Aksu’da yaşayan insanların elinden ne çok şey alınmış. Burada insanların sosyal olarak yaşantılarını sürdürebilecekleri çok bir yer yok açıkçası. Plaj, spor kompleksi, yürüyüş ve koşu parkurları, mesire alanları, çay bahçeleri v.s.

Mali durumu ve zamanı elverişli herkes akşamları soluğu Antalya merkezde çeşitli mekanlar da alıyor.

Zaten burayı yöneten ve iş yapan (ama buralı) çoğu kişide Aksu’da oturmuyor. Mesaiye gelip gider gibi akşam Antalya merkez, gündüz Aksu.

Oysa Aksu’da yaşam 24 saat devam ediyor.

Vatandaş denize girmek istese, otellerin arasında 5-10 metre ile sıkıştırılmış, 3 tane sözde halk plajı var. Biri neredeyse yok adı var, ikincisi yazın ortasındayız yapım aşamasında, bir tane insanların kullanabildiği plaj var o da her yanı dökülüyor.

Çocuklar ve gençler yazları daha çok evlerinde, gidebiliyorlarsa kurslarda, sokak aralarında geçiriyorlar. Tatil onlara açıkçası çok bir şey ifade etmiyor. Sadece okul yok. Belki okul olsa daha mutlu olacaklar. Mahalle aralarında görüyorum anne ve babaları işte çocukları ve gençleri, boş boş ortalıkta geziyorlar. Onları ne bir derleyen toplayan var nede onlara sosyal olanaklar sağlayan var. Bu gençlerimiz ve çocuklarımız sonrasında kötü alışkanlıklar ediniyorlar.

Oysa bu plajlar, adam akıllı elden geçirilse, burada yüzme bilmeyen çocuklara eğitimler verilse ve yüzme bilmeyen çocuk- genç kalmasa, sahiller de çocuk ve gençlik kampları kurulsa ne çok şey kazanırız.  Burada ki çocuklar oteller de eğlenen, denizde yüzen çocuklara imrenerek bakıyor.

Bu ilçe de yaşayan insanlara sosyal alanlar oluşturmak bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.

Bütün bunların gerçekleşebilmesi için affınıza sığınarak şunu söylemek istiyorum. Bu ilçenin; Genç, dinamik, sanattan, spordan, sosyal faaliyetlerden anlayan ve gerçekten halkı için mücadele eden bir başkana ihtiyacı var! İşte Aksu ve Aksu’da yaşayan herkes o zaman özlediği her şeye kavuşacaktır, diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.