Bilindiği üzere, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, AK Parti'nin kongre sürecine ilişkin geçen hafta yapılan toplantıda, bazı il ve ilçe başkanlarının istifalarının istenmesi kararlaştırıldı. AK Parti Teşkilat Başkanlığı ise, uzun zamandır illerde yaptığı 'performans değerlendirmesi' raporunu bu toplantıda Cumhurbaşkanına sunmuştu. Toplantıda, büyükşehirler dışındaki 51 ille ilgili hazırlanan rapor kapsamında, değiştirilmesi gereken il başkanları hakkında, gerekçeleri ile birlikte uzun bir sunum gerçekleştirildiği kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu toplantının ardından ise AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, istifası istenecek il başkanlarını Ankara'ya davet etmeye başladığı ifade edilmişti. Ayrıca görüşülen bu İl başkanlarına, gerçekleşecek olan AK Parti kongrelerinde aday yapılmayacakları tebliğ edilerek, istifa etmeleri istenmişti. Bu gelişmeler doğrultusunda Amasya, Manisa, Kırşehir, Kütahya, Iğdır ve Siirt İl başkanları görevlerinden istifa ettiklerini kamuoyuyla paylaşmışlardı. 

Yine il başkanlarının yanı sıra birçok ilçe başkanının da 1 Ocak'ta başlayacak kongreler öncesinde istifalarının da istendiği yine ifade edilmişti. AK Parti kulislerinde istifa sürecinin yeni yıla kadar devam edeceği ifade ediliyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından herkes gibi bizlerinde merak ettiği AK Parti Antalya İl başkanlığı başta olmak üzere Aksu İlçe Başkanlığında bir değişim olacak mı?

İşte bu soruya yanıt aramak için AK Parti kulislerini irdeledik. Hala sözü ve nazı geçen AK Parti eski teşkilat mensuplarından tutunda, mevcut başkanlara yakın olan isimlerle, bire bir görüşmeler sağladık.  Hem parti kaynakları, hem de parti kulislerin de konuşulanlara göre kesin olmasa da, bir değişimin olacağı ihtimali üzerinde duruluyor. Bu düşünceye etken olarak ta mevcut başkanların yetersiz olduğu olgusu gösteriliyor. Ayrıca mevcut İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın, teşkilat içerisinde adları 5’li çete olarak konuşulan bazı teşkilat mensuplarının güdümünde kaldığı ve bu durumun Taş’ı, görev anlamında daha da pasif bir duruma düşürdüğü ifade ediliyor. Yine Başkan Taş’ın tabanla yeterince iletişime girmediği ve bu durumunda tabanda küskünlük ve kırgınlıklara neden olduğu, aynı zamanda tüm bu etkenlerin yerine göre farklı durumlarda AK Parti Genel merkeze iletildiği ifade edilenler arasında.

Peki, bu gelişmeler doğrultusunda değişimin olması halinde, kimlerin isimleri başkan adaylığı için konuşuluyor?

Kulislerde konuşulanlara göre, eski yönetim kurulu üyelerinden Osman Dirican, Birlik Vakfı Antalya İl Başkanı Bekir Asri, AK Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Ali Çetin, Elmalı eski Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve mevcut yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Atılgan gibi isimler. Ancak bu isimlerin birinin AK Parti Genel Merkezi tarafından kabul görülmesi için, başta AK Parti Antalya Milletvekili ve aynı zamanda AK Parti MKYK üyesi olan Mustafa Köse’nin vereceği onayın etkin bir rol oynayacağı ifade edilenler arasında. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet özaydın 2020-01-20 14:41:06

ANTALYA İÇİN BULUNMAZ BİR NİMETTİR SAYIN OSMAN DİRİCAN KARDEŞ.SAĞLAM KİŞİLİKLİ SEVECEN ASLA HALKA TEPEDEN BAKMAYAN BİR İNSANDIR.FAKİR GARİBAN DOSTU,ÜLKESİNİ SATMAYAN SAĞLAM BİR İNSANDIR.İMZA OZAYDİN65 SAĞLAM YÖRÜKLERDEN KİMSE KORMASIN ASLA.