AKSU Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (AESOB) konuğu oldu. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, oda başkanları, birlik ve oda yönetim kurulu üyelerine hitaben bir konuşma yapan Halil Şahin’e, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Çoşgun da eşlik etti. Birliğin konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Antalya’da faaliyet gösteren tüm meslek odalarının başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine seslenen Başkan Şahin, şu dört sözcüğün altını özellikle çizdi: “Aksu’ya yatırım yapan kazanır!”



Ulaşım alt yapısının çözümünde çok büyük adımlar atan ve tramvay hattına kavuşan Aksu’nun, kanalizasyonla ilgili probleminin çözümü için de bu yıl ciddi girişimler yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Halil Şahin, “300 yataklı devlet hastanemiz, Sağlık Bakanlığı’nın 2017 yatırım programında ilk sıraya alındı. Allah nasip ederse bu yıl kazmayı vuruyoruz. Sadece hastane projesi bile 3000 kişiye yeni iş imkanı sağlayacak. Bir hastanenin çevresinde esnaf için oluşturacağı ekonomik sirkülasyonu gözünüzün önüne getirmenizi öneriyorum.
Bugün için Güzelyurt ve Pınarlı’da yoğunlaşmış görünen ticari hayatın ilçe merkezine de çekilmesi için hedeflerimiz var. Bu hedefe ulaşmamızda bizim en büyük yardımcımız da Kent Meydanı projesi olacaktır. İlçe girişimizi her geçen gün daha da güzelleştiriyoruz. Ancak, Kent Meydanı projesi, Aksu’nun fotoğrafında çağdaş değişiklikleri de beraberinde getirecek. Bu proje ayrıca, yeni Hükümet Konağı inşaatını da içeriyor.

Bütün bunlara ek olarak, mesire alanımız Aksu’ya çok büyük bir canlılık katacak. Hafta sonları ve tatil günlerinde, Antalyalıların buluşma alanı olarak tasarlayacağımız mesire alanı, esnafımıza da önemli iş fırsatları sunacak. Aksu’da tarım, turizm ve ticaret üçlüsünden oluşan 3 T’yi uyum içinde buluşturmalıyız. Doğayı ve tarım alanlarını koruyarak adımlar atmalıyız.
Bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmaların biraz ağır gittiği şeklinde eleştiriler olabilir. Vatandaşımızdan gelen her türlü eleştiriyi saygıyla karşılar ve not ederiz. Bu eleştirilere yönelik iki yanıtımız şöyle olacaktır: Birincisi; bizler belediye yönetimi olarak, gelecekte vatandaş mağduriyetine hiçbir şekilde neden olmamak için, adımlarımızı, deyim yerindeyse kırk defa düşünüp öyle atıyoruz. Çok önemli çalışmalara start verirken önce vatandaşa soruyoruz, hatta sandığı önüne koyup, seçenekler sunuyoruz. İleride bir gün, bir vatandaşımızın, “Halil Şahin’in şu tasarrufu yüzünden mağdur oldum” demesi, beni çok üzer. O nedenle, düşünerek ve hesap ederek bir işe girişiyoruz.
İkincisi; Aksu’nun yatırım açısından en cazip bölgelerinde ne yazık ki geçmişten günümüze yansıyan önemli sorunlar var. Mülkiyetle ilgili bu sorunlar, yüzlerce düğümden oluşan bir yumak haline gelmiş durumda. Altıntaş bunun en çarpıcı örneği. Bu sorunlara eğilirken de, ipi koparmadan, düğümleri sabırla çözmeye gayret gösteriyoruz.
Hem Aksu’da hem de Antalya’nın diğer ilçelerinde yaşayan esnafımız, bizlerin samimi gayretini görüyor. İyi niyetle bakan gözler, çabamızı fark ediyor ve takdirle karşılıyor. Sonuç olarak, sizlere, bir belediye başkanı olarak şunun teminatını verebilirim: Aksu, önümüzdeki yıllarda Antalya ticaretinin gözdesi olacaktır. O nedenle, sizleri Aksu’ya yatırım yapmaya davet ediyorum. İlçemizin yararına olacak bütün yatırımlara yardımcı olmaya hazırız. Kapımız sizlere sonuna kadar açık. 7/24 beni telefonla arayabilirsiniz.”




AESOB Başkanı Dere: Aksu’ya önem veriyoruz
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Adlıhan Dere, “Belediye Başkanları ve Meslek Odaları” toplantıları kapsamında ağırladığı Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e, “Aksu’ya önem veriyoruz. Bu güzel ilçemizde gerçekleştirilen değişim çabalarını takdirle izliyoruz” dedi. Antalya’nın merkez ilçeleri arasında Aksu’nun ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Dere, “Perge antik kenti ve Kurşunlu Şelalesi ile, hem doğanın hem de tarihin eşsiz güzelliklerini barındıran Aksu, kalkınma yolunda cesur adımlar atmaktadır. Bu girişimler, ilçede ticari hayatın gelişmesini, yeni istihdam alanlarının doğmasını beraberinde getirecektir. Bu nedenle, Aksu’da atılan her adım, Antalya ekonomisine de büyük katkılar sağlamaktadır” diye konuştu.








 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.