Aksu’nun kurtuluşunu anlatırken milli mücadele veya Çanakkale zaferi ruhundan bahsetmeyeceğim. Aksuya yapılacak projelerden bahsedeceğim daha çok. Projelerin hayata geçmesi Aksu’da kurtuluş mücadelesinin başlaması anlamına geliyor mu? Kurtuluş derken daha yaşanılabilir bir ilçe haline gelebilmesi. Yoksa Aksu ilçesi doğal güzelliği, yeşili, doğası ve tarihi ile başlı başına bir güzellik. Eksiklerin giderilmesi Aksu’yu daha yaşanılabilir yer haline getirecektir. Aksu’da tarım, ticaret, sanayi, turizm mevcut eksikliği hissedilen insanların dert yandığı, yakındığı, sosyal faaliyet alanlarının olmayışı. Bunları gerçekleştirecek kurum da tabiki belediye.

Şu anki, belediye yönetiminin belirlediği belli başlı projeler var. Bunların bazıları hayata geçiriliyor, birçok projenin onayları alınıyor, yapılanlar ve yapılacaklar sırasını bekliyor. AK Parti belediyecilik anlayışı halka verdiği sözleri tek tek yerine getirmeye çalışıyor. Toplumsal menfaatlerin ön planda tutulduğu çalışmalara imza atılıyor. Bunlar kimse tarafından görmezden gelinemez diye düşünüyorum. Yeni Yönetimin toplumsal projelerden bazılarını sıralamak istiyorum;

• 2b sorununun çözüme kavuşması
• Macun deresinin ıslahı
• Semt polikliniğinin yakında hizmete açılacak olması
• Hastane yapımı için görüşmelerin devam ediyor olması
• İlk kapalı pazarın yakında açılacak olması
• İmar sorununa köklü çözümlere kavuşacak olması
• Asat’la birlikte çalışmaların sürdürülmesi
• Barbaros, macun, fatih ve konak mahallerinde kat artışı konusunda çalışmaların yapılması
• Aksu halkının ilk defa kendi sahilini kullanması
• Aksu Kent Ormanı ve Kent Meydanına kavuşacak olması
• Düğün salonu ve kültür merkezinin yerlerinin belirlenmiş olması
• Perge’yi turistlerin gece gezebileceği konuma kazandırılacak olması
• Bunlarla birlikte hayırseverler aracılığı ile yeni okullar yapılacak olması
• Raylı sistemin Expo alanına kadar gelecek olması

Ve daha birçok hayata geçirilecek proje, bunlar Aksu’nun yeniden doğuşunun maddeleri olarak düşünülmeli. Aksu için bu kadar kısa zamanda çok yol alınıyor olmasının, halka faydasından başka neyi olabilir ki sizce.

Bu konuda belediye başkan ve ekibinin çalışmalarını desteklediğimizi ve yapılan bütün çalışmaları gazete aracılığı ile Aksu halkına duyurmayı vazife biliyoruz.

Halkın, belediye başkanı ve ekibine karşı inancı oldukça yüksek. Aksu için hem büyükşehirle hem de Ankara ile koordineli çalıştıklarını yakından takip ettiklerini ve yapılan yatırımlardan bunu çok iyi gözlemlediklerini dile getirmekteler. Bütün bu güzel gelişmelerin yanında halkın bazı serzenişlerini de paylaşmak istiyorum. Vatandaşın belediye personeli ile görüşlerini hiçbir yorum katmadan onların dilinden aktarmak istiyorum; “-Halil Başkan ve çalışma ekibi elinden geldiğini yapmaya çalışıyorlar. Belediye personelinin de eski rahatlığını bir tarafa bırakarak, başkan ve ekibine ayak uydurmasını bekliyoruz. Yapılan projeler, sadece belediye sınırları içerisinde kalıyor, çok iyi tanıtımlarının yapılmadığını, bu konuda yeteri kadar çalışılmadığını düşünüyoruz. Çalışmaların reklamı daha iyi yapılırsa, bizde halk olarak haberdar oluruz ve yapılanlardan yararlanırız.”

“-Aksu belediyesi çalışanları belediyeyi çok fazla sahipleniyor, o kadar ki vatandaşla paylaşamayacak kadar seviyorlar, ama iş yapmayı sevmiyorlar. Oysa belediyecilik, A’dan Z’ye hizmet üretmektir. Üretilen hizmetler vatandaşla paylaşılması gerekir.”

Yine halkın belediye personelinden en çok yakındığı diğer konular; “- Bugün git yarın gel, zihniyeti var personelde, yarın gelince işin halledileceğini bilsek kapısında yatarız belediyenin, vatandaşla yeterince ilgilenilmiyor, kapıda on kişinin bizleri karşılaması hoş geldin demesi ilgilenmesi demek değildir, çözüm odaklı değiller. Personelden sonuç alamadığımız için başkanı aramak zorunda kalıyoruz. Biz her konuda başkanı aramak zorunda mıyız? Bu kadar çalışan ne işe yarıyor?” diye serzenişte de bulunmaktalar.

Elçiye zeval olmazmış bizden iletmesi. Olumlu ve güzel giden gelişmelerin yanında vatandaşında sesine kulak vermek istedik.

Saygılarımla,
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yağcılarda inecek var 2014-09-26 12:15:17

maşallah maşallah ne yağcılık be............