Güzel ilçe Aksu’da,  Belediye başkanlığı yarışı,  her geçen gün farklı bir boyut almakta. Bazı partiler de aday adayı çokluğu yaşanırken, diğerlerinde bir ses yok. Aday adaylıklarını açıklayanlar arasında ki gizli yarışın herkes farkında, çalışmalarını sessiz sedasız yürütmeye çalışan aday adayları, kim ne yapıyor, nereye gidiyor, Ankara’da hangi görüşmelere katılıyor, nereden danışman bulmuş, kimden akıl alıyor hepsini tek tek biliyorlar. Her ne kadar ekip halinde çalışıyoruz imajı verilmeye çalışılsa da rakip olmaktan da büyük keyif aldıkları söylenebilir. Ne hesaplar yapılıyor, ne hesaplar.

Tabi bu yarış da, psikolojik yıpranmalar da söz konusu, bazen aday adayının biri çıkıp öyle bir söz söylüyor ki diğer aday adayları yada adaylıklarını açıklayacak kişilere inanılmaz bir çöküş yaşatıyor. Sanırım Aksu’da, icraatlardan önce söylentiler birilerini bu ilçeye başkan yapacak gibi görünüyor. Tabi aday adaylarının da sağlam sinirlere ve sağlam danışmanlara bu süreçte çok ihtiyaçları olabilir.

Bizlerde burada yaşayan ve iş yapan kişiler olduğumuzdan, söylenenlere önem veriyoruz. Son zamanlar da kulağımıza ilginç söylemler gelmekte.  Mesela bunlardan biriside “Aksu’nun kurtarıcısı ben olacağım” söylemi.  Bazı aday adayları kendilerini o kadar inandırmış ki neredeyse kendilerini “Mesih” ilan edeceklermiş.  Evet,  doğru duydunuz, artık başkan olmaktan çıkıp kurtarıcı olmaya yönelenler oluyormuş! Başkan aday adaylarına duyurulur. Her ne kadar söylentilerden etkileniyorsa da aday adayları, umarım bu söylentiden rahatsızlık duymazlar.

Okul da bile ilk öğretilen şey “hedefinizi iyi belirleyin ve emin adımlarla hedefe yürüyün” diye sıkı sıkı tembih ederdi öğretmenlerimiz, bunu eğitim kökenli olanlar daha iyi bilirler. Sanırım hedefi, ideali insanlığa hizmet etmek olanın, kuru laflara, söylentilere, takiplere ihtiyacı yoktur. Doğru yolda gidenin Allah her daim yardımcısı olur diye düşünüyorum. Hedef eğer koltuksa çok moraller bozulabilir, ekipler rakip olabilir.

Halkın isimden çok hizmete değer verdiği bir gerçekse,  yapılacaklar ve yapılanlarla onların akıllarında kalmayı başarabilmek de başkanların gerçeği olabilmeli, parti yöneticileri bu konuda aday adaylarını doğru bilgilendirerek onlara yardımcı olabilmelidirler.

Bu halk emeğe ve insana saygısı sonsuz olanı görmek ister yanında, sadece bayramda seyranda iki yaşlının elini sıkacak, iki öksüzü kameralar önünde giydirecek, insanları iki büklüm yaparak yardım kutucukları dağıtacak şahsiyetsizleri istemez.  Hz. Mevlana’nın güzel dörtlüğü ile bitirmek istiyorum.

Yüzde ısrar etme, doksan da olur.
İnsan dediğinde, noksan da olur…
Sakın büyüklenme, elde neler var.
Bir ben varım deme, yoksan da olur…

Saygılarımla, 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.