Antalya demir ağlarla örülüyor

Antalya, bu günlerde yeni bir projenin ilk adımlarının heyecanını yaşıyor. Nedir bu proje? Raylı sistemde 3. Aşamanın yapımının başlaması ve nasip olursa 570 gün sonra artık Antalya’da bir uçtan öbür uca tramvayla ulaşımın sağlanacak olması. Bu hattın güzergâhı, Varsak mahallesinden başlayıp Zerdalilik Mahallesinde son bulacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçtiğimiz hafta içerisinde Antalya basınını bu projeyi görmeleri için davet etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden otobüsle hareket ettik. Varsak depolama alanına kadar yol boyunca yapılan çalışmaları anlattı. Varsak mahallesi sınırlarında tramvayın üzerinden geçeceği raylar döşenmeye devam etmekte. Evet, Antalya demir ağlarla örülmeye devam ediyor. Eminim bir sonraki çalışma Konyaaltı bölgesine olacaktır. Her geçen gün çile haline gelen trafik bu çalışmalarla keyifli yolculuklara yerini bırakacaktır. Antalya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.  

Hani bize asansör yazımıza açıklama geldi

Geçtiğimiz hafta ‘Hani bize asansör’ diye vatandaşların bir serzenişini yazmıştım. Hafta içerisinde konuya duyarlılık gösteren Büyükşehir Belediye Meclisi ve aynı zamanda Ulaşım ve Koordinasyon Komisyonu üyesi Yaşar Sözen’den açıklama geldi. Bu açıklamayı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

‘ 2014 yılından beri Aksu’da Büyükşehir belediyesi ulaşım komisyonu olarak ciddi anlamda reform denilecek çalışmalar yaptık. Şehir içi güzergâhlar belirlendi. Ulaşım ile ilgili sorunları çözdük. Karayollarının yaptığı ve daha sonra belediyemize devredilen üst geçit ile ilgili asansör sorununa el attık. Büyükşehir belediyesi ulaşım komisyonu olarak asansörümüzü yaptık. Ancak hizmete girmesi için bir takım prosedürler gerekiyordu. Bu prosedürlerden biride Makine mühendisleri odasının vereceği rapor ile aynı zamanda abone alınması gerekiyordu. Bunlarla ilgili başvurularımızı yaptık, kontroller yapıldı bu konunun takipçisiyiz. Bugünlerde asansör hizmete girecektir. Ve tüm Aksuluların kullanımına açık olacaktır.’

 Gelişmeler bu şekilde yaşanırken bizim görevimiz bölgenin gazetesi olarak kamuoyunun sorunlarını yetkililere iletmek, yetkililerin görevi ise sorunlu konulara açıklık getirmesi.  Aksu Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Sözen’e hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Dünyanın önde gelen bisikletçileri Aksu’dan geçecek

10 Ekim tarihini not defterinize kaydedin şimdiden, çünkü her yıl gerçekleştirilen 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl ki güzergâhında Aksu’dan geçecek.  54 yıldır devam eden tek organizasyon olma özelliğine sahip Bisiklet Turu’nda, dünyanın en tanınmış bisiklet sporcuları yer alacak. Çocuklar ve gençler bu güzelliği kaçırmayın derim.

Konuyla ilgili bilgilendirme de bulunan Aksu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zeki Gök, 10 Ekim Çarşamba günü saat 12.30 ile 13.00 arasında 50 sporcumuz ve 100 öğrencimizle birlikte Anfaş Fuar Alanı önünde 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu izlemek için yerimizi alacağız ’dedi.

Bu spor organizasyonu kaçmaz Haydi Aksu Bisiklet Turuna…

Ocaklara ateş düştü

Batman’ın Gercüş ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı bombanın patlaması ile 7 askerimiz şehit oldu. Bu canlardan biri de Atatürk Mahallesi sakinlerinden Hasan ve Ayşe Hekim’in oğulları Ali Hekim. Vatan için çalışan ve sınırda vatanı beklerken hain bir tuzakla şehit olan kardeşlerimizden biri. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine sabır, sabır, sabır diliyorum.

Daha temiz, daha yeşil bir Aksu istiyoruz

Aksu’nun en işlek yollarında yürüdüğünüz vakit yada araçla geçerken değişik manzaralar çıkıyor karşımıza.  Mesela; Kaymakamlık binasına bakan kaldırımın üstünde yaklaşık bir aydır duran sökülmüş parke taşları, açıkçası hoş olmayan görüntüye sebep oluyor. Elbette ki kullanılıyordur o taşlar ve yavaş yavaş taşınıyor da ama durması gereken yer orası mı?

Yine Macun deresi ile bağlantılı olan sulama kanalının üstünde ki köprünün etrafı çöp içerisinde. Tam karşısı da aynı vaziyette. Macun deresinin üzerine Perşembe pazarı kurulduğu vakit akşamına temizleniyordu. Şimdi ara sıra bir su tankeri gelip su sıkıp gidiyor. Etrafı çöplerle dolu.

Amacımız kimseyi eleştirmek değil gördüklerimizi söylemek. Temizlik seçmiş olduğumuz dinimizin temellinde var. Daha temiz ve daha güzel bir Aksu olsun isteriz.

Kamyonet kasalarında taşınan kadın işçiler

Bu günlerde nerdeyse her gün trafikte sabah akşam karşılaşıyorum, bu manzarayla. Kamyonet kasasında malzemelerin hemen yanı başında, başları bağlı, işe gitmeye çalışan kadınlarımızla.

İnsan taşımacılığında çok şeyi aşmış ve her türlü kurala uyulması yönünde gereken tedbirlerin alındığı bir durumda, kamyonet kasasında kadınların taşınmasının fark edilmemesi ilginç bir durum. Elbette ki yetkililer bu durumu tespit edip gereken önlemleri alacaklardır. Bu çalışan kadınlarımızın mevsimlik işçi olduğu ve bundan dolayı bu şekilde taşındığı dile getiriliyor. Bunun doğruluk payı nedir mevsimlik işçi diye bu şekilde mi taşınmalı, araştırılmalı.

Her biri önce bir can, sonra bir kadın ve anne. Ekmek parası kazanmak için çalışıyor bu kadınlar. Eminim onlarda olması gereken insani şartlarda ulaşımlarının sağlanmasını isterler. Ama işlerini kaybetme korkusu, sessiz kalmalarına neden olmalı ki bu durumu kabul etmek zorunda kalmışlar. Kamyonet kasasında taşınmaları hiçte doğru değil. Bu konuya hem iş sahiplerinin hem de yetkililerin hassasiyet göstereceklerine inanıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih Metin 2018-10-11 02:05:17

Sayın Hilal hanım tespitlerinizin pek çoğu doğru,bunun için sizi kutlarım ve teşekkür ederim.Ama bir de Büyükşehir belediyesinin Aksu'da Cihadiye Mah.(Cihadiye ilk okulunun anayol tarafı),Güzelyurt mah.Şehit Halisdemir Mesire alanı(Havaalanını geçtikten sonra,Güzelyurt petrole gelirken) çok acil bir üst geçit lazım.Lütfen dile getirin.

Avatar
Fatih Metin 2018-10-11 02:08:54

Sayın Hilal hanım,Cihadiye ve Pınarlı mahallelerinde asfalt çok sıkıntılı,yollar cam kırıkları ve dikenlerle dolu.Yollar kazılmış.Ayrıca Aksu belediyesinin Cihadiye mah.bir garezi mi var acaba.Cihadiye mezarlığının yanındaki çocuk parkı hala yapılmadı.Yol kenarlarında dikenler ve küçük ağaçlar dolu,temizlenmiyor.Lütfen dile getirin.