Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen’le yarıyıl tatiline girerken Eğitim- Öğretimi ve Aksu’nun ilk yarıyıl başarısını konuştuk.  GüneyhaberciAksu Gazetesi olarak biz sorduk Müdürümüz yanıtladı. 13.806 öğrencinin karne aldığı yarıyıl tatilin de öğrencilere, öğretmenlere ve velilere mesajlarını da gönderene Gökçen, Aksu’nun Eğitimde ki başarısını şöyle değerlendirdi;

Eğitim de Aksu’nun ilk yarıyıl karnesi nasıl?

Aksu eğitim alanında sürekli yükselişte bir ilçe. Okullarımızda başarılarımız gittikçe artıyor. Eğitim işinde idareci çok önemli. Başına doğru idareci yerleştirdiğiniz vakit işler doğru gidiyor. Başına yanlış insan yerleştirirseniz işler iyi gitmez. Biz ne yapıyoruz; amacımız sadece eğitim başarısı değil, öğrencilerin davranışlarını olumlu hale getirmek ve iyi insan yetiştirmek bu bizim için çok önemli. Bu alanlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz ve öncelikle alanı boş bırakmıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak şube müdürlerimle beraber her okulla iletişim halindeyiz. Şube Müdür Yardımcılarımızı okullarımızla ilişkilendirdik ve okullarımızın sorunları ile ilgileniyor ve sürekli ziyaretlerimizi yapıyoruz. Toplantılarımıza Okul müdürü, okul aile birliği başkanı ve muhtarımızı da davet ediyoruz. Okullarımız da takım olarak çalışıyoruz. Ziyaretlerimizin amacı okula nasıl destek sağlarız, moral ve motivasyonu nasıl artırabiliriz.

İlk yarıyıl boyunca neler yaptınız?

İlçe Kaymakamımız Eğitime çok büyük önem ve destek veriyor, buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz kendisine. İlk Yarıyıl Kaymakamımızın öncülüğünde Okul Aile birlikleriyle toplantı yaptık, Okul kantincilerimizle toplantı yaptık, Servis şoförlerimizle,  ilçe zümre başkanlarıyla, başarıyı artırmak adına rehber öğretmenleriyle her ay toplantı yaptık, muhtarlarla toplantı yaptık. Eğitimi ilgilendiren paydaşların hepsiyle bir araya geldik ve karşılıklı bilgilendirdik. Onlardan görüşlerini aldık, nasıl karşılıklı daha başarılı olabiliriz bunları paylaştık, sunumlarımızı gerçekleştirdik. Bu ikinci dönemde devam edecek.

Sınav sistemi kalktı bundan sonra öğrencileri neler bekliyor? Başarı oranında düşüşler yaşanabilir mi?

Evet, sınav kalktı gibi düşünülüyor. Sınav sistemi kalkınca rehavet oluşur endişesi bizde de vardı açıkçası. Sınavın kalkması bir rehavete yol açabilir belki ama bugün karne töreninde biz bir okulumuzdan 3 öğrencimizin Bilim Sanat Merkezini kazandıkları için teşekkür belgelerini verdik. Bu da gösteriyor ki sınav sisteminin kalkmış olması başarının düşeceği anlamına gelmiyor. Çocuklarımızın azimle derslerine çalışacaklarını biliyorum. Gidecekleri liselerde daha fazla başarı yakalamak adına daha çok çalışacakları kanaatindeyim.

Yeni projeleriniz nelerdir?

Engelli öğrencilere yönelik her ay bir program projesini başlattık. Antalya’nın gezilip görülmesi gereken her yere bu öğrencilerimizi gezdireceğiz. Hayvanat Bahçesi gezisi düzenledik, Akvaryum gezisi, oyuncak müzesi gezisi ve son olarak da yarıyıl tatiline girmeden öğrencilerimizle bir otelde kahvaltı da bir araya geldik. Bu projemiz ikinci dönemde devam edecek.

Diğer bir projemiz ikinci dönem başlayacak. Başarısı düşük öğrencilere yönelik bir projemiz var. Cihadiye bölgesi pilot bölge seçildi. Şu an 93 öğrencimiz var. Bu projede öğrenciler sınıflara ayrılacak halk eğitim ve sınıf öğretmenleri eşliğinde haftada dört gün ve iki saat olmak üzere öğrenciye destek eğitimi vereceğiz. Okuma yazma konusunda geri de kalan öğrencileri sınıfla aynı düzeye getirmek hedefimiz. Çoklu zekâ dediğimiz öğrenme sisteminde her öğrencinin öğrenme şekli farklı. Bunları keşfedip öğrenmelerini sağlamak, bu projede ki hedefimiz.

Son olarak Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere mesajlarınız nelerdir?

Aksu’muzun, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı seviyesin arttırılmasında göstermiş oldukları gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayı onları kutluyorum. Bütün bu başarılarda onların imzası var. Her türlü projemiz öğretmenlerimizin desteğiyle başarıya ulaşıyor. Kendinize ve sevdiklerinize vakit ayırabileceğiniz bu zaman dilimini sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmenizi diliyorum.

Anne ve babalarımıza da şunu söylemek isterim; Çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken doğrudan notlara odaklanmak yerine çocuğun özelliklerini fark etmeye, onların eksiklerini ve gerçekten neye ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışın. Çocuklarınızı kesinlikle diğer çocuklarla kıyaslamayın ve karne notlarını cezalandırma aracı olarak değil, olumlu bir geri bildirime dönüştürün.  Unutmayınız ki bu karne çocuğunuz kadar, sizler için de kendinizi değerlendirme imkânı vermektedir. Bu karne yıl boyunca bir anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yapamadığınız konusunda size rehberlik edecektir. Şunu unutmayınız ki hiçbir karne çocuklarımızdan daha kıymetli değildir.

Öğrencilerimize de seslenmek istiyorum; Aldığınız karnenin tüm eğitim hayatınızın rotasını belirleyecek şekilde düşünmeyin. Bugün başarılıysanız iyi bir karne almışsanız,  bu yarını ihmal etmeniz anlamına gelmemelidir. Aldığınız notlar istediğiniz düzeyde değilse bu durum bundan sonra da devam eder diye üzülmeyin. Başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu unutmayın. Bu yarıyıl tatilinde bol bol dinlenmenizi kitap okumanızı, gezmenizi, sinema, tiyatroya gitmenizi tavsiye ediyorum.

Bu değerlendirme için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman Gökçen’e teşekkür ediyoruz. 72 okul, 1025 öğretmen ve 13806 öğrenciye bizde gazetemiz olarak iyi tatiller diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.