Kederler ve sevinçler, krizler ve mutluluklar derken; bir yılı daha tarihin tozlu raflarına gönderiyoruz. Son sayfasını kapattığımız 2016 yılı, Aksu için ne gibi kazanımlar bıraktı? Bu soruyu yönelttiğimiz vatandaşlar, “Bir önceki yıldan çok daha farklı bir fotoğrafla 2017’ye giriyoruz. Aksu’da değişimin hızı, bütün engellere rağmen göz kamaştırıyor” yanıtını verdiler. Güney Haberci Aksu olarak, geçen yılın özeti niteliğindeki manşetlerimizi bir kez daha sizlerle paylaşıyoruz. Yeni yıl ilçemize sevinç ve bereket getirsin…

 

Belediye Başkanı Halil Şahin:
“Geride kalan yıla bir tek sözcük               
damgasını vurdu: DEĞİŞİM!
 2017’nin altın sözcüğü
ise ‘YATIRIM’ olacak”

 

ACILARIYLA, sevinçleriyle koca bir yılı daha geride bıraktık. Şimdi yepyeni bir yılın kapısından büyük ümitlerle giriyoruz. 2016’yı, ilçenin önündeki engelleri büyük bir sabırla aşmak için geçirdik. Bürokratik aşamaları geçilen Kent Meydanı, Hükümet Konağı, Mesire Alanı ve Hastane gibi büyük projelere 2017’de start veriliyor.

Belediye Başkanı Halil Şahin, yeni yılda, yatırımların önünde duvar gibi dikilen mülkiyet sorunlarını aşmak için seferber olacaklarını dile getirdi. Başkan Şahin, “2017 yılında hem Ankara’da hem de Antalya’daki kamu kurumlarında, ilçenin temel sorunlarını ortadan kaldırmak için daha yoğun bir çaba içinde olacağız” diye konuştu. Güney Haberci Aksu’ya 2016’yı değerlendiren ve 2017 yılının hedeflerini çizen Belediye Başkanı Halil Şahin, “Geride kalan yıla bir tek sözcük damgasını vurdu: Değişim! 2017’nin altın sözcüğü ise ‘Yatırım’ olacak” dedi.

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’e dönüp düşüncelerini almak istiyoruz… Yatırım seferberliğinin 2017’de başlayacağına dikkat çekiyor o da ve şöyle devam ediyor: “Aksulu yöneticilerin bir ayağı zaten, 2016 boyunca Ankara’daydı. Yeni yılın da aynı tempoyla, hatta daha hızlı bir çalışma takvimi ile geçmesini bekliyorum.”

Peki bu hızlı çalışma takviminde öncelikli maddeler hangileri olacak? Bunun yanıtını ise bütün Aksulular “Mülkiyet sorunlarının aşılması” diye veriyor. Bizce de öyle olmalı. Büyük projelerdeki bürokratik aşamaları geride bırakan Aksu’da, şimdi bütün enerji, mülkiyetle ilgili problemlerin ortadan kaldırılması yolunda harcanmalı.

Aksu Girişimci İş Adamları Derneği AKGİAD’ın yeni Başkanı Duran Celbiş’le olan sohbetimiz sırasında da, iş dünyasında da perspektifin bu yönde olduğunu gördük. “Sahaya inmek istiyoruz” diyor Sayın Celbiş, ancak bunun için de, sahadaki engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Aksulu iş adamlarını tek çatı altında toplayan AKGİAD’ın, 2017’yi, hem Antalya’da hem de yurt çapında, sivil toplum kuruluşları ile diyalog halinde geçireceğini anlatan Başkan Celbiş, “Aksu’ya gelin ve yatırım yapın çağrısında bulunacağız” dedi. Özet olarak, Aksu’yu 2017’de hareketli günler bekliyor... Bütün Aksuluların yeni yılını kutluyor, sevdikleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu günler geçirmelerini diliyorum.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.