Silahlı Kuvvetler içindeki bir çetenin darbe yaparak demokrasiye son verme girişimi, Türk Milleti’nin kenetlenerek karşı durmasıyla başarıya ulaşamadı. Bu hain girişimi protesto etmek için meydanlara dökülen vatandaşlar, darbecileri lanetledi.

BİRLİĞİMİZ SÜRECEK
Darbenin yaşandığı gece Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine Aksu’dan da binlerce vatandaş katıldı. Demokrasi nöbeti, sonraki gecelerde de devam etti. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, eşi Ümmü Şahin’le birlikte geldiği meydanda, “Demokrasimizin geleceği için meydanlarda olacağız. Millet olarak birlik içinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

“ADAM GİBİ ÖLELİM”
Cumhuriyet Meydanı’na gelen Aksu Belediye Meclisi üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, AKGİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de, “Darbelere karşı demokrasinin yanındayız” mesajı verdiler. Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, “Aksu'lu hemşerilerimizle birlikte Nöbete devam. Uyumak yok. Biz buradayız, öleceksek adam gibi ölelim” diye konuştu.

“MİLLETİN İRADESİ”
Aksu iş dünyası adına yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlara demokrasi için birlik çağrısı yapılırken, Aksu kadınların da kalabalık gruplar halinde, gece ve gündüz, demokrasi nöbetleri tutukları dikkati çekti. CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız ve MHP İlçe Başkanı Kemal Kara da, darbe girişimini lanetlediler ve millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak en büyük kötülük olduğunu vurguladılar.


VE SONUNDA hainler bunu da yaptılar… Binlerce kilometre ötedeki çete reisinin verdiği emirle harekete geçen bir avuç kendini bilmez, demokratik hayata son vererek, özledikleri rejimi getirmek için darbeye yeltendiler. 78 milyonluk Türkiye bir anda kenetlenerek, hainlerin planlarını yerle bir etti, dosta ve düşmana güzel bir ders verdi. Darbe gecesi şehit düşen bütün güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum.
Darbe girişiminin başladığı akşam saatlerinden, sabahın ilk ışıklarına kadar Aksu ve Antalya’da yaşananları özetlemek istiyorum sizlere… Televizyonlardan ve sosyal medyadan demokrasiye son vermek isteyen bir güruhun harekete geçtiğini öğrenen Aksuluların toplandıkları en önemli adres, Ak Parti İlçe Teşkilatı oldu. Buraya gelen vatandaşlara, birlik ve beraberlik halinde olmaları konusunda konuşmalar yapan Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Durmuş Kaan Şahin ve diğer yöneticiler, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbeti etkinliğinde kitlesel olarak yer aldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.