Seçim günü git gide yaklaşıyor. Heyecan dorukta, siyasi kulisler hareketli. Kamuoyu ile beraber,  gönlünden meclis üyesi adaylığı geçen siyasilerin gözü ve kulağı 16 Şubat’a çevrilmiş durumda.

Çünkü, o gün, partilerin meclis üyelikleri sıralamaları liste olarak Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Haliyle sıralamadaki yerini beğenende olacak, beğenmeyende. Bu durum da, tablo da ki yerini beğenmeyenlerin, yerine göre kırgınlıkları, yerine göre küskünlükleri olacak.  Hatta, farklı arayışlar içersine girenlerde olacak.  Gerçi bu sürece bütün adaylar hazırlıklı gibi. Ama yine bizde bir kere daha hatırlatmış olalım.

Şimdi gelelim başlığımıza.

Başta da belirttiğimiz gibi 30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. CHP, MHP ve AK Parti’yi listeleyecek olursak, bu 3 partinin aday adaylığı süreci oldukça sancılı geçti.  MHP’de 10 aday adayı, AK Parti’de de 9 aday adayı yarıştı. Aday adayı bolluğu yaşayan bu iki partide “kimler aday olacak?” hesapları yapıldı. Parti kulisleri hareketlendirildi.

CHP’de ise İsa Yıldırım ile Cengiz Aldemir arasında git geller yaşandı. Sonrası bu partilerin adayları açıklandı. Beklentisi olan tüm aday adaylarında şok etkisi oluştu. Adaylar ise kendilerine göre sahaya çıkarak, siyasi çalışmalarının startını vermiş oldular. 6 adayın yarıştığı sahada, yarışın bir kazananı olacak elbet. Bu yarışın finali 30 Mart akşamı belli olacak.

 Hal böyle olunca, ister istemez, “Yarışta başarı gösteremeyenler ne yapacak?” sorusu akla geliyor.

Bugüne kadar yaşanmış, bütün seçim süreçlerine baktığımız da ortaya çıkan bir tablo var.

O da, “Günah keçileri

Yani; hiç kimse başarısızlığı kendisine mal etmeyecek.

Başarısızlığa neden olan “Günah keçileri” aranacak.

Bakalım bu seçimin , “Günah keçileri kim olacak?”

  

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.