Havaların ısınmasıyla birlikte Antalya’da orman yangınları baş göstermeye başladı.

Öyle ki geçen hafta neredeyse sözleşmiş gibi ilin her yanından orman yangını yada sazlık alan yangını haberleri gelmeye başladı.

Üstelik tam da o günlerde havanın rüzgarlı ve zaman zamanda fırtınalı olması iyice alevlendirdi ve yangının hızını artırarak daha fazla alanın kül olmasına neden oldu.

Her sene yaşadığımız görüntüler bu yıl daha erken başladı.

Aksu, orman yangınları konusunda en potansiyel yer maalesef!

Her yanımız ağaçlık ve ormanlık alan. Geçen sene yazın neredeyse her hafta bir bölgede çıkan yangınlarda erken müdahaleye rağmen dönümlerce ağaçlık alan kül oldu.

Bu sene de aynı sonu yaşamamak adına şimdiden tedbirler daha da artırılmalı diye düşünüyorum. Çünkü bu sene hele bu mevsimde damla yağmur düşmedi. Yağmurun yağmaya niyeti de hiç yok açıkçası. Hava sıcaklığı da günden güne artmakta.

Aksu’nun her yanını köşe bucak gezdiğimiz için nerde ne var görüyoruz. Mesela ormanlık alanların yanında bulunan ve bilinçsizce bırakılan inşaat atıklarının içinde yer alan cam parçaları büyük tehlike! Belediye ekipleri temizlik çalışmalarını titizlikle yapıyorlar ama bu atıklar biraz daha iç alanlar da daha önce yetkililerle bunu paylaşmıştık. Gerekli tedbirler alındı. Gözden kaçan noktalar olabileceği düşüncesiyle bir kere daha buradan bunu bilgi amaçlı paylaşmak istedim.

Orman yangınlarının baş gösterdiği şu günlerde Aksu Belediyesinin, Aksu’da bu konuda nasıl bir çalışma içerisinde olduğunu öğrenmek adına, Başkan Yardımcısı Celil Gökçen’den bu konuda bilgi aldık. Celil Başkan, “Aksu Belediyesi olarak yangın olduğu vakit itfaiye ve orman söndürme ekipleri ile birlikte erken müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz ve araçlarımızla her an hazırız. Kurşunlu’da bulunan yangın gözetleme kulesinde nöbetçilerimiz var. İlçemizin hangi mahallesinde olursa olsun herhangi bir yangın durumunda hemen haberdar oluyoruz. Yangının önüne geçme şansımız yok maalesef bu kundaklama veya tedbirsizlikten kaynaklanabiliyor. Bütün bunlara rağmen, 24 saat belediye olarak sahadayız ve çalışmaktayız” dedi.

Gönlümüz yangınlar olmamasından yana ama ne çare ki oluyor. Orada yanan sadece ağaçlar değil hepimiz şahitsiz buna! Ormanlarda yaşam savaşı veren her canlı yanıyor maalesef... Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.