Bilindiği üzere tüm dünya olarak, bir salgınla karşı karşıya kaldık.  Evlerimize kapandık. Elimizden geldiği kadarıyla, sosyal izolasyon kuralarına uymaya çalıştık. Temastan kaçındık.  Çocuklarımıza sarılmaya çekindik. Süreci daha iyi analiz edebilmek için, televizyonlarımızın karşısına geçerek, bir nevi yedi, yirmi dört, haber kanallarına kilitlendik. Uzman görüşlerini dinledik. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen binlerce ölüm haberleriyle sarsıldık. Gecemiz, gündüzümüz pandemi oldu. Haliyle bu durum psikolojimizi ve ruh sağlığımızı bozdu. 

Bizler bunları yaşarken, bu süreci en az zararla atlamamıza yardımcı olmaya çalışan gizli kahramanlarımız yanı başımızdaydı. Bu kahramanlar canları pahasına görevlerini yürüttüler. Az da olsa normalleşme sürecine dönmemizin önünü açtılar. Bu kahramanların başını, hiç şüphesiz sağlık çalışanları çekiyor.  Onlarda zaten her platformda, toplum nezdinde gerekli alkışı aldılar. Bu vesileyle onları, bende bir kez daha alkışlamak istiyorum.

Bu sürecin ayrıca başka kahramanları da var. Onlardan biri kolluk görevlilerimiz, diğeri ise Vefa Destek grupları. Bu kahramanları hep gözden kaçırdık. Yeterli alkışı kendilerine vermedik. Polisimiz ve askerimiz haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz görev yaptı. Her türlü ihbar değerlendirildi.  Gün oldu, sosyal mesafe kuralını ihlal ederek kavga eden, grubun içerisine girerek, sükûneti sağladı. Gün oldu karantinaya alınan bölgelerde, toplum sağlığı açısında nöbet bekledi.  Gün oldu, giriş çıkışların yasak olduğu bölgelerde, kontrol noktaları kurdu. Gün oldu, bizlerin ihlal ettiği sosyal mesafe kurallarını, yaptığı anonslarla hatırlattı. Tüm bunlar, bizlerin kendimizi virüse karşı izole ettiğimiz zamanlarda oldu. İşte bundan dolayıdır ki, bu kolluk görevlilerimizin de kocaman bir alkışı hak ettiği kanısındayım.

Şimdide gelelim Vefa Destek gruplarına.

Ülke olarak, dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Pandemi sürecinde, bugüne kadar başka salgınlarda bile dünyada benzeri olmayan bir oluşum oluşturuldu. Her ilin ve o ile bağlı ilçelerdeki mülki amirlerin başkanlığında oluşturulan yardım birimine, ‘Vefa Destek Grubu’ adı verildi.

Bunlardan biride Aksu’da. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün başkanlığında kurulan, Aksu Sosyal Vefa Destek gurubu bünyesinde 119 personel bulunuyor. Bu personeller, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Aksu Belediyesi ve Kaymakamlık personelinden oluşuyor. Bunlar muhtarlar veya telefonla ulaşan vatandaşların her türlü ihtiyaç ve talebini karşılıyor. 

22 Mart’tan bu yana Vefa Masası’na 11 bin 262 talep gelmiş. Bu taleplerin hemen hemen hepsi karşılanmış. Karşılanmayan cüzi miktarda taleplerde var. Bu taleplerde Vefa Masası’nın yetki sınırlarını aşan talepler olduğu için,  çözüm odaklı olarak, bu taleplerle ilgili yerlere yönlendirmeler yapılmış.

Yapılanları kısaca özetleyecek olursak, 3 bin 127 ihtiyaç sahibine gıda kolisi dağıtılmış. Ekonomik İstikrar Kalkınma Paketi kapsamında 5 milyon 215 bin 460 TL para dağıtmış. Bünyesinde maaş çekim ekipleri kurmuş. İsteyen kişilerin maaşlarını bankalardan çekilerek, elden teslimler yapılmış. Hastaneye gitmek isteyenleri hastaneye ulaştırmış. Kısıtlamanın olduğu günlerde ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşılmış. İşe yetişemeyen sağlıkçıların imdadına yetişmiş. Hatta bazı ilçelerin Vefa Masası’ndan gelen talepler bile karşılanmış. 

Bunun yanı sıra, Anneler gününde, şehit ve gazi annelerinin, anneler gününü kutlamış. Yüz yaşını deviren annelere İçişleri Bakanlığı ve Antalya Valiliği’nin tertip ettiği hediyeler ulaştırılmış. Ayrıca bu pandemi sürecinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelmesinden dolayı,  öğrencilerin evlerinde, bu iki ulusal bayramımızı coşkuyla kutlamasına öncülük edilmiş. Yani anlayacağımız kısıtlama sürecine tabi olan öğrenciler, unutulmamış.  Yine 23 Nisan’da tüm şehit ve gazi çocuklarını temsilen, bir şehit ve bir gazi çocuğunun doğum günü kutlaması yapılmış.

Bu yapılan özverili çalışmaları açacak olursak, atılan her adımda sayfaları dolduracak şekilde yaşam hikâyelerine tanık olabiliriz. Çalışmalar karşılığında alınan hayır duaları da olayın bir başka boyutu.  

Bu da gösteriyor ki, bu süreçte devletimiz şefkat elini Aksu’muzda vatandaşlarımıza uzatmış. Bu tür çalışmaların başarıya ve başarısızlığa ulaşmasında, hiç şüphesiz ekip kaptanlarının büyük rolleri vardır.

Burada da, yani Aksu’da başarılı bir çalışmanın ortaya çıkmasında, takımın başı olan Aksu Kaymakamı, Aydın Ergün’ün özverisini unutmamak gerekiyor. Süreci bizzat kendisi yürütüyor. Arka pencereden gelen talepleri mercek altına alıyor. Gecesini gündüzüne katarak ekip üzerinde ki ağırlığını hissettiriyor, verdiği talimatların yerine getirilip, getirilmediğini de ayrıca kontrol ediyor.

Bu vesileyle, bu zorlu süreçte özverili çalışmalar sergileyen başta Aksu Vefa Destek Grubu’na ve onun nezdinde başarılı çalışmalar sergileyen tüm Vefa Destek gruplarına teşekkür ediyor ve kocaman alkışlıyorum.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.