Aksu’da üç tane halk plajı var. Bir tanesi fena değil. En azından şezlong ve gölgeliği var. İyi kötü duş alanı bulunuyor. Sonlara doğru iki büyük otelin arasında bir halk plajı var, amanın evlere şenlik. Daha Cumartesi günü yine gittik. Daha önce bu konuyu gündeme getirmiştik, belki duyarlılık gösterir çeki düzen verirler diye. Nerde! aynı görüntü yine hakim.

Öncelikle güzel bir tabelası var ‘Halk Plajı’ yazıyor. Yol tamamen toprak, iyi kötü devam ediyorsunuz tabelada ki harika görüntü yerini felakete bırakıyor. Birkaç şemsiye var, yarısı yerlerde. Şezlong nedir öyle bir şey yok. Duş, wc zaten yok.

Aksu halkına reva görülen bu mudur? Soruyorum Bay Başkan’a kendi vatandaşına, idarecilik yaptığı vatandaşına verdiği hizmet bu mudur? Fazla değil azıcık kafalarınızı dışarı çıkarın sizde görürsünüz. Ya o halk plajını gerçekten hizmet verir hale getirin, yada tamamen iptal edin. İnsanlar orada denize gireceğim diye o şartlarda hastalanabilirler.  

Mesela İsmail Ogan caddesinde ara sıra yürüyün. Karşıdan karşıya geçin. Yağmur yağınca suyun akması için yapılan yerlerin içinin tamamen çöplerle dolu olduğunu görün mesela. Yarın yağmur yağdığında çöp dolu oluklar görev yapamayacağı için, suyun yukarıdan aşağıya akarak başka iş yerlerini su basacağını iyi kötü tahmin edebilirsiniz.

Garanti Bankası ve Noter binasının önünde ki park alanı örneğin, o kadar büyük taşlarla dolu ki. Aracınızı park edip yürürken her an ayağınız burkulabilir, o alan temizlenerek daha hizmet verilebilir bir otoparka çevrilebilir.

Kaldırımların halini, yolların kirliliğini, çukurları görün. Biraz düzenleme, biraz yeşillendirme ve peyzaj, biraz temizlik bu ilçeyi gün yüzüne çıkartır diye düşünüyorum. İmkansızı istiyoruz biliyorum ama bu şehir sizin, bunu yapın.

Burası merkeze yakın ilçe, henüz hastanesi, kent meydanı olmasa da elde ki imkanlarla çiçek gibi olması gerekiyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.