Bir insan düşmeye görsün, bir tekmede en yakınından gelir.

Çünkü düne kadar kral olan, bugün itibariyle sıradandır

Tüm buna rağmen bazen de insanlar kendi kaderini, kendisi tayin eder.

Şimdi size anlatacağımız olayda olduğu gibi.
Geçtiğimiz hafta gece yarısına doğru Antalya kulislerine düşen bir haber adeta soğuk duş etkisi yarattı. Herkes telefonlarına sarılarak haberin doğruluğunu teyit ettirmeye çalışıyordu.

Gelen haberlere göre, MHP Antalya İl Yönetimi toplantı halindeyken İl Başkanı Osman Çetin’in telefonu çalar. Arayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bizzat kendisi. Sert bir ses tonuyla Başkan Çetin’den pılısını pırtısını toplayıp derhal partiyi terk etmesini ister.

Başkan Çetin, Yönetim Kurulu’na dönerek, “arkadaşlar ben istifa ediyorum. Siz kendi aranızdan bir başkan seçin” diyerek partiden ayrılır.

Tabii buraya kadar, anlatanların yalancısıyız.

Sonrası malum,

MHP’liler özellikle sosyal medya üzerinden sevinç çığlıkları atmaya başladı. Olaya inanamayanlar hala, “Başkan her zaman ki gibi şov mu yapıyor” düşüncesiyle temkinli davranıyorlardı.

Olayın Aksu boyutunu ele Alacak olursak, MHP’liler Çetin’in istifa haberini seçim kazanmışçasına sevinçle karşıladı. Bir gün öncesine kadar, “En büyük başkan bizim başkan” diyerek nara atanlar, haberi duyunca, “gömün gitsin” diyorlardı. Kendilerine olayı nasıl karşıladıklarını sorduğumuz da ise, “Çetin dönemi bitti. Bizde ölünün üstüne toprak atılır” demekten kendilerini alamıyorlardı.

Bugüne kadar mesleğimiz gereği birçok partinin İl Başkanı ile çalışma fırsatı bulduk, ama ilk kez görevinden ayrılan bir İl Başkanına arkasından davul çalındığına, hatta ağıza alınmayacak söylemlerin söylenmesine şahit olduk.

MHP içindeki çalkantının artçı uzantılarının sürebileceği de gözlerden kaçmıyor.

MHP tabanı İl kongresine tek adayla gidilmesini, özellikle MYK Üyesi Kemal Çelik’in bir daha Antalya’dan her nereye olursa olsun aday gösterilmemesini ısrar ediyor. Eeee ne diyelim bir zamanlar biz de “mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var” sözünü birilerine anlar belki diye ifade etmiştik.

Ama anlamadı, Ne diyelim?

“Gömün gitsin.”
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgür çınar 2014-11-14 09:54:50

doğruluk, dürüstlük meziyet olmaktan çıkıp, istenilmeyen yaşam tarzı haline geldi. bal tutan parmağını yalar. yeter ki aşırı olmasın dendi. hırsıza, hırsız diyen suçlanır oldu. efendim ne varmış bunda. yiyor ama çalışıyor da. i̇craatları orta da! denilir oldu. i̇şiniz zor yanlısınız taraflısınız diğer partilerin açıklarını yazarken ağzınızdaki suların manavgat şelalesi gibi aktığını hissediyorum ,biraz delikanlı olun özünüze dönün yarın öbürgün bu hukumetin sonu geldiğinde acaba tekrardan saadet partilimi olacaksın yanar döner bir insan tablosu ,Gelin birbirimizle tartışarak, bunu isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Yanlışın karşısında dik durup, bir ve beraber olalım.