Eviniz “Sel baskını”na uğramış, mutfağınız sular içindeyken, kalkıp da “kahve” içmeyi düşünmek ne kadar abes ise, yerel seçimler öncesi Aksu’yu yönetmeye talip olma adına aday adaylığı yarışına çıkan bir bireyin hazırladığı 12 sayfalık el ilanının, projelerden ziyade neredeyse tamamında kendisinden bahsetmesine diyecek bir tek cümle olur.
“Adaylık bahane reklam şahane”

***

Bilindiği gibi yerel seçim sürecine 5 aydan daha az bir süre kaldı.

Bu süreçte MHP ve CHP’nin Aksu adayları netlik kazandı.

AK Parti aday adaylığı sürecini geç başlatmasından olsa gerek, 8 aday adayının belirlendiği yarışta işaret edilen bir isim hala yok.

AK Parti Aksu Aday adayları: Emin Bal, Zeki Acun, Halil Şahin, Ali Akçan, Süleyman Yılmaz, Zeki Koyun, Hakkı Coşgun ve Ferdi Akkaya. Tabi geride gelen ve şimdilik AK Parti Genel Merkezi tarafından ikinci bir emre kadar konulan yasaktan dolayı, aday adaylığını açıklamayan İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu’yu da unutmamak gerek.

Bu adaylar birbirleriyle yarış içersinde olduklarından dolayı, kamuoyu oluşturma adına, kimisi el ilanları bastırıp dağıtıyor, kimisi de gazetelerle söyleşiler yaparak vatandaşı kendileri ile ilgili bilgilendiriyorlar.

Bu bilgilendirmeyi el ilanı yoluyla gerçekleştiren AK Parti’nin aday adaylarından Ferdi Akkaya.

Başta da belirttiğimiz gibi 12 sayfalık el ilanı.

Kapakta, yani 1’inci sayfada Akkaya’nın devasa bir fotoğrafı ve slogan olarak ta, “AKSU’ya AK hizmet Ak kaya’dan”. Bu söylemi okuyan Ferdi Bey’i AK Partinin temel kururcusu, Genel Başkanı ve aynı zamanda Başbakan zannedecek. AK Parti’nin Genel Başkanı dahi ben değil, biz derken, Ferdi Akkaya’nın bu ferdiliğe sahip olması nedir?

Oysaki Ak hizmetleri gerçekleştiren hiçbir belediye başkanı bugüne kadar bu AK hizmet sözcüğünü kendisiyle ilişkilendirmemiştir. Hizmet üreten AK Partili başkanlar, her platformda AK hizmet sözcüğünü AK Parti ile ilişkilendirmiş ve “AK Hizmetler AK Parti’den” şeklinde sloganlar kullanmıştır.

Gelelim 2’inci sayfaya. Yine tam sayfa Ferdi Bey’,in, ilkokuldan tutunda üniversiteye kadar ki tahsil hayatı ve bu tahsil hayatında en ince ayrıntıları göz önüne serilmiş. Sonrası Askerlik süreci başlamış. Yaptığı işler ve çalışmalar bir sayfaya tek tek işlenmiş. Oysaki hiçbir tanıtıcı afişte bu kadar detaya yer verilmez. Sonrası Devletin uluslar arası bir projesi olan EXPO, bir bir işlenmiş. 2 ayrı sayfaya ise AKGİAD’ın projesi olan teleferik projesi devasa bir fotoğrafla işlenmiş. Açıklamalar ise diğer iki sayfaya işlenmiş. Yani 4 sayfa ise kendisi ile ilgili olmayan bir çalışmayı kendisini tanıtıcı el ilanına işlenmiş. Geriye kalan 3 sayfa da ise kendi şirketi olan Akkaya Grubun tanımına yer verilmiş.

Bu tür bir çalışmadan seçmen ne anlar bilemem ama ben bir gazeteci olarak meslek yaşantımda ilk defa böyle bir aday adaylığı tanıtım kataloğu ile karşılaşmış durumdayım. Ticaretle, siyaseti ayıramayan ferdler, bu süreç de ne kadar yer edinebilir, sanırım parti teşkilatları bu konuda hassasiyetlerini gösterecek tecrübededirler.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aynen öyle 2013-11-08 17:28:16

aynen dediğin gibi reklam reklam aday adayı olursa belki meclis üyesi olurumun reklamı bence