Meteoroloji bölge müdürlüğü tarafından geçen hafta ortasında uyarılar yapıldı ve Cuma günü başlayan yağmur cumartesi günü Aksu’da yaşamı felce uğrattı. Üreticilerimiz yine zor durumda kaldı. En çokta temizlenmeyen kanallar yüzünden seralarını su bastığını ifade eden üreticiler kendilerince haklılardı.

Her sene bu su baskınlarını yaşıyoruz ama yazdan alınan radikal çözümler yok maalesef. Geçen sene Karaçalı Mahallesi’nde bir gecede her yer sular altında kaldı ve işçi bir aile gece yarısı botlarla zor kurtarılmıştı ve bölge tamamen sular altında kalarak seralarda ciddi zararlar meydana gelmişti. Yurtpınar, Murtuna ve İhsaniye Mahalleleri de aynı şekilde ekili araziler ve seralar sular altında kalarak üreticilere, geri dönülmez zararlar vermişti. Birçok kere bu konuyu gündeme getirdik ve yetkilileri göreve çağırmıştık. Adeta bu konuda ilgili birimler kör ve sağırı oynamıştı. Kanallarda biriken atıklar ve otlar kanalı doldurunca yeterli ve gerekli temizlikler de yapılmayınca kışın yağan yağmurdan taşan sular, arazileri adeta sular altında bırakıyor.

Kundu ve Kemerağzı bölgesinde yaşananlar da tarım arazilerinden farklı değil. Cumartesi yağan yağmur birçok iş yerini sular altında bıraktı. Bununla beraber ekili araziler ve çilek seraları sular altında kaldı.

Mahallede bulunan siteler de sular altında kalanlardan.

Su akar yolunu bulur lafı boşuna değil. Su akıp yolunu bulamayınca taşkınlara sebep oluyor işte...

Bölge de yaşanan sıkıntıları gazetemiz aracılığıyla ilgili yerlerin duymasından yana hareket ediyoruz. Bu insanların hele üreticilerimizin çilesi bir de taşkınlar olmasın artık. Girdi maliyetleri ile yeterince zor günler geçiren çiftçi, tam da hasadını yapacakken bir de bu tür felaketlerle karşılaşınca yaptığı işten ümidini kesiyor.

Bundan birkaç ay önce Karaçalı Mahallesi Muhtarı Haydar Kara, yağmurlarda mahalleyi sular altında kalmaktan kurtaran derenin birileri tarafından toplulaştırma adı altında özel mülk ilan edildiğini ve derenin taşlarla doldurulacağını bize bildirmesi üzerine hemen olay yerine gittik, dinledik ve sorunu gazetemize taşıdık. Aylarca ilgili kurum DSİ tarafından ötelenen iş, gazete de muhtarın haklı isyanından hemen sonra bir hafta da çözüldü.

Aynı kurum öncesinde bu haberden dolayı haberin doğru olmadığını iddia ederek, tekzip yayınlamamız konusunda uyarı göndermişti. Sonra yapılan yanlıştan dönülünce ilk yağmurda Karaçalı Mahallesi’nde bir sorun yaşanmadı çok şükür. Muhtar bu işe el atmasaydı ve bu haber yapılmasaydı Cumartesi yağan yağmur dere kapatılacağından ötürü mahalleyi su basacaktı. 

Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Aksu her yağmurda sular altında kalmamalı…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.