Aksu’da iş dünyasını aynı çatı altında toplayan tek sivil toplum kuruluşu olan AKGİAD’da sürpriz gelişmeler yaşanıyor. AKGİAD Başkanlığını 2 yıldır yürüten Mustafa Altıntaş görevi bırakacağını ve derneğin olağanüstü genel kurula gitmesinin söz konusu olduğunu açıkladı. İş dünyasının kulisleri muhtemel başkan adaylarının isimleri ile çalkalanıyor. Başkanlığa aday olmayıp gölgede kalarak, yönetim listelerinin belirlenmesinde etkili olan isimlerin kimlere destek verecekleri de merak konusu.

AKSU Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Altıntaş, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini bırakacağını açıkladı. Normal olarak derneğin olağan genel kurulunun 2 yılda bir yapıldığını belirten Mustafa Altıntaş, “Fakat bu süreyi beklemeden en kısa sürede olağanüstü genel kurula da gidebiliriz” dedi. Genel kurulda yeniden aday olmasının söz konusu bile olmadığını ifade eden Altıntaş, “Yeni seçilecek başkana ve yönetim kuruluna elimizden geldiğince yardımcı olur ve desteğimizi esirgemeyiz” diye konuştu. AKGİAD Başkanı Altıntaş, yerine kimlerin aday olacağı konusunun ise kendisini çok fazla ilgilendirmediğini dile getirdi. Yaptığımız küçük bir araştırmaya göre, halen dernek yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan iki iş adamı, AKGİAD Başkanlığı için iş dünyasında kulis çalışmaları yapıyor. Bu isimlerden birinin, 2019 seçimlerinde Aksu Belediye Meclisi üyesi olmak için nabız yokladığı bilgisi de kulaktan kulağa yayılıyor.

EN GÜÇLÜ İKİ ADAY

Aksu’daki iş dünyasının kulislerinde “Mustafa Altıntaş’tan çok memnunduk. Ancak, madem ki bırakmaya kararlı, ondan sonraki başkan kim olabilir?” arayışına girildi. AKGİAD üyesi işadamlarının “Aday olursa desteklerim” dediği çeşitli isimler var. Örneğin, gübre-ilaç bayileri ile bazı firmalarda yöneticilik ve işyeri sahipliği yapan bazı isimler gündeme getiriliyor. Ancak şu ana kadar, “Aday olabilirim” şeklinde kesin bir açıklama sadece bir isimden geldi: Medu Gayrimenkul’ün sahibi Duran Celbiş… Kendisine “Aday mısınız?” diye sorduk ve şu yanıtı aldık:
“Mustafa Altıntaş’ın ve mevcut yönetimin çalışmaları yadsınamaz. Başkan Altıntaş gerçekten güzel bir hizmet verdi. Eğer bırakmaya kararlıysa ve genel kurulda aday olmayacaksa ben başkanlığa aday olurum. AKGİAD üyelerinden de oy isterim. Kendi projelerimle ortaya çıkar ve Aksu iş dünyası için kendi vizyonumu insanlarla paylaşırım. Ancak, şu anda ortada net bir durum yok. Ne Altıntaş görevi bıraktı, ne de olağan veya olağanüstü bir genel kurul sürecine girildi. O yüzden kimse kesin konuşamaz.”
Duran Celbiş’in yanı sıra, Altıntaş sonrası senaryolarda en fazla ismi geçen bir diğer isim de Mega Tarım’ın sahibi Ali Ormancıoğlu… Konuştuğumuz çok sayıda isim Ormancıoğlu’nun başkanlığı altındaki bir AKGİAD’ın önemli işlere imza atacağı kanısında… Ve şimdi de kulislerde en çok konuşulan bir başka konuya geçelim: Kendisi aday olmayıp gölgede kalan, fakat yönetim kurullarının belirlenmesinde etkili olan isimler ne diyecekler acaba? O isimler kimler mi? Yormayın beni şimdi, onların kimler olduğu hepimiz biliyoruz… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.