Acılarıyla sevinçleriyle koskoca biri yılı daha geride bırakarak 2018’e merhaba dedik. Umarım 2018 yılı başta ülkemiz olmak üzere, Antalya’mıza ve Aksu’muza huzur, başarı, mutluluk, bol kazanç getirir. Bu temenniler ışığında geçmişe dönerek Aksu’nun 2017 siyasi analizini yapmak istedik. İşte Aksu’nun 2017 yılında yaşanan siyasi gündeminin gazetemize yansıyanlarının özeti;

Mesire alanı meclisi gerdi

Güzelyurt’ta yapılması planlanan Şehit Ömer Halisdemir Mesire Alanı’yla ilgili gündem maddesi Aksu Belediyesi’nin Haziran ayı meclis oturumun da gerginliklere neden oldu. Yetki oylamasında CHP ve MHP’li üyeler ret, BBP’nin de çekimser kaldığı oylamada, Başkan Şahin muhalefeti hizmete engel olmakla suçlarken,  muhalefet sözcüleri ise, “Bizler peşkeşe engel olmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.

Çalkaya için adım atıldı

Aksu Belediyesi’nin Haziran Ayı devam meclisinde, Çalkaya Bölgesi’nde 6 mahallede ki şerhlerin kaldırılması yolunda adım atıldı. AK Parti, MHP ve CHP’nin ortak hareket ettiği oylamada, planlamanın önündeki en büyük engel olan şerhlerin kaldırılması için yetki Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

Kemerağzı Pazar yeri yargıya taşındı

İhale sonucu Aksu’nun turizm bölgesi olan Kundu- Kemer ağzında kurulan ve çeşitli tartışmaları da beraberinde getiren Pazar yeriyle ilgili, MHP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, ihalenin iptali için yargı süreci başlattı. Bu süreç geçmişte Dokuma alanın tahsisinin iptali için açılan yargı sürecini akıllara getirdi. 

Yıldırım’dan çok ciddi iddia

Aksu Belediyesi’nce gerçekleştirilen asfalt ihalesiyle ilgili Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sosyal medyada çok ciddi bir iddiayı ortaya atarak, gerçekleşen ihalede belediyenin 7 milyon TL zarara uğratıldığı ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i yolsuzluğun ve hırsızlığın başı olmakla itham etmişti. Başkan Şahin’de iki ihaleyi bir tabloda yayınlayarak iddialara yanıt vermişti. Muhalefet partileri CHP ve MHP ilçe başkanlarından ihaleyle ilgili çok sert açıklamalar gelmişti.  CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Gerekirse suç duyurusunda bulunacağız derken, MHP ilçe Başkanı Kemal Kara ise, “Yürekli Cumhuriyet Savcıları bu iddialara el atmalı”” ifadelerini kullanmıştı.

 Asfalt ihalesine yargı freni

O, çok konuşulan ve kamunun zarara uğratıldığı iddia edilen asfalt ihalesi yargıdan döndü. Antalya 2’inci İdare Mahkemesi, belediyenin ilk ihaleyi iptal edip, pazarlık usulüyle başka bir firmaya verdiği ikinci ihaleyle ilgili, çok büyük bir idari hatanın yapıldığına dikkat çekerek, itiraz yolu kapalı olmak üzere, yürütmeyi durdurma kararını verdi. Yargı kararına MHP İlçe Başkanı Kemal Kara, “Yanlış hesap Bağdat’tan döner”, CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız ise, “Yetimin hakkına el uzatıyorlar” açıklamalarında bulundu. 

2 Muhtar Şahin’i şikâyet etti

Temmuz Ayı’nın hiç şüphesiz en önemli gündem maddelerinden biride, Aksulu 2 muhtarın Ankara’ya giderek, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i, TBMM’de Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ’ye şikayet etmesi oldu. Şahin’in mahalleler arasında ayırım yaptığını ve kendilerine rencide edici sözler sarf ettiği şeklinde şikayetlerini bildiren Muhtar Kemal Özgenç ile Muhtar Adem Çapa, Vekil Samani’ den Cumhurbaşkanı ile görüşebilmek için Beştepe’de gerçekleştirilecek ilk muhtarlar toplantısında isimlerinin yer alması talebinde bulundular. 

Yargı kararını tanıyan yok

CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, asfalt ihalesiyle ilgili Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in uygulamadığını ileri sürerek, Başkan Şahin’le ilgili  “Padişah” yakıştırmasında bulundu ve “Yargı kararını tanımayan bir başkanla karşı karşıyayız. Bunun adı olsa olsa padişahlıktır” şeklinde ifadeler kullandı.

AK Partili başkanlara çağrı

MHP İlçe Başkanı Kemal Kara’da AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’e çağrıda bulundu. Aksu Belediyesi’nin yönetim kadrosuyla ilgili çok ciddi iddiaların ortaya atıldığının altını çizerek, “Sizler birer hukukçusunuz. Başta partinizin onuru olmak üzere, milletin hakkını koruma adına gelin bu işe el atın”

İhanet etmeyen herkese…

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, EXPO 2016 Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmada, “Partimizin değerlerine,  manifestosuna ve ülkesine ihanet etmeyen herkese kapımız açık” açıklamalarında bulundu. Yine aynı hafta MHP İlçe Başkanı Kemal Kara, Aksu Belediyesi’nin gerçekleştirdiği iki ayrı ihale dosyasını gerekirse Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacakları yönünde açıklamalar da bulunmuştu.

Yıldırım meydan okudu

Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Ağustos Ayı’nda katıldığı bir televizyon programında, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e adeta meydan okudu. Şahin’in belediye çatısı altında, bazı meclis üyeleriyle beraber, avanta adı altında rüşvet aldığını ileri sürmüş , “Nasıl yolsuzluğa bulaştığını, nasıl zevk ve sefa içerisinde olduğunu bir bir ispatlayacağım” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Türel’den Çalkaya müjdesi

AK Parti Aksu İlçe Kongresi’ne katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen Çalkaya’da ki mülkiyet probleminin çözülmesi konusunda müjdeleri verdi. Türel, “Çalkaya olarak bilinen  -Altıntaş- Güzelyurt problemlerini çözeceğiz- diye söz verdiğimiz de, bir çoğu inanmamıştı. Artık bu iş çözüldü diyebiliriz. Bir plan uygulamasıyla tapuların üzerinde ki şerhler kalkacak” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

 Yıldırım’dan suç duyurusu

Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in birçok birimde olduğu gibi, Asfalt İhalesi ve bazı işyerlerine usulsüz ruhsat verilmesiyle alakalı suç işlediğini ve Aksu Belediyesi’ni zarara uğrattığını öne sürerek, suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Yine aynı hafta CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Belediye personelinin maaşlarının verilmemesinden dolayı,  evlerine haciz geldiğinin altını çizerek, “Neden personelini bu hale düşürürsün ey Halil Şahin” diye seslenmişti.

50 bin TL’lik zoraki bağış

Ekim Ayı’nın hiç şüphesiz en önemli gelişmelerinden bir tanesi 50 bin TL’lik zoraki bağış iddiasıydı. İddianın sahibi, tarım sektörünün önde gelen firmalarından olan Aksulu bir iş adamı, Aksu Belediye’sine çağrılarak, kendisinden 50 bin TL bağış istendiğini ileri sürdü. Vermeyince, ertesi gün Aksu Belediyesi’nin zabıta memurları işadamının işyerine baskına gider. Olay karşısında çılgına dönen iş adamı, AK Parti Antalya milletvekili Hüseyin Samani ile Mustafa Köseyi arayarak, “ Bu adama sahip çıkın haddini aşıyor” diye sitemde bulunur.  İddiayı doğrulama adına haber merkezimizin vekillerle yaptığı telefon görüşmesinde, iş adamının yaptığı görüşmeyi doğrulattı.

Pazar yerine yıkım kararı

Kemerağzı Pazar Yeriyle ilgili Antalya 2’inci İdare mahkemesi yıkım kararını verdi. Oy çokluğuyla alınan kararda, “Açıklık ve rekabet koşulları sağlanmadan yapılan kiralama ihalesinde ve bu ihalenin dayanağı olan belediye encümen kararında hukuki dayanak bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi. Davayı açan MHP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, “Yargı haklılığımızı gösterdi” derken,  MHP İlçe Başkanı Kemal Kara ise, “Yargı gereken yanıtı verdi” açıklamasında bulundu. 

Alkışlanacak başarı   

Bu haberimizde iki AK Partili belediyeye yer vermiştik. Biri Aksu, diğeri Kepez Belediyesi.  Aksu Belediyesi 2016 yılı için belirlediği tahmini bütçe olan 67 milyon TL’nin ancak 37 milyon TL’sini tutturmuş ve bunun sonucunda 30 milyon TL açık verdiği, bunun da yüzde 45’lere tekabül ettiğini ifade etmiştik. Kepez Belediyesi’nin ise, belirlediği tahmini bütçeyi tutturmakla kalmayıp bütçeden 30 milyon TL fazlalık verdiğine dikkat çekerek, “Alkışlanacak başarı” kıyaslandırmasında bulunmuştuk.

Yeni bir peşkeş iddiası

Tek maddeyle toplanan Aksu Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı oturumunun hemen sonrası, MHP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, bir peşkeş iddiasını ortaya attı.  Kültür Merkezi olarak yapılmak istenen alanla ilgili verilen önergenin perde arkasında peşkeş olduğunu öne süren Poyraz, “Burnumuza pis kokular geliyor. Aksu bu kadar sahipsiz değil” açıklamasında bulunmuştu.

Asfalt ihalesi TBMM’ye taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Aksu Belediyesi’nin tartışma konusu olan ve kurumun zarara uğratıldığı iddia edilen asfalt ihalesiyle ilgili, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerge vererek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bilgi istedi.     

Şaka gibi imza

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, kamu zararına neden olduğu iddia edilen asfalt ihalesinin hak edişlerine, belediyenin kadrolu personelinin imza atmadığının altını çizerek, “Personel imza atmıyor. Bu sorunu taşeron firma elemanlarıyla çözmeye çalışıyorlar. Şaka gibiler” diye tepki göstermişti.  Aynı konuyla ilgili eski Başkan Yıldırım ise, “Personel yolsuzluğun farkında. Bunların artık gözü dönmüş. Ne kanun ne nizam tanıyorlar” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Peşkeş iddiasına komisyon engeli

Kültür Merkeziyle ilgili verilen önerge, komisyonlara havale edilmiş. 3’üncü oturum sonucu kararını veren İmar ile Plan ve Bütçe komisyonları, Başkan Şahin ile Belediye encümenine ihale yetkisinin verilmesi talebini ret yönünde oy kullanmıştı Komisyonların bu duruşu, kamuoyunda, “Peşkeş iddiasına komisyonlar engel oldu “ diye yorumlanmıştı.

9 üye katılmadı

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Varol’un Aksu Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, tek tek aranarak çağrılmalarına rağmen 9 Ak Partili meclis üyesi katılmamıştı. Parti kulislerinde sızan bilgiye göre üyelerin toplantıya katılmaması, Başkan Şahin’le düştükleri yol ayrımı olarak yorumlanmıştı.

Dubalardan rant sağlandı

Yılın son iddiasını ortaya atanda 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkan Adayı olan Eczacı Ramazan Özen oldu.  Özen Aksu Belediyesi’nce fahiş fiyatlarla dubalar alındığını ve dubaların kentin iki ayrı noktasına konulduğunu,  sonra söküldüğüne dikkat çekerek, kamu zararı oluşturulduğunu ileri sürmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.