15 Temmuz darbe girişimden sonra siyasi partiler arasında oluşan ‘Yenikapı Ruhu’nun bir benzeri Aksu’da da filizleniyor. Belediye Meclisi toplantılarında esen ‘centilmenlik rüzgarları’nın ardından, son olarak Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ndeki birlik ve beraberlik görüntüleri, vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.



AKSU Belediye Başkanı Halil Şahin, ilçenin geleceğinin vatandaşlarla istişare halinde tasarlanmasına devam edileceğini her fırsatta belirterek, “Göreve gelirken Aksu’ya bazı sözler vermiştik. Makam kapımız ardına kadar açık kalacak, madde bir; bütün kararlarımızı halkımıza danışarak alacağız, madde iki. İşte bu sözümüze sonuna kadar sadık kaldık ve Allah’ın izniyle görevimizi alnımızın akıyla tamamlayıncaya kadar da sadık kalacağız” diye konuşuyor.

Başkan Şahin’in bu sözleri sadece siyasi arenada değil, toplumun her kesiminde çok olumlu yansımalarla karşılaşıyor. Evet, bizim de dikkatimizi çeken bir olgu bu… Şahin, en aşılmaz zannedilen sorunların dahi, Aksu’nun geleceğini düşünen, serinkanlı kafaların dayanışması ile yerle bir edileceğine samimiyetle inanıyor. Bu bile yeter… Başkan’ın bu dönemde neler yaptığını veya neleri yapamadığını tartışmak istemiyoruz, işin bu yönünü siyasi partilere bırakıyoruz. Ancak, kesin olan şudur, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ‘samimiyet sınavı’ndan başarıyla geçmektedir.

Vatandaşlarla sürdürülen istişare toplantıları da bunun bir başka cephesini oluşturuyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen Hacıaliler ve Çalkaya mahallelerinin Belenkötekli ve Tahtabelen mevkileri ile ilgili kararın, vatandaşlar ve muhtarlarla istişare halinde şekillendirildiğini hatırlatan Şahin, sadece bu mahallelerde değil, Aksu’nun 35 mahallesinin tamamında, belediye yönetimi olarak vatandaşlarla iç içe bir çalışma sürdürdüklerini özellikle vurguluyor.

Bu noktadan sonra, Başkan Şahin’in su sözlerine kulak verelim: “Biz birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edersek, ülke genelinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra oluşturulan ‘Yenikapı Ruhu’nun bir benzerini de ‘Aksu Ruhu’ olarak hayata geçirirsek, ilçemizin kalkınmasının önündeki bütün engelleri birer birer ortadan kaldırırız. ‘Aksu Ruhu’ özellikle son dönemde Aksu Belediye Meclisi’nde sergileniyor. İktidarı ile muhalefeti ile tüm partilerimizin temsilcileri, Aksu’nun geleceği için ortaya atılan önerilere sahip çıkıyor ve elini taşın altına koyuyor.”

Belediye Başkanı Halil Şahin’in duyguları ve düşünceleri bu yönde… Bu sözlerin yorumunu siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz. Mutluluk dolu bir hafta dileğiyle…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.