GÖREVDE 3 yılı geride bırakmaya hazırlanan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, katıldığı sohbet toplantılarında, televizyon programlarında ve çeşitli etkinliklerde, 30 Mart 2014’ten bu yana geçen sürenin bilançosunu açık yüreklilikle vermeye başladı. Nelerin yapıldığını, nelerin yapılamadığını samimi ifadelerle dile getiren Başkan Şahin, şu gerçeğin altını her seferinde özellikle çiziyor:



“Biz bütçesi 70 milyon lira olan bir belediyeyiz. Büyük projelerin altından tek başımıza kalkamayız. O nedenle, Aksu’ya yapılacak yatırımlarda Büyükşehir ve Hükümetin desteğine ihtiyacımız var. Bu desteği de, mükemmel bir koordinasyon gerçekleştirip alıyoruz.”



Şahin’i eleştirenler de var. “Madem projelerin büyük bölümünü Hükümet ve Büyükşehir yapacak, o halde, Aksu Belediyesi’ni kimin yönettiğinin de bir önemi kalmıyor” diyorlar. Belediye Başkanı Halil Şahin’in karşı tezi işte bu noktada devreye giriyor. Şöyle yorum yapıyor Başkan Şahin:
“Biz zaten, yerel seçim öncesi Aksu Belediyesi-Büyükşehir-Hükümet üçlüsünün Ak Parti’de olmasının avantajlarından yararlanıp, Aksu’ya hizmet yağdırma sözü verdik. Dediğimizi de yapıyoruz. Bu üçlünün, aynı dönemde Ak Parti’de olmasından yararlanmayalım mı, bu fırsatı yatırımlara dönüştürmeyelim mi? Eleştiri yapan arkadaşlar, bunu mu istiyor. Bugüne kadar kimsenin el atmadığı mülkiyet sorunlarının üzerine cesaretle gidiyoruz. Biz de onlar gibi, ‘Çözeriz’ diyerek, yan gelip yatalım mı?”



Başkan Şahin’in bu sözlerine katılmamak elde değil. Aksu gerçekten de büyük bir fırsat yakalamış durumda. İlçenin sorunları çözülecekse, bu dönemde çözülür. Aksi halde, Aksu için bir başka baharı beklemek zorunda kalırız. 32 yıldır ilçede eczacılık yapan Şahin, “Aksu için sorumluluk üstlenmek adına bu göreve talip oldum. Başka da bir beklentim yok. Bunu herkes iyice anlasın” dedi, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında.



Bu mesaj nerelere yönelikti, bilinmez… Fakat, şu da bir gerçek ki, Şahin, yaptığı hizmetlerden, parti ayrımı yapmaksızın tüm Aksuluların memnun kaldığına inanıyor. Partizanlık yapmadığını, tarafsız davrandığını, halkın da bunun farkında olduğunu düşünüyor.



Aşağıda okuyacaklarınız, Başkan Halil Şahin’in, gazetemizi ziyareti sırasında, çeşitli dost sohbetlerinde, televizyon programlarında, mahalle gezilerinde yaptı konuşmalardan bir derlemeyi içeriyor. Bize sorarsanız, geçen 3 yılın ‘Hesap Defteri’ niteliğini de taşıyor bu sözler. Gelin birlikte okuyalım:
“-Yüzölçümü açısından bakıldığında, Antalya merkezdeki 2’nci büyük ilçeyiz. Buna karşın şehirleşme yolunda daha yeni mesafeler alıyoruz. Son 3 yılda ciddi adımlar attık. Ancak, imar ve planlama olmayınca, değişim ve dönüşümün kısa sürede olmadığını da biliyoruz. Bununla birlikte yaptığımız çalışmaların neticesini de görmeye başladık.
-Aksu’nun sahip olduğu potansiyeli faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. Her işi kendi gücümüzle yapma şansımız yok. Halkımıza da seçimlerden önce bunu açık bir şekilde anlattık. ‘Yeter ki bizim istediğimiz konjonktürü sağlayın’ dedik. Menderes Türel Başkanımızın ekip anlayışına ve donanımına güveniyorduk. Vekillerimiz üçü il başkanlığından gelme. Samani vekilimizin Aksulu olması zaten başlı başına bir avantaj. Bakanımız ve diğer vekillerimiz de sağ olsunlar, Aksu’nun talepleri ile çok yakından ilgileniyorlar.



-Aksu’da son 3 yılda 4 milyar liraya yakın yatırım almışız. Bu yatırımlar, Büyükşehir ve devlet kanalıyla olduğu kadar, yerel belediye olarak yaptığımız hizmetlerin toplamıdır. Bu uyumu gerçekten çok güzel bir şekilde sürdürüyoruz. Aksu’da bütün projelere omuz veren, Büyükşehir Belediye Başkanımız Türel olmak üzere, İl Başkanımız Rıza Sümer’e, vekillerimize teşekkür ediyorum. Uyumlu çalışmanın sonuçlarını Aksu’da alıyoruz. Bizim gibi yeni kurulan ilçelerde bu uyumun çok önemli olduğunu düşünüyorum.
-Aksu’da çalışmalarımız, planlamalar da dahil olmak üzere son sürat devam ediyor. ‘Yapılamaz’ denilen birçok konuda cesur adımlar atmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü sosyal ihtiyacının karşılanabildiği bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Aksu’nun nüfusun daha çok artırılmasından ziyade, ilçede yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz.
-Konum itibarı ile Aksu’ya her yerden ulaşmak mümkün. Kuzey Çevre Yolunun 2018 yılı sonuna kadar biteceğinin hesabı yapılıyor, planlamalar ona göre. Zaten ihale süreçleri bitti. Kuzey Çevre Yolu ile ANFAŞ’a kadar gelecek olan hızlı tren projesi var. Artık bu projelerde sona yaklaşıldı. Havaalanının çok yakınında olmamız da ayrı bir avantaj. Expo sayesinde bitirilen raylı sistem ilçemize büyük bir değer kattı. Aksu Çayı Islah Projesi de bitme aşamasına geldi. Bölgemiz çok ciddi bir değişim ve gelişim süreci içine girdi. Bütün bunlar vatandaşımızın yıllardır özlediği fotoğraflardır.



-Küçük projeleri vatandaşımız zaten bekliyordu. Ama büyük projelerin getirdiği dönüşüm gerçekten çok muhteşem oldu. ‘Her mahalleye bir park’ sloganı ile yola çıkmıştık, fakat süremiz dolmadan onun da üzerine çıktık. Kapalı pazarlarımızın üçünü bitirdik, dördüncüsüne başladık. Plajlarımız hiç yoktu, dört tanesini yaptık. Aksulu niye denize giremesin?
-Allaha şükür bugün, 220 dönümlük alanda 300 yataklı hastanemizin projesi bitti, yakında ihaleye başlanacak. Hatta,150 yataklı fizik tedavi merkezimiz de içerisinde olacak. Antalya’nın doğu kısmında da bir hastanemizin olması gerekiyordu. Bu hastanemiz 3 bin kişiye de istihdam imkanı sağlayacak.”



-Aksu şehir olacaksa, vatandaşların sosyal ihtiyaçları karşılanacaksa, bu işin yolu planlamadan geçiyor. Biz hâlâ kurumları barakalarda oturtuyoruz. Fakat bununla ilgili de cesur adımlar atıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığından ilk defa İçişleri Bakanlığına yer tahsisi yaptırdık. Kendi belediyemizle olan yer de dahil, Hükümet Konağı projemizi bitirdik. Bu sene ona da başlamanın hesabını yapıyoruz. Orada vatandaşlarımızın rahatlıkla çay içebileceği bir meydanımız da olacak.



- ‘Bu kentin merkezi neresi?’ denildiğinde bizim de gösterebileceğimiz bir yer olacak. Her türlü resmi törenin düzenleneceği bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Onun da planı projesi hazır. İnşallah ona da başlayacağız. O bölgedeki esnaf arkadaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz, onların da dükkanlarını ayarlayacağız. Kendi belediyemize ait yeri meydan olarak düzenleyeceğiz, altında da otopark olacak.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.