Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı yarışında, Aksu’dan kadın aday adayının olması nedeniyle Aksu’ya Kadın Eli Değecek demiştik. Belediye Başkan Adayı olarak bir sonuç alamasak da şimdi, kadın meclis üyesi adaylarımız ve muhtar adaylarımızla bu sefer olacağına inanıyoruz. Aksu bu dönem bizce çok şanslı. Daha önce kadını siyasette bir iki olarak görürdük şimdi, hemen her partinin listesinde ve her mahallenin muhtar adaylığında isimleri var. Aksu’ya Kadın Eli Değiyor.

Dünya Emekçi kadınlar günü münasebetiyle sahada koşturan, partilere destek ve emek veren meclis üyesi adayı kadınlarımız ve muhtarlarımızla bir araya geldik. Emekçi kadınlar olarak günümüzü kutladık ve pastamızı kestik. Aksu’da sabahın erken saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar koşturan kadın adaylarımız bakın neler söylediler.

Pınarlı Mahallesi Muhtar Adayı Nurhan Darıcı hanımefendi, tek kadın muhtar adayı olarak bu seçime girdi. Daha önce eşinin Pınarlı Mahallesinde muhtar olması münasebetiyle oldukça tecrübe sahibi biri. Pınarlı için güzel hedefleri var. Bir kadın olarak seçim çalışmalarını anlattı: ‘ Çok güzel bir çalışma içerisindeyim. Kadınlarımızdan güzel tepkiler alıyorum. Kadınlarımız şunu söylüyorlar; -Biz kadınlar olarak, mahallemizde bir kadının olmasını istiyoruz. Gidip derdimizi rahatlıkla anlatabileceğimiz, acil durumlarımızın karşılanacağı bir muhtarımızın olmasını istiyoruz diyorlar. Muhtarlar vatandaşın işini çözmek için vardır. Biz kırsal bir kesimde yaşıyoruz. Erkeklerimiz işe giderken kadınlarımız rahatlıkla muhtarlığa gelerek belediyede olsun, kaymakamlıkta olsun veya acil bir işi olduğu vakit onlara yardımcı olmak için bu yola çıktım. Hastalarımızla, yaşlılarımızla daha yakından ilgilenmek istiyorum. Kadınlarımızın ihtiyacı olduğunda bir erkeğe kolay açılma şansları olmuyor, eşim muhtarken bunu yakından yaşadım. Muhtar eşi olarak daha çok benimle muhatap oluyorlardı.

Pınarlı mahallemizde yaşlılarımız var, evinin işini göremeyen, onların evlerine yardım etmek en öncelikli işim olacak. Geçen gün 85 yaşında yaşlı bir amcamız vefat etti, kulübe gibi bir yerde yaşıyordu, bu insanlarımızı gözetmek istiyorum. Muhtarlık olarak belediyenin de desteği alınarak yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımıza her gün sıcak aş sağlamak istiyorum. Kadınlarımız dikiş- nakış kursu istiyorlar, çocuk parkı, güvenlik kamerası bunlar mahallemizin ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların tamamlanması gerekiyor. Muhtar seçildiğim vakit önceliğim bunlar olacak.

CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Hatice Erdem ablamız, seçme ve seçilme hakkını kadına dünyada ilk tanıyan Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyen ve bu dönem Aksu için tekrar gönlünü, emeğini ve çalışmasını ortaya koyan, tek tek kapıları çalarak Millet İttifakı için mücadele veren değerli bir büyüğümüz. Aksulu olarak Aksu için bir kadın olarak neler hayal ettiğini ve hedeflerini anlattı: ‘  bizim ülkemizde maalesef kadın olarak ne hakkımızı alabiliyoruz nede istediğimiz saygıyı görebiliyoruz. Benim ülkemde kadın eşit değil. Ne kadar eşit deseler de bana göre eşit değil. Bu işin genel boyutu, şimdi gelelim Aksu’ya. Biz Aksu’da şuan sahada çalışıyoruz. Kadınlarımız o kadar net ve açıklar ki hangi siyasi partiyi destekliyorlarsa onu söylüyorlar. Şuan ülkemizi yönetenlerin kadınlar olmasını isterdim. Bir beş yıllığına sadece kadınlardan oluşan bir yönetime verseler, gelin görün ülkemiz nasıl güzel oluyor. Aksu’da kadınlarımız için eksiklikler var. Kadınlarımızın iş sahası çok az ve çoğu kadınımızın da işe gitmek için engelleri var. Aksu’muzda bir kreş yok olsa çocuğunu kreşe bırakır ve işine gider. Meclis üyesi olarak 1 Nisan’da yönetime gelirsek ilk olarak kadınlarımıza yönelik bir kültür merkezimizin olmasını istiyorum. Özellikle kadınlarımıza yönelik bir çalışma olsun isterim. Kadınlarımızın diğer merkez ilçelerde olduğu gibi kadınlara yönelik kendi el emeklerini satabilecekleri bir kermes alanı olsun istiyorum. Ben ayda bir meclise gelip el kaldırmayacağım. 7-24 o belediyede bulunacağım. Burası turizm kenti, kadınlarımızın pazarının olduğu bir iş alanı isteyeceğim. Gençlerimiz için sanat merkezi istiyorum. Yaşlılara yönelik projelerim var, ayda bir kere evlerinin temizliği, sağlık hizmeti gibi işlerinin görülmesini istiyorum.  Kütüphane istiyorum, bizim okuyan ve kendini geliştiren insana ihtiyacımız var.

Güzelyurt Mahallesi’nden Yılmaz ailesinin kızı Teslime Yılmaz Uyar, Güzelyurt mahallesi muhtarlığı için bir kadın olarak bu yarışta bende varım dedi ve tek kadın adayı olarak kolları sıvadı. Çalışmalarını, kadın muhtar adayı olarak mahallenin bakışını, hem bir anne ve iş kadını olarak muhtarlık için mücadelesini tek tek anlattı: ‘ Çalışmalarım çok güzel. Tek tek ev ziyaretlerine gidiyorum. Çocuk parklarına gidiyorum orada annelerle sohbet ediyorum. İş yerlerine ziyarete gidiyorum. Abilerim diyorum; bakın her seferinde erkek kardeşiniz, amcanız, dayınız geldi size karşınıza hep onları desteklediniz, bu seferde, bir kızınız, bir bacınız geldi, hep beraber yürüyelim, bu seferde bana bir fırsat verin diyorum. Kadınlarımızın ilgisini görüyorum ve erkek seçmenlerimizin de desteğini alıyorum. Gözyaşları ve dualarla karşılanıyorum. Kadınlar en çok sosyal alanlar istiyorlar. Sıkıntılarımız çok fazla, mahallemizin güvenlik kameraları olmadığı için bu konuda dertliyiz. Bunlara el atmak istiyorum. Mahalleme ilk olarak, annelerin endişesi güvenliği sağlamak için çalışacağım. Kadınlarımıza dayanışma evi yapmak istiyorum. Kadınlarımızın buna çok ihtiyacı var. Kadınlarımız o alanı emin olun çok güzel ve faydalı kullanacaklar. Mesela bugün kadınlar günü bir araya gelebileceğimiz bir mekanımız yok mesela.  Kadınlarımız zamanlarını evde çok fazla geçiriyor. Yapmak istediklerini yapamıyorlar. Kendi şehrinin dışına çıkamayan kadınlarımız var. Aksu’yu biz kadınlara teslim etsinler, gözlerini arkada bırakmayız.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Emine Sarıtekeli Atılmış, kadın olarak hem iş dünyasında ve hem de siyasi arenada mücadele veren bir kadın. Aksu’nun kızı, Aksu için hizmet etmeye devam ediyor. Bir kadın olarak bu süreçte ki saha çalışmalarını anlattı: Aksulu’yum ve siyasete adım attığım andan itibaren, şu an sahada tek tek evleri geziyoruz. Sahada yaptığım çalışmalarda şunu görüyorum ki kadınlarımız ikinci planda yer alıyor. İş güçleri paylaşılmıyor. Sosyal faaliyetleri yok. Bir düğüne gitmek bile onlar için bir farlılık. Genelde erkeklerimiz dışarda, kadınlarımız çok çalışıyor. Çocuklar seraların kenarlarında uyuyor. Bir merkez ilçe olarak, üzücüdür. Erkeklerimizin kahveleri doldurması ama kadınlarımızın sürekli çalışması bende soru işareti oluşturuyor. 1 Nisan’da belediye yönetimde olursak eğer, burada yaşayan, yaşadığı yöreyi gezemeyen, bilmeyen insanlarımız var. Önce kendi ilçemizin güzelliklerini görmelerini sağlayacağız. Kadınlarımıza güzel mekanlar oluşturursak sosyalleşmeleri daha kolay olacak. Modern çalışma alanları oluşturmak istiyoruz. Kadınlarımızın sosyalleşmesi, eğitimi için birçok projem var ve bunları mutlaka meclise sunacağım. Gençlerimize spor etkinlikleri için başkanımızın da projeleri var. Bu bölgenin insanı olduğum için ve onların ne istediğini bildiğim için kadınlarımız için elimden geleni yapacağım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.