Bir yılı aşkın bir süredir, Antalya’nın incisi, şirin mi şirin İlçesi Aksumuzda hizmet vermekteyiz. Bu süre zarfında kent yararına çok güzel işler başardığımızın kanısındayım.  Yaptığımız haberler, dile getirdiğimiz sorunlar ve sonrası kent yöneticilerinin çözüme yönelik başlattıkları süreç ile beraber vatandaşlarımızın olumlu görüşleri, kent adına güzel işler başardığımız yönündeki kanımızı güçlendiriyor. Tabi ki bu güzellikler olurken de, sorunları dile getirdiğimizden dolayı da bazı çevrelerin tepkisiyle de karşılaştığımızın farkındayız. Geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi, söz konusu kentin menfaatleri ise,  gerisi teferruat diyerek, tepkilere gözlerimizi yumarak ve kulaklarımızı kapatarak, yolumuza devam ediyoruz. Tabi ki bu tavrımız, malum bilinen çevrenin iyice bize karşı diş bilenmesine neden oluyor.

Olsun, varsın, istedikleri kadar diş bilesinler, ama yine biz bu kervanı yürütmeye devam edeceğiz, Allah’ın izniyle… 

   ***

14 yıla yakın bir süredir gazeteciyim ve aynı zamanda Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyesiyim. Bu süre zarfında hep politika muhabirliği yaptım. Birçok meclis toplantılarını takip ettim ve oralardaki gelişen olayların öncesi ve sonrasını, yani perde arkası gelişmeleri, çalıştığım kurum olan gazetelerde okuyucularla buluşturdum. Oralardaki işleyişi iyi bilenlerdenim.  1 yıldır da Aksu Belediyesi Meclisi’ni takip ediyoruz ve buradaki gelişmeleri ve işleyişi Güneyhaberci Aksu Gazetemizin aracılığıyla sizlere ulaştırıyoruz. 

Aksu Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı oturumunu takip etmek ve alınan kararları sizlere duyurmak için, Aksu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nce tebliğ edilen tarih ve saat olan 2 Eylül Pazartesi saat 10.00’da meclis salonuna iştirak ettik.  Salonda Aksu Belediye Başkanı Sayın İsa Yıldırım, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin ve MHP Meclis üyesi Musa Coşgun dışında herkes hazır.  Bekledik oturumun açılmasını. 5 geçe, 10 geçe, 20 geçe derken saat 10.40’a kadar bekledik. Sonrası Başkan Yardımcısı Hasan Çetin salona teşrif etti. Derken, tamı tamına 40 dakika gecikmelide olsa nihayet oturum açıldı.  15 gündem maddesinin görüşüldüğü oturum 40 dakika da bitti. Antalya’da görev yaptığım süre içersinde bu manzara, yani 40 dakika gecikmeli başlayan oturuma hiçbir belediyede denk gelmedim. Çünkü, o belediyeleri yöneten idareciler ve meclis üyeleri, zaman kavramının ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirler. Aynı duyarlılığı, Aksu Belediye Meclisi’nden de bekledim, ama nafile. Oysaki her şeyin telafisi olur, ama giden zamanın telafisi olmaz.

Oturum başlamadan, bu gelişme yaşanırken, gelelim oturum açıldıktan sonra ki gelişmelere…

Başta da belirttiğimiz gibi,  Eylül ayı oturumu 15 maddelikti.

Bu gündem maddelerinin birçoğu, gündem maddesi olarak mecliste görüşülmesi usul yönünde hatalıydı. Bunu ben söylemiyorum. Söyleyenler, oturuma katılan meclis üyeleri. Bunlardan iki tanesi o kadar bariz belirgindi ki, 40 dakikalık oturumun 20 dakikasını bu gündem maddeleri işgal etti.  1’incisi Altıntaş Mahallesi’nde bir sokağa isim verilmesi.  Bu öneriye AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Demirkaplan itirazda bulundu. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nda sokaklara isim verilemeyeceğinin ifadesinin net olduğunun altını çizen Demirkaplan, “İsimler caddelere verilir. Sokaklara ise numaralar verilir. Yasa böyle der. Biz bu değişikliğe onay verirsek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bize gülerler” ifadelerini kullandı.

Tüm bu yasasının açık ifadelerine rağmen, bazı üyelerin değişikliğe onay verilmesi anlamında ısrarı gözlerden kaçmadı. Sonrası değişiklik kabul görmedi ve böylelikle bir yanlışlıktan geri dönüldü.

İkincisi ise, bir işletme ile ilgili ruhsat verilmesi maddesi idi.

Buradaki usul ise, üst yazı ile, yani Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın resmi yazısı sonucu konunun komisyonda görüşülmesi gerekirken, üst yazısız, konu komisyonda görüşülüyor. 

Sonra meclise havale ediliyor. Tam karar aşamasına varılırken, üst yazının dosyalarda olmadığı fark ediliyor, oturum da AK Partili meclis üyeleri tarafından. Tabiiii sonrası tartışmalar, tartışmalar…

Ve birim müdürlerini saran bir telaş.  Ama üst yazı yine yok…  Derken bir ay sonraya kalacak olan karar…

Artık buradaki zaman kaybını siz düşünün… Asli görevi çözüm olan, idarecilerin ortaya koyduğu çözümsüzlüğü…

Bizde Aksu Belediye Meclisi’nde, yani kent için hayati kararlar alınan bir mecliste çözümsüzlüğe tanık olduğumuzdan dolayı, “Ah Aksum, Vah Aksum, sen nelere, kimlere kaldın Aksum”  demek istedik.

Sürçü lisan ettiysek af ola…

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.