Güney Haberci Aksu, Hatay’da Suriyeli Türkmen mültecilerin yaşadığı kamplardan bildiriyor 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, Hatay’daki Suriyeli mülteci kampını ziyaret eden 200 kişilik Antalya heyetinde gazetemiz de yer aldı. 



200 KİŞİ GİTTİ
Antalya’dan Hatay’a Gönül Köprüsü etkinliği kapsamında düzenlenen geziye Güney Haberci Aksu olarak biz de katıldık. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla siyasi parti yetkilileri ve STK temsilcilerinden oluşan 200 kişilik Antalya heyeti ile Hatay'daki göçmen kamplarını ziyaret ederek, Suriye’de yaşanan trajediye biz de tanıklık ettik. 



AKSU HEYETİ
Vali Münir Karaloğlu’nun başkanlık ettiği heyetimizde, Antalya kamuoyunun yakından tanıdığı yüzlerce isim yer aldı. Aksu ekibinde ise Belediye Başkanı Halil Şahin, Ak Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Çoşgun, AK Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Burhan Çelik, Belediye Spor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi, Kötekli Yörükleri Derneği Başkanı Veli Altıntaş ve diğer yetkililer de de bulundular. 



İNSANLIK tarihinin son yıllarda yaşadığı en büyük trajedilerden biri olan Suriyeli mülteci krizine Antalya duyarsız kalmadı. Sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve siyasetçilerden oluşan 200 kişilik Antalya heyeti, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Hatay’a giderek Suriyeli sığınmacıların kamplarını ziyaret etti. Antalya heyeti ile birlikte ilimizden gönderilen yardım malzemeleri de bölgeye ulaştırıldı.



Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun başkanlık ettiği Antalya heyetinde, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları da yer aldı. Antalya heyetinin Aksu bölümünde ise Belediye Başkanı Halil Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Çoşgun, Belediye Spor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi, Kötekli Yörükleri Derneği Başkanı Veli Altıntaş ve diğer yetkililer de bulundu. Antalya heyetinin diğer ünlü simalar da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ile AK Parti, MHP ve Demokrat Parti’nin yöneticileriydi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya ve Hatay arasında oluşturulan Gönül Köprüsü’ne destek veren herkese teşekkür etti. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de, mülteci kamplarında kalan Suriyelilerin, başta çocuklar olmak üzere Türk milletinin misafiri olduklarını belirterek, “Onlara bu acıları yaşatanlar, tarih önünde insanlığa hesap vereceklerdir” dedi. Ak Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin de, “Dünya insan hakları günü münasebetiyle Hatay Yayladağı'ndaki kampları ziyaret ederek Türkmen kardeşlerimizle hemhal olduk. Rabbim daha kötüsünü göstermesin inşallah” diye konuştu. Heyetimizde yer alan yetkililerle kampları dolaşırken gördüğümüz fotoğraf gerçekten yürek sızlatan bir derecedeydi. Bununla birlikte, onların acılarını dindirmek için bir nebze de olsa katkı sağlayabildiğimiz için mutlu olduk. Allah’ın milletimize bağışladığı en güzel coğrafyalardan biri olan Antalya’da ve onun en şirin ilçesi Aksu’da yaşıyoruz. Hatay’daki mülteci kamplarında geçirdiğimiz bir günün ardından uçakla Antalya’ya dönerken hep bunu düşündük. Elimizdeki zenginliklerin ve güzelliklerin kıymetini bilelim ve onları korumak için birliğimizi, beraberliğimizi asla bozmayalım.


















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.