Yolumuz Kepez’e düştü. Partilerin seçim ofislerini ziyaret ederken, Hakan Tütüncü’nün seçim ofisine de uğradık. Seçim ofislerinin çalışmalarını tek tek ele almak istedim ve öncelik olarak Ak Parti Kepez seçim ofisinden başlamam gerektiğine karar verdim. “Neden?” diye soracak olursanız, oradaki sistem ve profesyonel çalışma fazlasıyla dikkatimi çekti. Nedir bu sistem hemen anlatayım;
Dört katlı binanın girişinde karşılama ve ikram bölümü var. Birinci katta grupların çalışma ofisi ve çalışma gruplarının isimleri mevcut. İkinci katta bilgi işlem merkezi, üçüncü katta toplantı odası bulunuyor, en alt katta yemekhane mevcut. Bildiğimiz klasik seçim ofisleri ama içeriği dolu bir ofis.

150 kişiden oluşan 15 grup, sahada ciddi anlamda çalışmalar yapmaktalar. Her grubun kendine has bir adı var. Mesela gruplarından birinin adı “Ak Canlar”. Her güne özel düzenli bir programları mevcut, performansı en yüksek olan grup, o günün birincisi ilan ediliyor. Çalışmalar sonucu ödüllendirmeler yapılıyor ve çalışmaların sonunda en başarılı grup, sancağı almaya hak kazanıyor. Grubun tamamı gönüllü çalışıyor.

150 kişiden oluşan grup her gün 5 bin 90 evi ziyaret ediyor, ziyaret edilenlerden 2 binden fazla kişinin irtibat telefon numaraları alınıyor, tepkilere ve eleştirilere de kayıtsız kalınmıyor. İstekler ve eleştiriler tek tek not alınıyor. Her akşam ve sabah motivasyon toplantıları yapılıyor.

Bilgi işlem merkezinde çalışan grup işleri yakından takip etmekteler. Ayrıca her gün 300 kişilik yemek yapılıyor. Her mahalle ve her ev seçim çalışmaları sonuna kadar birden fazla ziyaret edilecek. Şimdiden hedeflenen ev sayısı yüz bin. Kepez seçim ofisinin hedefleri bunlar ve amaç, bu sistemle seçimi kazanmak.

Gelelim diğer partilere, bu çalışma örneğini diğer partilerde görme şansımız olmadı, yani Kepez seçim ofisinin çalışma örneğine başka bir yerde rastlayamadık.

Ak Parti Aksu Teşkilatı’nda da bu tür bir çalışma görmeniz mümkün değil, aday adayları dağılmış, bir birlik bütünlük sağlanamamış, partili olabilmekten çok, bireysel kaygılar, sistemli çalışmanın ortaya çıkmasına engel olmuş vaziyette.
Benzer durum, MHP için de söz konusu. Yalnız kalmış bir başkan adayı, Ramazan Özen’in bireysel çalışması olmasa, ortaya hiçbir hareket çıkmayacak. İl yönetimi adaya çok destek değil gibi görünüyor, ayrıca adayı destekleyecek bir ilçe teşkilatı da mevcut değil, bununla ilgili kulislerde çok söylentiler mevcut.

CHP için de durum çok farklı değil, her ne kadar aday ve ilçe teşkilatı barışık gözüküyorsa da çalışmalar sönük kalmakta ve çok ses getirememekte. Detaylı ve profesyonel bir çalışmaları bulunmamakta.

Demokrat Parti’nin varlığı yokluğu belli değil.

BBP’nin yüzde 0,5’lik bir oy oranı var. Her şey İsa Yıldırım’da bitiyor, İsa Yıldırım partiden ayrılsa ortada ne teşkilat kalacak ne de çalışma gerçekleşecek.

Antalya’nın parlayan yıldızı olarak lanse edilen, gelecek vaat eden, büyük projelere imza atılan Aksu’da partiler ve adaylar, amatör çalışmalar içerisinde olduklarının farkına varır ve ekip halinde çalışmaya yönelirlerse daha başarılı olabilirler diye düşünüyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.