AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci,  haftalar sonrası, topladığı 9 kişiyle gerçekleştirdiği haftalık yönetim toplantısında çektiği bir fotoğrafı, sosyal medyada paylaşmış. Fotoğrafa da “13 Eylül Pazar günü yapacağımız 5.Olağan AK Parti Aksu İlçe kongremize listemizle beraber hazırız” diye açıklama yapmış. Öncelikle kongre sürecine giren AK Parti’nin, gerçekleştireceği tüm kongrelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şimdi gelelim esas konumuza.

Bilindiği üzere geçen hafta “AK Parti Aksu’da nereye koşuyor” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. 2008 yılında 5 beldenin birleşmesiyle ilçe statüsü kazanan Aksu’da, AK Parti Kurucu İlçe başkanlığı görevini yürüten başta Halil Şahin olmak üzere, Mehmet Akif Ordu ile Durmuş Kaan Şahin’in ortaya koyduğu başarıları, ortada ki verilere göre dile getirmiş ve AK Parti’nin azımsanmayacak bir çoğunluğu olduğunu ifade etmiştim. Her bir yönetimin yine başta Ana Kademe olarak, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarıyla beraber sahada olduklarını ve bu çalışmalar doğrultusunda üye sayılarını artırdıklarını ifade etmiştim.

Ve sonrası mevcut İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci’nin, başarısızlıkla dolu olan karnesinden birkaç detayı sıralamıştım. Bunlar, her hafta gerçekleşmesi gereken, ancak bir araya gelemeyen yönetim kurulu üyelerinden dolayı, gerçekleşmeyen haftalık yönetim kurulu toplantıları. Partinin kapısının kapalı olması. Partinin omurgalarından biri olan ‘Kadın Kolları’nın lağvedilmesi. Yine Gençlik Kolları’nın ortada olmaması. En önemlisiyse 1700 üyenin adeta buhar olması. Oysaki Partisinin Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın, teşkilatlara, “üye yapın” şeklinde sık sık uyarıları olmasına rağmen,  1700 üyenin buhar olması başarısızlığın tescilidir.

Haliyle bu detaylar AK Parti cenahında büyük bir yankıya neden oldu. AK Parti İl Teşkilatı’ndan birkaç kişi beni aradı. Haklı eleştiriden dolayı teşekkür ettiler. Deneyimli Sorumlu İl Başkan Yardımcısıysa gerekenin yapacağının net bir şekilde altını çizdi.

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, bu hafta bu konuyu tekrar gündeme almayacaktım. Ama AK Parti İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, nispet yaparcasına sosyal medyada paylaştığı fotoğraf karesinin altına yaptığı açıklama, bu konuyu tekrar gündeme taşımama neden oldu.

Bundan dolayıdır ki, Cebeci’ye yaşattığı enkazı net anlaması için, dostane birkaç hatırlatmada bulunacağım.

Evet, sevgili Başkan;

Öncelikle sizin kongrede aday olmayacağınızla ilgili bir söylemde bulunmadım. Bu benim haddim değil. Etik değerlerinize de saldırmadım. Bu da benim haddim değil. Yönetmeye çalıştığınız kurumsal yapısı olan bir kurumu, bazı istatistiki bilgileri gözler önüne sererek, bazı detayları ortaya koydum. Bu veriler de gösteriyor ki, sizin karneniz başarısız bir karne. Buna kendinize göre haklı itirazınız olabilir. Ama bu itiraz, 2 ile 2’nin toplamının 4 ettiği gerçeğini ortadan kaldırmaz. Bu böyle biline.

Gelelim diğer detaylara;  yazıda bahsettiğim gibi, haftalardır yönetim kurulu toplantısı gerçekleştiremiyorsunuz.

Parti’nin omurgası olan Kadın Kolları, görevde olduğunuz süredir ortada yok. Yani, 18 aydır siz görevdesiniz, benim bildiğim bu süreç zarfında Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanınız yok. Daha önce ev ev gezen, büyük özveri gösteren kadınlar nerede? Şu an mevcut bir İlçe Kadın Kolları Başkanınız var ise, cahilliğimi bağışlayıp ismini kamuoyuna açıklar mısınız? Açıklayacağınız isim karşısında bende sizden özür dileyeceğim.

Yine partinin her daim, adeta bekçiliği görevini yürüten gençler nerede?

Ayrıca istifalar sonucu, buhar olan 1700 üyenin açıklamasını nasıl yapacaksınız?

Neden istifa etti, nereye gittiler, neden bu kadar üye kaybına rağmen, yeni üyelikler yapılmadı?

Aksu, 80 bin nüfuslu bir yerleşim alanı ve 35 mahallesi var. İktidar Partisi’nin bir ilçe başkanı olarak 35 mahalle muhtarının kaçıyla iletişim haline girdiniz? Yine partinizin Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın bu konuda ki hassasiyeti ortaydayken, siz bu konuda ne tür çalışmalar ortaya koydunuz?

Bir buçuk senedir İlçe başkanlığı görevini yürütüyorsunuz. Kaç mahallede nabız yokladınız. Liste üzerinde ki, İlçe yönetim kurulu üyelerinizi bir araya getiremediğiniz yerde, mahalle temsilcilerinizle nasıl iletişim haline giriyorsunuz? 35 mahallede örgütlediğiniz mahalle temsilcilikleriniz var mı, yok mu, o da ayrı bir muamma.

Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Nispet edercesine paylaşım yapacağınıza, keşke bu sorulara cevap verip, bu doğrultuda çalışmalar sergileseydiniz.  Kaldı ki, bu kadar başarısız bir yönetim tablosu ortadayken, hala İlçe Başkanı olmak istemenizi, sizin kişisel heveslerinize bağlıyorum ve buna da saygı duyuyorum. Ama kurumsal bir kimliğe sahip olan partiniz ve kurulları bu başarısızlığa rağmen, bu talebinize onay veriyorsa da, onu da kamuoyunun yorumuna bırakıyorum.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.