29 Mart 2014 yerel seçimlerine, 200 günden az bir süre kaldı.

MHP ve CHP’de aday adayı bolluğu yaşanırken, AK Parti’den ise tık yok.

Bunun nedenini AK Partili yetkililer, 2009 yerel seçimlerinde yaşanan aday adayı bolluğu ve bunun sonucunda yaşanan küskünlüklerin bu dönem yaşanmaması adına, böyle bir yol çizdiklerini ifade ediyorlar.
Bundan dolayı aday adaylığı sürecini başlatmadan, kamuoyunda ön plana çıkan ve parti üst düzey kurullarının da kabul edeceği kişilerle yola çıkacaklarını ifade ediyorlar.

Yani, sözün özü, çizilen bu yolla aday adaylığı sürecinin olmayacağı ifade ediliyor.

Tüm buna rağmen kulislerde AK Parti’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için, birçok isim konuşuluyor.

Bunlar hepinizin bildiği gibi, AK Parti Genel Başkan yardımcıları aynı zamanda Antalya Milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel isimlerinin yanı sıra, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse isimleri kulislerde zikrediliyor.

Yine kulislerde, bu isimler arasında ön plana çıkan ve ağır basan isimlerin Türel ve Çavuşoğlu olduğu ifade ediliyor.

Tabi ki şimdiye kadar kulislerde konuşulan bu isimlerin hepsi, kendilerine göre başarılı çalışmalara adlarını yazdıran ve toplumun gönlünde yer edinmiş kişiler olsalar da, yine kulislerde bu iki isimden birinin aday olması halinde belli başlı bazı grupların ve kişilerin tepkilerinin de, kırgınlıklarının da olacağı konuşuluyor.

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, 2023 hedefi olan AK Parti için, bu seçimler de alınacak sonuçlar çok önemli.

Bundan dolayıdır ki, kırgınlıkların ve küskünlüklerin olmaması anlamında bir yol çizileceği kanısındayım.

Bu da toparlayıcı ve herkes tarafından sevilen bir ismin işaret edilmesi anlamına geliyor.

Son dönemlerde, genç yaşına rağmen yıldızı parlayan, tabanda ve halk nezlinde sevilen, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse olacağı ihtimalini akla getiriyor.

Tabi ki buna karar verecek olan kişi AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayip Erdoğan.

Kentler meydanlarıyla anılır.
Aksu Gazetesi olarak ilçemize atanan Kaymakam Sayın Veysel Özgür’e, hoş geldin ziyaretinde bulunduk. Alışılmış bürokrat mantığının dışında hareket eden görev adamı, kısa süre zarfında sorunları analiz eden ve bununla ilgili çözüm önerilerini ortaya koyan bir mülki amirle karşılaştık.

Tabi ki bu bizi ziyadesiyle memnun etti.

Çünkü kentleri kent yapan o kentin idarecilerinin öz verili çalışmalarıdır. Hizmete aç ve yanlış yönetimlerden dolayı birçok sorunu kucağında bulan çiçeği burnunda ilçemizde, hizmetin gelmesi ve sorunların çözümünde yerel yöneticileri harekete geçirecek dirayetli, bir mülki amire büyük bir pay düşeceğini bilenlerdeniz. O yüzden o ışığı Sayın Kaymakamımız Veysel Özgür’de gördüğümüzden dolayı kent adına ziyadesiyle mutlu olduk.
Gerçi biz her ne kadar kent dediysek de, Sayın Özgür bu söylemimize şiddetle karşı çıktı.

Neden olarak, kentin bir meydanının olmaması.

Sayın Özgür’ün deyimiyle, “kentler meydanlarıyla anılır”
Dünyanın her yerinde bu böyledir.

Ama Aksumuzda kentlilik bilincini oluşturacak bir meydan yok
İnşallah İlçe Kaymakamımız Sayın Veysel Özgür’ün bu mesajı, Antalya’nın parlayan yıldızı ve incisi konumunda olan Aksumuzu yöneten sevgili yerel yöneticilerimize bir mesaj olur.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.