Akdeniz'de facia!

12 Kasım 2020 Perşembe 21:06
Akdeniz'de facia!

Libya açıklarında Avrupa'ya gitmekte olan mültecileri taşıyan bir gemide meydana gelen arıza sonucu en az 74 mültecinin boğularak hayatını kaybettiği duyuruldu.

 Associated  Press haber ajansına göre; Homs kenti açıklarında alabora olan gemide, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 120 göçmenin bulunuyordu.

Libya Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkçıları 47 kişiyi kurtarırken, en az 74 göçmen boğularak hayatını kaybetti. Görevlliler 31 kişinin cansız bedenini denizden çıkarırken, diğer göçmenler için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

2011'de Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana Libya'da siyasi krizi yaşanıyor. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre; 2004'ten bu yana Avrupa'ya ulaşmaya çalışan en az 20 bin kişi Akdeniz'de boğularak can verdi.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.