Aksu ekonomik anlamda kabuğunu kırıyor ve dünyaya her türlü fide, tohum, sebze ve belli oranda da meyve ihracatını başarıyla gerçekleştiriyor.

Dünyanın en büyük ve en modern fide ve tohum üretimini gerçekleştiren Aksu, yakında ilaç ve gübre üretimi konusunda da ilklere imza atacak. Bununla ilgili fizibilite çalışmaları hızla devam ediyor.

Bütün bunların yanında üretici, artık kimyasal ve doğal sera atıklarını ulu orta yakarak çevreyi kirletmek istemiyor. Bu bilinç, üretici de uzun zamandır oluşmuş. Şu an tek istedikleri bu konuda geri dönüşüm tesisi. Üreticilerle her görüştüğümüzde ısrarla üzerinde durdukları konulardan biri bu. Üreticinin sesine belediyenin kulak vereceğine inanıyorum. Nasıl yol izlenmesi gerektiğini Aksulu yöneticiler çok daha iyi bilir ve ar-ge çalışmalarını yaparlar. 

Her mahallede ayrı ayrı imar problemi olan ilçemizde, bütün  bunlara rağmen ticari faaliyetler yerinde devam ediyor. İmar sorunlarının çözülmesi halinde ise üretici aynı zamanda yatırımcı olarak da iş yapmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz hafta Aksu tarımdaki güzelliklerine bir yenisini daha ekledi. Kurşunlu mahallesinde bulunan 10 dönümlük bir araziye lavanta fidesi dikti. Mahalle muhtarı Musa Dönmez’le bir ay önce söyleşi yaptığım zaman, bunu dile getirmişti. Kısa zamanda Aksu Belediyesinin ve bizzat Belediye başkanının işe el atması işleri hızlandırdı. Öyle ki fideler toprakla buluştu ve şimdi büyümeleri için gün sayıyor. Aksu’da daha hızlı büyümesi beklenen lavanta bahçesinin, hemen karşısına da kafe ve otopark alanı yapılacak. Lavanta bahçesini ziyarete gelen insanlar, burada mola verip temiz hava ve bol oksijen eşliğinde çaylarını, kahvelerini yudumlayabilecekler.

Şehirden ve şehrin boğucu havasından kaçmak isteyen aileler için muhteşem bir mekan oluşturuluyor, Kurşunlu Mahallesinde. Üstelik kilometrelerce yol kat etmenize gerek kalmayacak. Lavanta’ya gelmişken Nar’ınızı da toplayabileceksiniz. Çünkü Kurşunlu Mahallesi aynı zamanda Nar cenneti. İnanıyoruz ki sadece yerli misafirlerin değil, yabancı misafirlerinde gözdesi olacak lavanta bahçesi.

Evet, bütün bunlar ve daha fazlası Aksu’dan dünyaya yayılıyor. Aksu sadece 80 Bin insanın yaşadığı ama 80 milyonu doyuran bir ilçe. Dahası rakam veremeyeceğim ama ihracatları ile dünyayı doyurmaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.