Ak Parti’nin Aksu’daki seçim zaferinin gizli mimarları olan Kadın Kolları üyeleri seçim gecesinin en mutlu insanlarıydı. Belediye Meclisi üyesi listesinin tek kadın üyesi olan İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsevim Bilgiç Yavuz, yaşadıkları heyecanı anlatırken çok mutluydu.

Gülsevim Hanım öncelikle size ve partinize hayırlı olsun. Çekişmeli geçen bir seçim kazandınız. Zorlu bir maratonun ardından seçimin galibi Ak Parti oldu. Bu seçim sürecinde en çok koşturanların da Ak Partili kadınlar olduklarını gördük. Duygularınızı öğrenebilir miyiz?
Öncelikle çok sevinçli ve çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bizim oy kullandığımız sandık ilk olarak açıldı. Orada Ak Parti’ye 128 oy çıktı. O anda o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Oy kullandığım sandıktan galip çıkmak beni çok duygulandırdı. Bundan sonra diğerlerinden de büyük umut duymaya başladım. Gittiğimiz ve çalışma yaptığımız bütün mahallelerin sonuçları gelmeye başlayınca çalışmalarımızın boşa gitmediğini anladım. Seçimden bir gün önce düzenlenen konvoyda kazanacağımızdan zaten emin olmuştum. Ak Parti’nin seçimden birinci parti olarak çıkacağına o gün kanaat getirdim.

Oylar sayılırken MHP ve Ak Parti arasında seçim bir gitti bir geldi. Heyecanlı dakikalar yaşandı. O anlarda neler hissettiniz?
Oyların sayımı esnasında dediğiniz gibi bazı sandıkların sonuçları daha açıklanmadan dediğiniz şeyler yaşandı. İnanın o anlarda çok mutsuz oldum. Ancak kazanacağımızdan emin olduğum için duygularımı çabuk toparladım ve Kadın Kolları’ndaki arkadaşlarla birlikte sandıklardaki oyların değerlendirilmesine daha fazla ağırlık vermeye başladım. Bir ara tansiyonum bile çıktı. Çok çekişmeli bir seçim geçirdiğimizi söylemek isterim. Karşımızdaki MHP de çok güçlüydü ve yoğun bir çalışma yapmıştı. O arkadaşalarımızı da bu çalışmalarından dolayı kutlamak gerekir.

Sayın Bilgiç, ilçemizin ilk ve tek kadın Meclis Üyesi olarak Aksu’nun tarihine geçtiniz. Bu konudaki duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?
Çok mutluyum. İnşallah Belediye Meclisi’ne girdiğimizde yapmak istediğim çok büyük çalışmalar var. Verdiğilmiz sözlerin hepsinin arkasındayım. Tek tek de başaracağız. İlçemizin sorunlu bölgelerinden işe başlamak istiyorum. Mahalle ziyaretlerimize tekrar devam etmek istiyorum. Kadın Kolları’ndaki görevimi de sürdürmeye kararlıyım. Çünkü o işimi çok severek yaptım.

Bu seçimde sizi üzen olaylar oldu mu?
Evet oldu. Benim seçim bölgem olan Hacıaliler’de bir bayana yapılmayacak şeyler yaşadım. Bunu o hareketleri yapanlara da söyledim. Bu seçim gelip geçici, biz birbirimizin yüzüne bakacağız dedim. Topallı ve Kundu’da da üzüldüğüm davranışlarla karşılaştım. Ancak hizmet ederken oralara daha fazla önem vermek amacındayım. Ben onların bu davranışlarına hizmetimle cevap vereceğim. Önce o bölgelere gideceğim.

Toplumsal projeler açısından ilk nereden başlamak istiyorsunuz?
İlk olarak yaşlılardan başlamak istiyorum. Çünkü Aksu’da sosyal yardım almayan, evde bakıma muhtaç çok sayıda vatandaşımız var. Onların yardımına koşmak istiyorum. Kepez Belediyesi’nin çok güzel bir projesi var. Bakıma muhtaç yaşlılarımızın evlerini düzenli olarak 15 günde bir temizliyor. O projeyi Aksu’da uygulamak istiyorum. Halil Başkanımızdan bunun sözünü de aldık. İlk olarak yaşlılardan başlayacağız. Ayrıca hastane ve huzurevi gibi eksikliklerimizin de en kısa sürede tamamlanması için gayret sarfedeceğim. Yaşlılarımızın Büyükşehir’in huzurevine gitmesi yerine kendi ilçemizde bakılmalarından yanayız.

Aksu halkına bir mesajınız olacak mı?
Verdikleri destekten dolayı hepsine çok teşekkür ediyorum. Bayanlara bir gezi sözü verdim. İşler yerine bir otursun inşallah onu da gerçekleştireceğiz. Urfa, Diyarbakır, Adıyaman taraflarına bir gezi düşünüyoruz. Bir Çanakkale, bir Güneydoğu ve bir de Karadeniz gezilerimiz olacak.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gülşah bilgiç 2014-04-01 17:52:48

tatlı sözümüzde vardı onuda unutmayalım :)

Avatar
aksu kadın kolları 2014-04-01 20:38:36

ak parti aksu kadın kolları olarak kadın kolları başkanımızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olnmasını diliyoruz.kendisi bunu fazlasıyla hak eden çalışmalar yaptı.herzaman destekçisiyiz.

Avatar
tülay Ateş 2014-04-02 13:57:01

gülsevim ablama hayırlı olsun tebrikler.önce hastane ve yaşlı ve engelliler aynen katılıyorum

Avatar
meltem 2014-04-02 21:44:09

kendisi partisi için çok calıstı cok emek harcadı.tebrik ederim