Alanya’da 4 caretta caretta ölüsü sahile vurdu

ANTALYA'nın Alanya ilçesi Yeşilöz ve Keşefli mahallelerinde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 4 caretta caretta ölüsü sahile vurdu.

12 Ekim 2021 Salı 09:24
Alanya’da 4 caretta caretta ölüsü sahile vurdu

Ceren ŞAHİN/ALANYA (Antalya), (DHA)

Alanya’da Yeşilöz plajında yürüyüş yapanlar, birinin başı kopmuş 2 caretta caretta ölüsüyle karşılaştı. Caretta caretta ölüsünü görenler Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne haber verdi. Sahile gelen ekipler yaptıkları incelemenin ardından caretta carettaları gömmek üzere sahilden aldı.

 

Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, "Yeşilöz sahiline 2 ölü kaplumbağamız sahile vurdu. Birinin kafası kopmuş vaziyetteydi. Özellikle koparılmış. Muhtemelen balıkçı ağlarına yakalandı. Ağını kurtarabilmek için balıkçılar kafasını kopartarak ağlarını kurtardı. Çünkü çok yeni, kanlıydı. Bakılacak halde değildi. Muhtemelen bu şekilde olmuştur. Pervane kesiği gibi olsa başka yaralar da olabilirdi. Sadece kafası koparılmıştı. Debelenmesin, çabalamasın diye öldükten sonra ağlarını kurtardılar. Daha sonra denize bırakıldı ve sahile vurdu” dedi.
Keşefli Mahallesi'nde de 2 caretta caretta ölüsünün sahile vurduğu belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.