri nedeniyle yaşanan tartışmadan kaynaklandığı öne sürüldü. İddiaya göre, 2 kardeş, İnan B.'ye üzerine kayıtlı arsayı kendilerine devretmesi için baskı yaptı. Ancak kadın, buna direndi. Aynı yerde arsaları bulunan Halil B. ve Mehmet B. de İnan B.'yi öldürdü.

YAŞADIĞI ŞİDDETİ MUHTARA VERDİĞİ MEKTUPTA ANLATMIŞ

Antalya'da, 10 yaşındaki oğluyla yaşadığı evde bıçaklanarak öldürülen ortopedik engelli İnan B.'nin, olaydan iki hafta önce mahalle muhtarı Mehmet Köksal'a, hayat hikayesinin ve eşinin kendisine yönelik şiddeti anlattığı, bir mektup bıraktığı ortaya çıktı. İnan B.'nin mektubunda, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan eşi M.B. ve kayınbiraderi H.B.'nin kendisine şiddet uyguladığına yönelik bilgiler ver alıyor.

'BÜTÜN BORÇLARI ÜZERİME BIRAKIP KAÇTI'

Kırcami Mahalle Muhtarı Mehmet Köksal'ın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği teslim ettiği mektupta, İnan B., evliliği boyunca 8 yıl şiddet gördüğünü, ağır bir ameliyat geçirdikten sonra eşinin şiddet uygulamamaya başladığını belirtti. Kendi adına kredi çekerek araba aldıklarını, aracın devrini kendi üstüne alan eşi M.B.'nin kaçtığını, bütün borçların ise üzerine kaldığını mektubunda anlatan İnan B., "Malulen emekli olduğum için maaşıma da banka el koydu. Eşimin ağabeyi de şantaj yapmaya başladı. Kocamdan anlaşmalı boşanmazsam borçları ödetmeyeceğini söyledi. Dediğini de yapıyor ve borçları ödetmiyor. Evden çıkmam için bana baskı yapıyor, tehdit ediyor. Elektrik ve su saatini üzerime aldığım için boğazımı sıkarak beni öldürmeye çalıştı. 'Kemiklerini kırmadığıma çok pişmanım' diyor. Eşim de çocuğumla beni sıkıntılarla ortada bırakıp bir lokma ekmeğe muhtaç etti. Eşimin abisi beni daha hala evden atmaya çalışıyor. Oğlumda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var. Oğlumun ve benim sağlık sorunlarımız hala devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Muhtar Mehmet Köksal ise "İnan B., yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıları bir mektupla bize bildirdi. Biz de ilgili yerlerden destek için talepte bulunduk. Bu olay olunca da mektubu polise tesslim ettik" dedi.


Mersin'in Tarsus ilçesinde 14 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bedensel engelli olan İnan B.'nin, olaydan iki yıl sonra evlenerek Antalya'ya yerleştiği kaydedildi. Evlendikten bir yıl sonra oğlu Y.B.'yi dünyaya getiren İnan B.'nin, bedensel engelli olmasına rağmen el ilanı dağıtıp, temizlik işlerine giderek aile ekonomisine katkı sağladığı belirtildi.

'EŞİM KÜFÜR EDİNCE KARNINA BIÇAK SAVURDUM'

Antalya'da, 10 yaşındaki oğlu ile yaşayan ortopedik engelli eşi İnan Berak'ı bıçaklayarak öldüren Mehmet Berak ve kardeşi Halil Berrak, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet Berak ve Halil Berak, savcılık sorgusundan sonra tutuklanma istemiyle Antalya 1'inci Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Mehmet Berak'ın, mahkemede verdiği ifadede, olay günü saat 23.30 sıralarında konuşmak için ayrı yaşadığı eşinin evine gittiğini, bir süre sonra tartışmaya başladıklarını söyleyip, "Tartışma sırasında eşim babama küfür edince, mutfaktan aldığım bıçağı karnına doğru savurdum. Oğlum bu esnada uyuyordu" dediği öğrenildi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ

Halil Berak ise maktulün kendisi hakkında 6- 7 ay uzaklaştırma kararı aldırdığını söyledi. Olay günü çalıştığı otelde olduğunu savunan Halil Berak, "Saat 24.00'te işten çıkarım. Olay günü de gece evimdeydim" dedi.

Yargılama sonunda Mehmet Berak ve kardeşi Halil Berak 'cinayet' suçundan tutuklandı.

Duruşmayı izleyen Halil Berak'ın eşi, duruşma salonunda baygınlık geçirdi. Salondakiler tarafından müdahale edilen Berak'ın eşi kendine geldiğinde, "Ben artık o eve giremem" diyerek ağladı.

Son Güncelleme: 25.09.2019 15:55
Anahtar Kelimeler:
CinayetMuratpaşaInan B.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.