Ocak

Güvenle karşıladı

Yeni yılın ilk haftasında İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gülcü’nün açıklamaları gazetemizde yer aldı. Aksu’da 2019 yılında asayiş olaylarında azalma yaşandığına dikkat çeken Gülcü, özellikle evden hırsızlık ve hayvan hırsızlığı gibi halkın en çok karşılaştığı olaylarda yüksek oranda azalma yaşandığını ifade etti.  

Başkan şahin teşekkür etti

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Aksu ile ilgili görüşülen gündem maddelerinde, Aksu’nun Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin ortak karar alarak, Aksu’nun menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini ve bundan dolayı kendilerine teşekkür ettiğini ifade etti.

İlaçla uyuttu

Aksu’da yaşayan Gülşen K., evine misafirliğe gelen halasının kızı Dilek A. ve kocası Bekir A. tarafından uyku ilacı verilerek uyutulduktan sonra soyuldu. Kuzeninin 6 altın bileziğini çaldığını itiraf eden Dilek A. tutuklandı.  Yine başka bir asayiş haberiyse bir veteriner kliniğine ait depoda süresi geçmiş, kayıt dışı ürünlere yapılan baskın. Bu baskın sonucunda 26 bin 640 kutu tıbbi ürüne el konuldu.

Şubat

AK Parti ve MHP

Aksu Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda Cumhur ittifakının bileşenleri olan AK Parti ve MHP arasında yaşanan bir tartışma, “Cumhur İttifakı’nda neler oluyor?” sorusunu sormamıza neden olmuştu. Antalya Kadastro Müdürlüğü’nün Aksu’nun Boztepe ve Cumhuriyet mahalleleriyle ilgili talep ettiği bilirkişilerle ilgili Cumhur İttifakı paydaşları iki ayrı liste sunmuşlardı. AK Parti listesine DSP grubu destek verirken, MHP listesine de İYİ Parti ve CHP grupları destek vermişti. Ortaya çıkan bu tablo “Cumhur İttifakında çatlak mı var?” şeklinde yorumlanmıştı.   

Kadro tartışması

Yine Aksu Belediyesi’nin Şubat ayı oturumunda ele alınarak ilgili komisyonlara havale edilen kadro değişikliği ve bundan dolayı boşalacak kadrolara yeni personel alımıyla ilgili gündem maddesi, “Kıyak kadro” tartışmasına neden oldu. Mecliste söz alan İYİ Parti, MHP, CHP ve DSP grup sözcüleri bazı duyumlar aldıklarını ve bu sürecin şeffaf işlenmeyeceği yönünde açıklamalarda bulunurken, AK Parti Grup sözcüsü Yaşar Sözen ise kadroların kişiye özel açılmadığını ifade etti.

Pazarlığın içerisinde olmayacağız   

“Kıyak kadro” tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Grup Sözcüsü Ramazan Özen, kamuoyunda, “Muhalefet partileri kadro pazarlığı içerisinde” şeklinde ifade edilen algıya yanıt verdi. İYİ Parti grubu olarak hiçbir pazarlığın içerisinde olmayacaklarının altını çizen Özen, “Dik duracağız. Sürecin şeffaf işlemesi adına mücadelemizi gösterteceğiz” açıklamasında bulundu.

Dualarla uğurlandılar

Barış Harekatı Operasyonu’na Aksu’dan Polis Özel Harekat Ekibi uğurlandı. Aksu Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen törene katılan protokol üyeleri polislere sağ salim dönmeleri temennisinde bulundular.

Bir yılın değerlendirilmesi

Başkan Şahin 2’inci dönemin ilk yılının değerlendirmesini yaptı. Şahin, yapılacak bir yanlışın telafisinin olmadığını bildiklerini ve bu nedenle “Her şeyi yapacağım” demek yerine, gerçekleştirebilecekleri projelere odaklandıklarını belirtti.    

Mart

Meclisteki gündem yeni kadrolar

Mart ayının ilk haftasının gündemi yine kadro değişikliği oldu. Şubat Meclisi’nde ilgili komisyonlara havale edilen kadro değişikliği gündem maddesi, bu sefer komisyon raporu doğrultusunda tekrar Mart ayı meclis oturumunda ele alındı. Oy birliğiyle kabul görülen bu maddeyle ilgili Başkan Halil Şahin meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.

Gökçen veda etti

Uzun bir süredir Aksu’da görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, Döşemealtı’na tayini çıktı. Gökçen’e Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ile Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin veda yemeği düzenledi.

Koronavirüs alarmı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) vakalarının yayılmasını önlemek amacıyla ilçemizde birçok alanda tedbirler alındı. Aksu Belediyesi bünyesinde kurulan özel bir ekip kent genelinde ilaçlama çalışması başlattı.  Mart ayı içerisinde gerçekleştirmesi düşünülen Ak Parti Aksu İlçe Kongresi, koronavirüs engeline takıldı. Kongre ileri bir tarihe ertelendi.

Aksu sessizliğe büründü

Koronavirüs tedbirleri kapsamında “Evde kal” çağrısının yapılması ve halkın bir araya gelebileceği kahvehane, cafe gibi kapanmasıyla Aksu sessizliğe büründü. Birçok esnafın işletmesini kapatmasıyla sokaklarda sakinlik dikkat çekti. Ayrıca koronavirüs, turizmin kalbi olan Kundu’yu da etkiledi. 30 otelin ve birçok AVM’nin bulunduğu bölgede, bir çok rezervasyonlar iptal edildi.  Siyasi partilerin temsilcileri, “Tedbirlere uyun” çağrısında bulundular.

Nisan

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları

Aksu Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Grubu çalışanları koronavirüs salgını nedeniyle dışarı çıkamayan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların yardımına koştu. Maaş çekme, dezenfekte, ve gıda yardımı ekipleri Aksu’nun 35 mahallesinde 7 gün 24 saat esasıyla çalışmalarını sürdürttü. Süreci Kaymakam Aydın Ergün bizzat kendisi yürüttü.

Üreticiye destek gerekebilir

Antalya Toptancı Hal Yaş sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, koronavirüs nedeniyle üreticilerin de zor günler yaşayabileceğini belirtti.  Yılmaz, koronavirürüs etkisi geçtikten sonra üreticinin durumunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Maskeli Meclise “Orion Pazar” damgası

İçişleri Bakanlığı genelgesine rağmen Aksu Belediye Meclisi Olağanüstü toplanma kararı aldı. Borçlanma talebinin ele alındığı oturuma tartışmaların odağında olan “Orion Pazar” damgasını vurdu. DSP, CHP ve İYİ Parti Grup sözcüleri, mahkemeler tarafından ihalesi ve ihale dayanağı olan encümen kararı iptal edilen Orion Pazar’ın Aksu Belediyesi tarafından işletilmesi önerisinde bulundu. Başkan Şahin, grup sözcülerin talebine net yanıt vermedi.

Özen’in acı günü

İYİ Parti Meclis Üyesi Ramazan Özen’in Annesi Selden Özen (80), tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Merhumenin cenazesi Barbaros Mahallesi Toparlar mezarlığında toprağa verildi.

Avrupa yeni sezonda bize yönelecek

Aksu’nun önemli değerlerinden bir olan üretici Nevzat Akçan, yeni üretim sezonundan umutlu olduklarını ifade etti. Üretim pazarında önemli ölçüde yer alan İspanya ve Hollanda’nın koronavirüs salgını nedeniyle zayiat verdiğini belirten Akçan, açığı kapatmak için Avrupa’nın Türkiye’den ürün alacağını umduğunu ifade etti.   

Mayıs

Orion için olağanüstü toplantı

Aksu Belediyesi bürokratları “Orion Pazar” için olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Halil Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, başkan yardımcıları Yusuf Koçyiğit, Celil Gökçen, belediyenin hukuk servisinden Kemal Zembilören, Emlak İstimlak Müdürü İbrahim Uysal ile belediye encümenlerinden Emin Çağlar katıldı. 

Meclis üyelerinden tepki

“Orion Pazar” için gerçekleştirilen olağanüstü toplantıya meclis üyeleri büyük tepki gösterdi. Yasaların hiçe sayılarak adım atıldığına değinen meclis üyeleri,  açık ve aleni mahkeme karalarına rağmen, hala Aksu Belediyesi yöneticilerinin aynı yanlışlıkları devam ettirmelerine bir anlam veremediklerini ifade etti.

Pandemi düşüşü

Aksu İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gülcü pandemi sürecinde Aksu’da suç oranlarının düştüğünü ifade etti. Gülcü, “Sağlık açısından kötü olsa da, asayiş olayları açısında güzel bir dönem geçirdik. Nihayetinde sokağa çıkmanın kısıtlandığı dönemlerde, suç işleme niyetinde olan insanlar, rahatlıkla sokakta dolaşamadıkları için suç işleme oranları düştü “ dedi.

Haziran

İhale iptali söz konusu

Güzelyurt Mahallesi’nde 2 yıl önce Sena Tur’a açık ihale usulüyle ihale edilen ve 15 Temmuz kahramanlarından Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis Demir’in adının verildiği mesire alanının ihalesinin iptal edileceği ifade edildi.

Başarısız olmamız için dualar edildi

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, göreve geldikleri günden bu yana Aksu’nun kronikleşen birçok sorununa çözüm bulduklarının altını çizerek, “Bizler canla başla çalışarak başarılı olduk. Ama maalesef bizler bunu yaparken, bir kesimde başarısız olmamız için dua halinde. Aklı selim düşünenlere çok iş düşüyor. Yapılacak çok işimiz var. Zaman kaybetme lüksümüz yok” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Alaylı’nın su sorunu çözüldü

Uzun bir süredir baş gösteren ve borularda çamurlu su akmasına neden olan Alaylı Mahallesi’nin içme suyu sorunu, Aksu CHP İlçe Başkan Yardımcısı Rıza Maden İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akçan ile Alaylı Mahalle Muhtarı Cihangir Yılmaz’ın girişimleri sonucu çözüldü.

Bir istifa bir atama

31 Mart seçimlerinde MHP İlçe Başkanlı görevine getirilen Ahmet Bulut, 2020 yılının Haziran ayında sürpriz bir kararla görevden alındı. Yerine Hasan Efe Üstün atandı.

Temmuz

Büyükşehir Komisyonunda 2 Aksulu üye

Aksu Belediye Meclis üyelerinden 2 isim Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oluşturulan 2 ayrı komisyonda görev aldı. AK Partili Ali Çetin İmar komisyonunda görev alırken, MHP’li Kemal Kara ise Çevre ve Sağlık Komisyonuna önerildi.

Mecliste liste tedirginliği

Aksu Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı oturumunda AK Parti ve MHP’nin ortak önerdiği liste delindi.  Encümen seçimlerinde Cumhur İttifakı paydaşları olan AK Parti ile MHP, ortak bir liste sundu. AK Parti’den Hakkı Coşkun, MHP’den Kemal Kara’nın yazıldığı listede, MHP’li Kemal Kara Cumhur İttfakı üyelerinin toplamından bir eksik oy aldı. İttifakın toplamında 14 oy varken, MHP’li Kara 13 oy aldı. Böylelikle liste delinmiş oldu.

Galericiler sitesi yargı engeline takıldı

 Antalya 2’inci İdare Mahkemesi, Macun Mahallesi’nde  yapılmak istenen Galericiler Sitesi’nin parselasyon planlarını iptal etti. Bu iptal kararı, mevcut alanın imar planlarının tekrar revize edilmesine neden oldu.

EXPO’ya öneri

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Davut Karayel, EXPO 2016 alanının tarımsal anlamda Tekno Kent olması için öneride bulundu. Bu düşüncenin hayata geçirilmesi halinde Aksu’nun geleceğine çok önemli bir değer katacağına dikkat çekti.

Ağustos

15 kişinin yakınıyla mı idare edilecek

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız,  Aksu Belediyesi’nde yeni açılacak kadrolara Başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin birinci derece yakınlarının işe alınmasına sert tepki gösterdi. Aksu’nun 80 bin nüfuslu bir kent olduğuna vurgu yapan Yıldız, Bu kent 15 kişinin yakınıyla mı idare edilecek” dedi.

CHP kapılarını kapattı

CHP Genel Merkezi’nden gelen genelge doğrultusunda Aksu İlçe Teşkilatı kapılarını ziyaretçilere kapattı. CHP Aksu İlçe Başkanlığı Koronavirüs tedbirleri kapsamında gönderilen genelgeyi İlçe binasının kapısına asarak, binalarını ziyarete kapattıklarını duyurdu.

Uçak Lisesi’nde bir ilk daha

Aksu’da 4 yıl önce kurulan Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yüzdelik dilimde en yüksek puanla öğrenci alarak ülke genelinde bir ilke daha imza attı.

Çifte cinayet

Yurtpınar Mahallesi’nde İsmail Yılmaz(65), aralarında arsa yüzünden anlaşmazlık bulunan ve kendisiyle aynı adı taşıyan yeğeni İsmail Yılmaz’ı av tüfeğiyle öldürdü. Silah sesini duyup çıkan yeğeninin annesi Şerife Yılmaz’ı ve yeğeninin eşi Zahide Yılmaz’ı da ateş ederek yaralayan amca, yolda giderken serada çalışan Veli Uyan’ı da tüfekle ateş ederek öldürdü. Çifte cinayet sonrası elinde ki tüfekle dondurma alarak yediği öğrenilen İsmail Yılmaz, jandarmaya teslim oldu.

200 milyonluk yatırım

90 milyon borçla devralan ANTBİRLİK yeni yönetimi, bu sürede 80 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. ANTBİRLİK 2020 yılında da GES ve meyve suyu fabrikası kurarak toplam 200 milyon TL’lik yatırım hedefledi.

Eylül

Galericiler sitesi yine gündemde

Yaklaşık olarak 3 yıl önce tartışmaya açılan Galericiler Sitesi’yle ilgili ortaya çıkan yeni bir belgeyi gündemine alan İYİ Parti Meclis Üyesi Ramazan Özen, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in imzaladığı belgeyi göstererek, “Samimiyet bunun neresinde. Aklımızla dalgamı geçiyorsunuz” çıkışını sergiledi.

AK Parti kongresi yapıldı.

Pandemi engeline takılarak ertelenen AK Parti Aksu İlçe Kongresi, Macun Mahallesi’nde bulunan kapalı Pazar alanında geçekleştirildi.  Tevfik Fuat Cebeci’nin güven tazelediği kongreye AK Parti Antalya milletvekillerinin yanı sıra, İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin katıldı

Tropikal meyvenin yeni gözdesi Aksu

Antalya’nın sebze meyve deposu olarak bilinen Aksu’da İranlı iki iş insanının, 3 yıl önce 7 dönüm alan üzerine kurdukları ejder meyvesi serası bu yıl ürün vermeye başladı.

Yurtpınar’ın eski muhtarı koronavirüse yenildi

Yeni tip koronavirüs tedavisi gören Yurtpınar Mahallesi eski Muhtarı Hüseyin Ay(72), yaşamını yitirdi. Ay, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Ekim

Aksu Meclisi gergin

Aksu Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı oturumu gergin dakikalara neden oldu. Yaşanan tartışmalar sonucu Başkan Şahin, İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan’ı belediyenin güvenlik personeli aracılığıyla oturum dışına almak istedi. Ancak bu karara başta İYİ Partili meclis üyeleri olmak üzere, diğer partilerden bazı meclis üyeleri sert bir şekilde karşı çıktı. Bu tartışmalar gölgesinde oturuma 10 dakika ara verildi.  

Vali Yazıcı Aksu’yu inceledi

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Aksu’yu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.  İlk ziyaretini Aksu Kaymakamlığı’na gerçekleştiren Vali Yazıcı, Kaymakam Aydın Ergün ile birim müdürleri karşıladı. İlçe hakkında Kaymakam Ergün’den bilgi alan Vali Yazıcı ardından Aksu Belediyesi’ne geçti. Daha sonra beraberindeki heyetle beraber, bir çok tarım şirketlerine ziyarette bulundu.

Aksu’nun 2021 bütçesi 116 milyon TL

Aksu Belediyesinin 2021 yılı tahmini bütçesi 116 milyon TL olarak belirlendi. En yüksek bütçe 24 milyon  300 bin TL olarak Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne ayrıldı.

Kasım

Aksu riskli bölgede

Deprem gerçeği yaşayan ülkemizde  “Aksu ve Antalya’nın deprem riski nedir?” sorusuna konunun uzmanları, Aksu ve Antalya’nın risk altında olduğu yönünde cevap verdiler. Ayrıca olası bir deprem karşısında kentin hazır olmadığına da işaret edildi.

Bölgeye değer katacak çalışma

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kurşunlu Mahallesinde yapılması planlanan Lavanta Bahçesi’nin hem Aksu’ya hem de bölgeye değer kazandıracağını ifade etti. Şahin, “Amacımız ilçemizin tanıtımını artıracak çalışmalara imza atmaktır” dedi.

Aksu’da bir ilk

Aksu’da gerçekleşen fıstık hasadında bir ilk yaşandı. Başarılı bir şekilde AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini 5 yıl sürdürttükten sonra aktif siyasi yaşamını şimdilik noktalayan Çağatay Çalışır,  yüz dönüm alan üzerinde yetiştirdiği yer fıstığı üretimiyle de adından söz ettirdi. Kullandığı modern tarım yönetmeleriyle ürün verimini artırırken, diğer yandan ürün hasadında kullandığı son teknoloji tarım makinalarıyla  ürün kaybını en az noktaya çekti.   

Özen’den stajyer yanıtı

İYİ Parti Meclis üyesi Ramazan Özen’den Başkan Halil Şahin’e stajyer yanıtı. Özen, “Evet ben senin stajyerindim. Mesleki anlamda bana katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Saygı duyuyorum. Keşke sende – belediyecilik nasıl yapılır- diye, zamanında bir staj görseydin” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.