Antalya bölgesinin önde gelen yatırım danışmanlarından Medu Gayrimenkul’ün sahibi Duran Celbiş’le Aksu ekonomisinin geleceğini konuştuk. Celbiş, “İki adım ötemizde Perge antik kenti, Kurşunlu Şelalesi, plajlar, havaalanı ve uluslararası fuarcılık merkezi yer alıyor. Expo sayesinde, yurt içi ve yurt dışında büyük bir tanıtım da gerçekleştirdik” diye düşünüyor. Gayrimenkul danışmanlığında birikimiyle isim yapan Duran Celbiş, şu öneride bulunuyor: “Sahip olduğumuz değerleri bir bütün halinde sunarak, Aksu’nun etiketini bu şekilde oluşturmalıyız. Bütün değerlerimizi ayrı ayrı pazara sürmek yerine, bütünselliği tercih etmeliyiz. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim: Yatırımcı açısından Aksu’nun her tarafından bereket fışkırıyor.” Bu haftaki köşemizde, Celbiş’e yönelttiğimiz sorular ve aldığımız yanıtlar şöyle:

-Ekonomi ve Aksu sözcüklerini birlikte düşündüğümüzde nasıl bir fotoğrafla karşılaşıyoruz?
-Aksu’da geçen bir yıllık dönemde tarımdaki ve turizmdeki sıkıntıları gördük. Dolayısıyla bu ticarete de yansıdı. Biliyorsunuz Antalya 3-T olarak adlandırılır: Tarım, Turizm ve Ticaret. Ancak, tarımdaki ve turizmdeki sıkıntıyı hiçbir şekliyle gündeme getiremedik. Bunun sebebi de şu: İnsanlara sıkıntı var dediğimizde, kafalarında bir kriz tablosu oluşuyor. Bu krizi de çok fazla gündemde tutarak insanların moralini bozmama adına, sadece bu ortamdan kurtulmaya odaklandık. Kriz var diye bağırmaktansa, krizi atlatmanın yollarını aramayı tercih ettik. İşin aslına bakarsanız, çiftçinin sıkıntıları çok büyük ve bunu dile getirmekte yerden göğe kadar haklılar. Turizm sektöründe de benzer bir tablo karşımızda duruyor. Ancak, bunlar ebediyen böyle kalacak değil. Hem sektörel açıdan hem de hükümet bazında çözüm yolları bulunuyor ve bulunmaya devam edilecek.

-Yatırımcıların Aksu’ya yaklaşımı nasıl?
-Ülke gündemindeki konuların psikolojik etkilerinin de yatırımcı üzerindeki caydırıcı etkilerini de unutmamak gerekir. Bununla birlikte, alınan tedbirler kendini göstermeye başladı. İnsanlar yavaş yavaş yatırım yapmaya başladı. Emlak pazarı açısından da sevindirici bir ortam oluşmaya başladı. Aksu’da da bunun etkilerini görüyoruz. Yatırımcılar Aksu’ya gelmek istiyorlar. Hem altyapı ve ulaşım sorunlarının giderek çözülmesi, hem de imar ve mülkiyet sorunlarında çözüm ışığının artık görülmeye başlanması, ilçemizin cazibesini artırıyor. Havadan, karadan ve denizden ulaşımı olan nadir kentlerden biriyiz. Bunu unutmayalım ve bu özelliğin, gelecekte Aksu’yu yatırımcıların gözdesi haline getireceğini aklımızda tutalım. Ulaşımın olduğu yerde medeniyet vardır ve kentleşme hızlı olur.

-Bu hızlı kentleşme nüfusa hangi oranda etki eder?
-Aksu’da tek engel altyapıydı, imar sorunlarıydı. Bu sorunlar da yavaş yavaş giderilmeye başlandı. Aksu’nun 70 bin olan mevcut nüfusunun önümüzdeki yıllarda 5’e katlanacağına inanıyoruz. Alt yapı ve imarın çözülmesi ile yapılaşma alanında büyük bir hız yaşanacak ve bu durum, Aksu’nun nüfusunu artıran bir faktör oluşturacak. Arsa ve konut yatırımı alanında Aksu, bugün olduğu gibi, yarınlar için doğru bir adres olmayı sürdürecektir. Şehrin gürültüsünden sıkılmış ve yeşil alanları bol bir kentte yaşamak isteyen insanlar için ilçemiz ideal bir ortam oluşturuyor. Antalya’nın merkezinde çok fazla yeşil alan yok. Aksu bu açıdan çok şanslı bir kent olma özelliği taşıyor. İki adım ötemizde Perge antik kenti, Kurşunlu Şelalesi, plajlar, havaalanı ve uluslararası fuarcılık merkezi yer alıyor. Expo sayesinde, yurt içi ve yurt dışında büyük bir tanıtım da gerçekleştirdik. Bunları bir bütün halinde sunarak, Aksu’nun etiketini bu şekilde oluşturmalıyız. Bütün değerlerimizi ayrı ayrı pazara sürmek yerine, bütünselliği tercih etmeliyiz. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim: Yatırımcı açısından Aksu’nun her tarafından bereket fışkırıyor.

-Bütün bunların, insanların Aksu’yu tercih etmeleri için yeterli olduğu kanısındasınız…,
-Elbette. Küçük yatırımcılar bile ilçemizde kârlı bir yatırım yapmanın yanı sıra hayallerini gerçekleştirebilir. Huzurlu bir yaşamı kim istemez ki? Bunun için Aksu’da her şey var. Ancak, bazı eksikliklerin de giderilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Mesela bir alışveriş merkezimiz yok. İnsanlarımız hâlâ kent merkezine gidiyor. Alışveriş merkezi kurmak isteyen yatırımcıların önünü açacak adımlar atmalıyız. Yiyecekten giyime, kafeteryadan sinema salonuna kadar hepsi içinde olmalı ki, başta gençlerimiz olmak üzere, Aksulular aradıklarını bulabilsinler. Aksu kabuğunu kırmak istiyor, ancak ayak bağlarından da kısa sürede kurtulması gerekiyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.