Ortaokul öğrencileri Müzik öğretmenleri ile birlikte Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Afrin’de vatan için mücadele veren Mehmetçik abileri için şarkı söylediler. Bununla da yetinmeyip bu şarkıya bir de klip çekerek İnternet üzerinden yayın yapan Youtube kanalından onlara gönderdiler. Küçük yürekler vatan mücadelesi için Afrin’de çatışan Mehmetçikleri desteklemek için bir şey yapmak istemişler ve ortaya güzel bir çalışma çıkarmışlar.

Aksu Ortaokulu yönetimi ve Müzik öğretmeni Gökhan Heparslan öğrencileri ile birlikte Afrin’de canla başla mücadele eden Mehmetçik için ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıktılar. İçerisinde öğrenci, vatandaş, teknik personel olmak üzere 90 kişilik bir ekip kurdular. Her birlikte Mehmetçiğe destek için bir şarkı armağan ettiler. İnternet üzerinden yayın yapılan Youtube kanalından bu çalışmalarını yayınlayarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş oldular. Bu klip çekimleri Aksu’nun Kurşunlu Şelalesi, Hacı aliler Mahallesi ve Mandılar Mahallesinde gerçekleşti.

Okullarında her ay bir konu üzerinde çalışma yapan öğrencilerin, Mart Ayı konusu vatanseverlik. Ayın konusuyla böyle bir çalışmanın ortaya çıkması ayrıca bir güzellik. Çocuk yaşta vatana karşı gösterilen bu duyarlılığı yaşatan Aksu Kaymakamlığına, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Okul Yönetimine ve tabiki projenin tamamına hakim ve özveriyle çalışan Müzik Öğretmeni Gökhan Heparslan’ı ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

 Zeytin Dalı Şarkısı – Ay yıldızlı Bayrak için yazarak www.youtube.com adresinden bu çalışmayı izleyebilirsiniz. Bu klip de çocuk, genç, yaşlı hep birlikte vatan için ne kadar fedakar olduğumuzu ve söz konusu vatan olunca her kesimin elinden geldiğince mücadele edebileceğini göreceksiniz. İzledikten sonra sosyal medya hesaplarımızdan bu klibi yayınlayalım, daha çok kişiye ulaşsın ve bu minik yüreklerin sergilediği bu çalışmaya herkes destek olsun.

Sanatçı Turan Sümer’in yazdığı, Müzik Öğretmeni Gökhan Heparslan’ın bestelediği bu şarkının sözleri ise şöyle;

ZEYTİN DALI

Birlik için düştük yola

Zeytin dalı ata ata

Dostluk ektik bu dünyaya

Ay yıldızlı bayrak için

Mazluma güler yüzümüz

Zalime hançer gözümüz

Hudutların türküsüyüz

Ay yıldızlı bayrak için

Şanlı bayrağım göklerde

Yiğit Mehmetçik hep önde

Halkla ordu hep birlikte

Ay yıldızlı bayrak için

Vatana canımız feda

Kâh Afrin’de kâh Irak’ta

Yardım eder bize Huda

Ay yıldızlı bayrak için

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nevin Heparslan 2018-04-04 20:59:07

Başta oğlum Gökhan Heparslan'ın ve diğer emeği geçen herkesin, eline, yüreğine, emeğine sağlık... (Y)