Aksu’da bir aile, içler acısı. İnsan soyadının tersi olurmuş derler ya. Evet, öyle “Yüzügüldü” ailesinin, Yüzü pek gülmemiş. Bundan tam 10 yıl öncesinde Konya’dan çıkmış gelmiş Aksu’ya yerleşmişler. 4 çocuklu aile.
Kimseye muhtaç olamadan geçimini sağlayan aile, evin reisinin 5 yıl önce felç geçirmesi ile birlikte yaşamları alt üst olmuş. Evin babası hem hasta, hem dertli.

Baba her şeye rağmen geçimini çöplerden topladığı atıkları satarak sağlamaya çalışıyor. Evin hanımı sezonluk işçi olarak otelde çalışıyor. Oturdukları gece kondu bile bir hayırsever tarafından kendilerine verilmiş.
Ailenin en büyük dramı, evlatlarına düzgün bir yaşam yaşatamamak. Lise eğitimine devam etmesi gereken erkek çocuğu imkânsızlıklar yüzünden okulu bırakarak, çalışmak zorunda kalmış.

Evde iki tane pırıl pırıl dünya tatlısı kız çocuğunun yaşları henüz 12- 13 civarında. Onlar üç günlük bozulmaya yüz tutmuş kuru ekmeklerini çaylarına katık ederken, hala yüzleri gülebiliyor, hala yarınlarından umutlular. Biri doktor, diğeri avukat olmak istiyor.

İmkânsızlıklar, yoksulluk, hastalık karabasan gibi bu ailenin üzerine çökmüş durumda.

Bu aileye el uzatılırsa Aksu’da yaşanan bir insanlık dramı, sona erer diye düşünüyorum. Aksu’da bu ve buna benzer birçok ailenin olduğunu unutmayalım. Bu insanların Aksulu’mu, değil mi olduğuna bakılmaksızın yardım eli uzatalım.
Aziz mübarek Ramazan Ayı, hayır işlemek isteyenler bu ayda böyle ailelerin olduğunu unutmasınlar.

Yüzügüldü ailesinin solgun yüzünü hep beraber güldürelim…
Saygılarımla.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.