Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, Rusya ile ticaretin son yıllarda önemli bir yer tutmaya başladığı Aksu’da büyük tepkiye neden oldu. Rusya Federasyonu ve Türk Cumhuriyetlerinde sera teknolojileri alanında yatırımlar yapan May Çelik/May Sera Yönetim Kurulu Başkanı Aydın May, “Olayın hemen ardından telefon trafiği kurduğumuz Rus işadamlarına, bu olayın Türk-Rus ilişkilerini hedef alan alçakça bir provakasyon olduğunu anlattık ve kendilerinden bu görüşü teyit eden olumlu geri dönüşler aldık” dedi.




SON dönemde önemli bir gelişme sağlanan Türkiye-Rusya ilişkilerine yönelik hain suikast, iki tarafta gerçekleştirilen sağduyu sayesinde geri tepti ve amacına ulaşamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olayın hemen ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayıp olaydan duyduğu derin elemi bildirmesi ve bu provokasyonun perde arkasının ortaya çıkmaya başladığını belirtmesi, kaos senaryosu peşinde koşanlara indirilen en büyük darbe oldu.
Bunun hemen ardından, Anadolu’nun dört bir tarafındaki özel sektör temsilcileri, ticaret yaptıkları Rus işadamlarına telefon açarak, e-mail göndererek, sosyal medyada İngilizce ve Rusça mesajlar yayınlayarak, bu alçakça tezgaha kimsenin alet olmaması çağrısında bulundular. Bu işadamları arasında, yönetim ofisleri Aksu’da bulunan ihracatçılar ve turizmciler de vardı. Kundu ve Kemerağzı’ndaki otellerin genel müdürleri, Rus seyahat acenteleri ile kurdukları iletişim köprüsü üzerinden “Rus turistleri güven içinde tatil yapacakları Antalya’ya yine bekliyoruz” mesajları gönderdiler.
Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Rusya Federasyonu’na sera teknolojileri alanında ihracat yapan May Çelik/May Sera Yönetim Kurulu Başkanı Aydın May da bu işadamları arasında yer alıyordu. Altıntaş’taki yeni yönetim merkezinde ziyaret ettiğimiz Aydın May, stres dolu o saatleri bize şöyle anlattı:
“Bildiğiniz gibi son yıllarda Rusya Federasyonu ile çok önemli bir ticari köprü kurmuş bulunuyoruz. May Çelik/May Sera olarak, Rus işadamları ile ortaklaşa büyük projelere imza atıyoruz. Büyükelçiye yönelik suikasti haber aldığımız ilk andan itibaren, bu olayın Türk-Rus dostluğunun temeline dinamit koymayı amaçladığını anladık. Kısa sürede kurduğumuz telefon trafiği ile ulaştığımız çok sayıda Rus işadamına bu düşüncemizi izah ettik. Sağduyulu davranan Rus işadamları da, bu cinayetin, ne Rusya’dan Antalya’ya yönelik turizm hareketini, ne de kendileri ile sürdürdüğümüz ticari faaliyeti asla etkilemeyeceğini ve buna izin vermeyeceklerini söylediler.”
Aksulu işadamı Aydın May’dan bu cümleleri dinlerken, ilçemizdeki iş dünyasında, “ileriyi gören-vizyon sahibi” isimlerin yer almasına çok sevindik. Turizm ve tarımının yanı sıra, teknoloji transferiyle de uluslararası arenada kendilerine yer arayan Aksulu işadamları, gerçekten de küresel bir bakış açısı ile hareket etmeye başladılar. Büyükelçi suikastinden sonra konuştuğumuz Aksulu çok sayıda işadamından aynı sağduyulu ve soğukkanlı yaklaşımı görmek, ilçe ekonomisinin geleceği açısından da güven verici olmuştur. Görünen o ki, Aksu iş dünyası “Esnaf zihniyeti”nden kurtulup, “kurumsal vizyon”la hareket etmeye başlamış. 



Aksu’yu İNOVASYON ÖDÜLÜ ile taçlandırdı
PATLAK: Bu yıl yedincisi düzenlenen Growtech 2016 Tarım Fuarı’nın İnovasyon Tarım Ödülü’nün birinciliğini; “Tarım Teknolojileri Kategorisi”nde “Sera Alanına Hiç Girmeden İlaçlama İmkanı & Spraying Without Entering the Greenhouse Area” projesiyle Aksu ULV kazandı
AKSU İLAÇLAMA MAKİNALARI, Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Growtech’te kendi ürünü olan yeni teknolojileri sektörle buluşturdu. Firma, “2016-2017 İnovasyon Tarım Ödülleri”nde birinciliği kazandı. Aksu İlaçlama Makinaları’nın sahibi Coşkun Aksu, “Aksu ilçesine inovasyon (yenilikçilik) ödülünü firmamız aracılığı ile kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.



“Sera alanına hiç girmeden ilaçlama imkanı” projesi ile dünya çapında bir tarım fuarında inovasyon ödülünü kazandıklarını kaydeden Coşkun Aksu, “Bu ödül hak edilerek kazanılmış bir ödüldür. Türkiye’de konuyla ilgili tüm bilim adamlarının destekleriyle kazandığımız bu ödülü Aksu’ya getirmekten ötürü kıvanç duyuyoruz” diye konuştu. Aksu, şöyle devam etti:



“1985 yılından bu yana patentini de alarak üretimini yaptığımız, “Yeni Nesil İlaçlama Makinelerini” yıllardan beri Türk tarımında yeniliklerle öncülük etmeye çalışıyoruz. Biz çok makine satmak yerine, bilinçli çiftçileri eğiterek doğru olan sistemin kullanılması gereğinin önünü açıyoruz. Uygulama esasının temeli “doğru zamanda, doğru ilacı, doğru makine” ile ilaçlamaları gerekmekte olduğundan yola çıkarak başarının anahtarını sunuyoruz. Yeter ki, sisteme, bilime ve bizim tecrübelerimize inansınlar.”
“İnternet sitelerimizde “Müşteri Memnuniyet Anketi” başlıklı linkimizle, önceliğimiz memnuniyetimiz ilkesinden yola çıkarak, her türlü eleştirinin de yapılabildiği anket formunu oluşturduk. Müşterilerimiz bu formu doldurarak bize çok yardımcı olmaktadır. Çalışanlarımızı da bu yöntemle “Oto Kontrol” sistemine tabi tutmaktayız.”
“2017 yılı hedefimiz , ülkemizde başlangıcını yıllardan beri yaptığımız, yeni nesil ilaçlama metotlarını tüm dünyada uluslararası boyutta icat ettiğimiz şekli ile dış pazarlara sunmak olacaktır.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.