Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi gerçekleştirdi.

Bu tarihi kongreye bende tanıklık ettim. O yüzden gördüklerimi kısa da olsa sizlerle paylaşmak istedim.

Kongrenin başlama saati 10.00, ancak sabahın erken saatlerinde binlerce partili Ankara Arena’yı doldurmuş durumda.

Aynı durum dışarıda da mevcut.

Dev ekranların bulunduğu yerlere sığmayan partililer etraftaki cafelerde yerleri almış, dahası orada da yer bulamayan partililerden binlercesi çimlere oturarak dışarıda kurulan dev ekranlardan gelen sesleri pür dikkat dinlemekte. Öyle bir kalabalık ki, hatta Başbakan Davutoğlu kalabalık yüzünden salon dışında kalan partililere hitap etmek zorunda kaldı.

Binlerce kişinin katıldığı kongrede Aksu İlçe’den de 300’e yakın partili katıldı. Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ile Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’inde delege olarak oy kullandı.

Ayrıca kongrede Antalya’dan birçok belediye Başkanı ile beraber Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Milletvekilleri Hüseyin Samani, Mustafa Köse, Gökçen Enç, Bakan Lütfi Elvan ile Mevlüt Çavuşoğlu’da delege olarak oy kullandı. Kongrede, genel başkanlığın ardından parti organlarının seçimine geçildi.

Delegeler, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyelikleri için de oy kullandı. AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde, parti yönetiminin en etkili organı olan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nda (MKYK) çok büyük değişim yaşandığı gözlendi.

Yeni MKYK listesinde 26 milletvekili yer alırken, partinin yeni yönetiminin 41’i erkekten, 9’u ise kadın siyasetçiden oluştu.

31 yeni ismin girdiği listede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın isimler dikkat çekti.

Yeni isimler ise şunlardan oluşuyor.

Ali Aydınlıoğlu, Alev Dedegil, Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Efkan Ala, Faruk Çelik, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Galip Ensarioğlu, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Muş, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Nurettin Canikli, Ravza Kavakçı Kan, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Vedat Demiröz, Yaşar Karayel, Zeki Aygün.

Ayrıca AK Parti'nin kuruluşundan bu yana en üst düzey görevlerde bulunmuş birçok isimde, MKYK dışı kaldılar.

AK Parti Kongresi'nde ilk kez bir de İngilizce olarak, partiyi tanıtan bir kitapçık dağıtıldı. Kitapçıkta, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti'nin kurucu Genel Bakanı Recep Tayyip Erdoğan dışında, AK Parti'li ilk Başbakanı Abdullah Gül'ün de fotoğrafı yer aldı.

Başbakan Davutoğlu konuşmasına Şehitlerimiz ve Mekke'de hayatını kaybeden Hacı adayları için Fatiha okutarak başladı. Dua sonrası gür sesle "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye haykırdı..
Evet ilk etapta gözümüze çarpan detaylar bunlar.

Umarız bu kongre her yönüyle vatanımıza ve milletimize hayrılar getirmesine neden olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.