AKSU için tarihsel önem taşıyan iki ayrı toplantı, geçen Cuma günü ilçemizde gerçekleştirildi. Uçak Bakım Teknolojileri Lisesi’nin salonu ile belediyede gerçekleştirilen toplantılara, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, üst düzey bürokratlar ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

Aksu’nun geleceği açısından milat niteliği taşıyan her iki toplantıda, ilçenin gelişmesinin önündeki tüm engeller masaya yatırıldı, süratli çözümler üretmek için Ankara ile telefon trafiği kuruldu. Belediye Başkanı Halil Şahin, Hükümet Konağı’ndan Devlet Hastanesi’ne, mülkiyet sorunlarından yeni projelere kadar, çok kapsamlı bir değerlendirme olanağı bulduklarını söyledi. Başkan Şahin, kördüğüme dönüşmüş olan mülkiyet sorunlarına ilişkin de, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in iki-üç ay içinde sevindirici açıklamalar yapacağı bilgisini verdi.

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’ün brifinginin ardından mahalle muhtarlarına tek tek söz veren Vali Karaloğlu, mahallelerden gelen talepleri not aldı. Karaloğlu, hemen ardından üst düzey bürokratlara dönerek, çözüm önerilerini istedi. Bu noktada, Sayın Vali’nin bir sözü çok dikkate değerdi. Bir kente değer kazandıran asıl faktörün onun kimliği olduğunu kaydeden Karaloğlu, “Aksu’ya kimliğini armağan edecek projeler konusunda hep birlikte hareket etmeliyiz. Milletvekillerimiz, belediyelerimiz ve bürokratlar olarak Ankara’da kamuoyu oluşturmalıyız” diye konuştu.

Aksu’nun yeni kurulan bir ilçe olduğunu ve kent kimliğine henüz kavuşamadığını vurgulayan Vali Karaloğlu, bu konuda, Aksu’da yaşayan herkesin el birliği ile hareket etmesi gerektiğinin de altını çizdi. Kaymakam Ergün’ün brifingini dikkatle takip eden Karaloğlu, Belediye Başkanı Halil Şahin’den de bilgiler aldı.

Sonuç olarak, Aksu’nun ilçe olmasından bu yana ilk kez bu kapsamda bir etkinliğe tanık olduk. Büyükşehir Belediyesi’nin genel sekreter yardımcılarından ASAT Genel Müdürüne; aklınıza gelebilecek tüm kamu kurumlarının il ve ilçe müdürlerinden jandarma ve emniyetin üst düzey yetkililerine kadar herkesi, geçen Cuma günü Aksu’da görmek mümkündü. Her iki toplantıda gündeme getirilen sorunlar ve atılan cesaretli adımları birer birer anlatmaya kalksak, gazetemizin tüm sayfaları bile yetersiz kalır. O nedenle, detayları takip eden sayılarımızda ele alacağımız belirterek, bu yazıyı bitirelim. Bu toplantıların Aksu için hayırlı olmasını dilediğimizi de, eklemeden geçmeyelim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.