2015 yılına girmeye sayılı günler kaldı. 

Bu da demek oluyor ki, koskoca bir yılı geride bıraktık.

Peki, 2014 yılın da neler oldu Aksu’da.

24 saat dilimini irdelediğim de binlerce sayfa yazmaya kalsak yine sığdıramayacağız.

Ama belli başlı siyasi konuları ele alacak olursak, Aksu sil baştan yeniden şekillendi ve şekilleniyor diyebiliriz.

Örneğin 30 Mart’tan önce 15 sandalyeye sahip olan Aksu Meclisi, 25 sandalyeli meclis oldu.

Ve bu tabloda 4 eski üye var.

Aynı zamanda Belediye başkanı değişti. Kamuoyunun tabiriyle İsa devri kapandı, Halil devri başladı.

AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu ile MHP eski İlçe Başkanı Cihangir Coşgun seçimlerin azizliğine uğrayarak koltuklarından oldu. Ve onların mevcut yönetimleri nerdeyse topyekûn değişti.

Aynı zamanda kentimizin iki önemli Sivil Toplum Örgütü konumunda olan AKGİAD ve Kent Konseyi kongre kararı aldı. Ve mevcut başkanlar aday olmayacaklarını açıkladılar.

Hakan Özen ve Turan Şahin…

Hele Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin’in aday olmak istememesi ayrı bir muamma konusu.

Bununla ilgili birçok şey sanal ortamda yazılıp çiziliyor. Sevgili Belediye Başkan Yardımcım Hüseyin Demirkaplan’ı kızdırmama adına bu konuya fazla girmeyeceğim.

Çünkü geçen hafta, “Bu Mart kapıdan baktıracak mı?” başlıklı köşe yazıma fazla içerlenmiş. Bunu da Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Süleyman Gökçen hocamızın bulunduğu bir ortamda direk olarak bana ifade etti. Oysaki kendi ekip arkadaşlarının daha sonra sanal ortamda bizi doğrulatan açıklamalarını dile getirmiştik. Aynı zamanda yazdıklarımız her yerde konuşulan şeylerdi.

Neyse canı sağ olsun. Bu vesileyle bu hafta sevgili Başkan Yardımcısı Hüseyin hocamızı, kendisiyle ilgili doğruları söyleyerek üzmemiş olacağız.
Bu kısa detaydan sonra, konumuza gelecek olursak…

AKGİAD cephesinde de taktir edilecek gelişmeler var.

Mevcut başkan Hakan Özen aday olmayacağını açıklamasından hemen sonra AKGİAD’çılar başta Mehmet Akif Ordu ve Ramazan Özen olmak üzere birçok kişiye teklif götürmüşlerdi. Ancak, derneğe siyaset bulaşmaması için aday olmayacaklarını, kurulacak olan yönetimde yer alacaklarını deklare etmişlerdi. Sonra AKGİAD üyelerinden Yusuf Çoban adaylığını açıklamıştı. Taki geçen haftaya kadar. Yapılan ardı ardında toplantılar sonucu Çoban adaylıktan çekildiğini ifade ederken, AKGİAD yöneticileri tarafından da Maraton Halı sahibi Mustafa Altıntaş üzerinde uzlaşı sağlandığı deklare edildi kamuoyuna…

Oluşacak olan muhtemel listeye bakıldığında, AK Parti’nin eski yöneticilerinden Mehmet Akif Ordu, MHP’nin 30 Mart seçimlerinde Belediye Başkan adayı olan Ramazan Özen, Kent Konseyi’ne tekrar aday olamayacağını açıklayan Turan Şahin, AK Parti meclis üyeliğini elin tersiyle iten Abdullah İnan, ayrıca Aksulu esnaflarımız Ramazan Göktaş, Ali Ormancıoğlu, Emre Fendal, Uğur Erke, Ahmet Çağlar, Yusuf Çoban, Hüseyin Küçük, Murat Bal, Gülnihal Gürel, Engin Kızıl gibi isimler göze çarpıyor.

Yani hayat görüşlerini siyasi düşünceleri farklı olan birçok insanın bir araya geldiğini görüyoruz.

Her ne kadar bu tablo bazı siyasi kulislerde Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e karşı oluşturulan bir ekip olarak lanse edilse de, şahsen ben aynı görüşte değilim.

Aksine, Aksu adına sevindirici bir durum.

Bugüne kadar düşüncelerinden ve hayat görüşlerinden dolayı bir araya gelmeyen ve aynı karede bulunmaktan kaçınan insanların bir araya gelmesi, kent adına ellerini taşın altına sokması her yönüyle desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim.

Tüm bu gelişmelerin ışığında başta da belirttiğim gibi Aksu yeniden şekillenecek. Ama yine de bu derenin altından çok suların geçeceğini de göz önünde bulundurmamız gerekir.

Bekleyip göreceğiz. Mevlam neylerse en güzelini eyler
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Durmuş Ali Arslan 2014-12-18 21:34:56

güzel bir analiz olmuş...