Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in eşi Ümmü Şahin Anneler günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret ederek Aksu’da yaşayan annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutladı.

Sohbetimiz sırasında Ümmü Şahin, Annelik duygusunun kutsallığından bahsederken, evlatlarına olan özlemini de dile getirdi. Başka şehirde yaşayan iki evladını hep düşündüğünü, onların başarıları, mutlu bir yaşam sürmeleri için elinden geleni yaptığını ve duacı olduğunu ve anneliğin düşüncesi hiç bitmediğini sözlerine ekledi.

 Aksu’da yaşayan bütün çocukları kendi evladım olarak görüyorum, onların annesi gibi hissediyorum ve Aksu’nun yaşayan değerleri büyüklerimizi de annem olarak kabul ediyorum dedi. Anneler günü dolayısıyla şehit annelerini de ziyaretlerinin en başına koyduklarını söyleyen Ümmü Şahin evlatlarına rahmet, ailelerine de sabırlar diledi.

Gönüllü olarak Aksu’da başkan eşi olarak yoğun bir mesai harcayan Ümmü Hanım’a sorduk bir gününüz nasıl geçiyor?

Anne olan bir Ümmü Şahin olarak kendimi Aksu’nun annesi olarak görüyorum. Hasta olan bir çocuğu görünce üzülüyorum, başarılı çocukları görünce gururlanıyorum. Belediye ile birlikte çözüm üretiyoruz. Bir kadın olarak, anne olarak annelerin dertlerine zaman ayırıyorum, onları dinliyorum. Benimle daha rahat paylaşabiliyorlar sorunlarını elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Bir günümüz Aksu’da yoğun geçiyor. Programların hepsine davet üzerine gidiyorum. Davet edilmeden de takip ediyorum ve katılıyorum programlara. Üç yılımızı tamamladık çok şükür, halkımıza daha çok yakınlaştık bu zaman içerisinde. Onlar bizi biz onları daha yakından tanıdı. Kuran kurslarımızı ziyaret ediyoruz. Hanımlarımızla toplantılara katılıyorum. Onlar beni yaptıkları bütün toplantılara davet ediyorlar, her fırsatta aralarında görmek istediklerini dile getiriyorlar tabi bende onlarla birlikte olmayı seviyorum. Cenazelerimiz de hane halkının acı günlerinde ziyaretimiz oluyor ve yaşlı ziyaretleri çok severek gittiğim programlar. Bir gülümsemeye bile muhtaç yaşlılarımızı ziyaret etmeyi çok seviyorum. Bu ziyaretleri çok önemsiyorum. “Hoş geldin Bebek” ziyaretlerimiz var. Bunu proje olarak her ay düzenli gerçekleştiriyoruz. Anne olan kadınlarımızın mutluluğunu yaşıyoruz birlikte. Belediye olarak bu proje devam edecek. Bir günümüzü ziyaretlerimiz, hanımlarımızın istekleri, sorunları, beklentileri ve teşekkürleri ile tamamlıyoruz.

Ülkemizin kanayan yarası terör ve vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimiz ve onların geride ömrü boyunca gözü yaşlı kalan anneleri, Aksu’da yaşayan şehit annelerine yönelik ziyaretleriniz nedir?

Şehit annelerini her zaman ziyaret ediyoruz. Anneler günü yaklaşırken veya o güne has değil. Yıl boyunca her zaman yanlarında, yakınlarında oluyoruz. Acılarını bir nebze olsun hafifletmek, yüreklerine bir damla su dahi olabilmek için yanlarındayız. Onlar bu acıyı her zaman yaşıyorlar. Evladını vatana şehit veren anneler hepimizin annesi. Onların anneler gününü özelikle kutluyorum. En son bir ziyaretimizi kaymakamımızın eşi Necla hanımla gerçekleştirdik. Şehit ailesinin bir evlatları engelli diğeri şehit olmuş. Onlar evlatlarının acısını her zaman taşıyorlar, bu durum anneler günün de daha çok artıyor, tek tesellileri sabretmek. Evlatlarının Peygamberlik makamına en yakın makam da olduğunu bilmeleri teselli ediyor onları. “Seçilmiş anneler” diyorum ben onlara. Bütün kalbi duygularımla bu annelerimizin anneler gününü tekrar tekrar kutluyorum. 

Söyleşi için teşekkür ediyoruz. Anneler günü dolayısıyla mesajlarınız, temennileriniz nelerdir paylaşabilir misiniz?

Annelik duygusunu tatmak isteyen herkese Rabbim nasip etsin. Biyolojik anne olamasak bile her yavruya annesiymiş gibi yüreğimizde bu duyguyu yaşatmalıyız düşünüyorum. Annelerimiz evlatlarının duacısı olsun diyorum. Bizleri de çocuklarımıza en iyi anne olabilmeyi nasip etsin. Bütün annelerimizin günü kutlu olsun diyorum. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.