Türkiye’deki sayılı örneklerinden biri de Aksu’da kurulan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uçak bakımı, elektrik-elektronik, motorlu araçlar teknolojisi alanları ile uçak elektroniği, uçak gövde motor, endüstriyel bakım, otomotiv elektromekanik dalları yer alacak.

EĞİTİM altyapısı alanında büyük bir atılım yaşayan Aksu’da, Türkiye’nin en gözde okullarından biri açılıyor. ‘Okullar Bölgesi’ olarak bilinen Hacıaliler Mahallesi Sevgi Köyü Caddesi’nde, bu yıl açılacak Aksu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, havacılık dalında da uzman personel yetişecek. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kapılarını açacak olan okula, ilk aşamada 170 kız ve erkek öğrenci alınacak. Okulda; uçak bakımı, elektrik-elektronik, motorlu araçlar teknolojisi alanları ile uçak elektroniği, uçak gövde motor, endüstriyel bakım, otomotiv elektromekanik dalları yer alacak. Okullar bölgesinde 4 katlı inşa edilen okulda 24 derslik, iki ayrı ana atölye yer alacak. Okulda ayrıca, çocukların çalışma yapabilmesi için uçak da bulunacak.

Aksu böylece, yılların özlemi olan eğitim altyapısındaki büyük hamlenin en büyük adımlarından birini atmış olacak. Düşünebiliyor musunuz, uçak bakımı ve uçak elektroniği gibi çok önemli dallarda yetişecek olan gençlerimiz, yerli ve yabancı havayolu firmalarında iş bulacaklar. İçlerinden çok önemli bölümü de yurt dışına giderek büyük firmaların eleman kadrosuna katılacak. Okul ilk mezunlarını verdiğinde bölgemizdeki havalimanı sayısı da 4’e ulaşmış olacak. Antalya, Gazipaşa ve Isparta havalimanlarına Kaş da eklenecek. Sektör yetkilileri, Aksu’dan mezun olacak gençlerin iş bulma konusunda hiçbir sıkıntıları olmadığı gibi, adeta kapışılacaklarını belirtiyorlar. Bu okulu gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyoruz.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ve Okul Müdürü Haldun Çevik’in yanı sıra, okulun Aksu’ya kazandırılması için yoğun bir mesai harcayan siyasilerimiz, Aksu’ya gerçekten de çok büyük hizmette bulundular.


MÜDÜRLÜĞE HALDUN ÇEVİK
2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak okulun müdürlüğüne, Aksu Lisesi Müdürü Haldun Çevik atandı. 24 derslik ve 2 ana atölyeden oluşan 4 katlı okula, ilk etapta 170 kız ve erkek öğrenci alınacak. Türkiye’de parmakla gösterilen örnek okulun Aksu’da açılışı, ilçemizdeki veliler arasında büyük bir sevinç ve heyecan yarattı.

HEDEFLER KANATLANDI
Aksu’nun tanıtımı için hazırlanan proje ve kliplerin yanı sıra Expo’daki muhteşem Aksu gecesi ile takdirleri toplayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni okulla birlikte vizyonunu daha da yükseklere taşıdı. Aksu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 4 yıl sonra mezun olacak öğrenciler, bölgemizde bulunan turistik havaalanlarındaki bakım ünitelerinde rahatlıkla iş bulabilecekler.

SÜPER ÇOCUKLAR YETİŞECEK
Okula, TEOG sınavında başarılı olmuş gençler başvuruda bulunabilecek. Okul yönetimini daha şimdiden ilk yıl kabul edecekleri süper öğrencilerin heyecanı sardı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, şube müdürleri, ve Okul Müdür Haldun Çevik, en küçük detaylarla yakından ilgilenerek, eğitim-öğretim yılına hiçbir aksaklık olmadan başlamak için ellerinden geleni yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.