2018 yılını uğurlarken

2019 yılı ülkemize, Antalya’mıza ve ilçemiz Aksu’ya bolluk, bereket, mutluluk, huzur ve sağlık getirsin. 2018’i uğurlarken gazete sayfalarımıza bıraktığı anılara bir göz atmak istedim. 

2018 nasıl geldi ve nasıl geçti? Sevinciyle, hüznüyle koca bir yılı geride bıraktık. 2018 yılında neler yaşanmış kısa kısa sizlerle paylaşmak istedim.

-2018 yılının en mutlu haberi Çalkaya Sorununun tarih olmasıydı. Öyle ki yıllar boyunca içinden çıkılmaz hale gelen sorun, Antalya Büyükşehir Belediyesinin üstün gayretleri ile sonuca ulaşmak üzere.  Çalkaya bölgesinin yıllardır süren ve çözülemeyen imar sorununda, önemli adımlar atıldı ve bölgede yeni bir yapılanma olması için imzalar atıldı.

-2’inci ve en önemli hizmet. Yıllardır özlemle beklenen hastanenin temellerinin atılmasıydı. Hükümetimizin, Aksu’ya Hastane projesini programa alması, bölgenin uzun yıllardır süren özlemine son verdi.

-Ülkemiz genelinde başlayan  Okur- Yazarlık  seferberliğine Aksu bölgesinde yaşayan 65 yaş ve üzeri büyüklerimiz yoğun ilgi gösterdi.

- CHP Aksu İlçe teşkilatında etkin rol alan Hatice Erdem, Yılın Kadını seçildi.

-2018 Perge Yılı İlan edildi. Uluslararası Konser etkinlikleri düzenlendi ve okul öğrencilerine Perge yakından tanıtıldı.

 -Dinar’da gerçekleştirilen Kaşgar’dan-Dinara Ulusal Türkçe Yarışmasında, Dinar Kaymakamlığı tarafından gazetemize, jüri özel ödülü verildi.

 -Antbirlik’te yeni yönetim çığır açarak işe başladı. Yeni iş makinaları ve yenilenen kadrosuyla Antbirlik, bölge tarımcısının yüzünü güldürmeyi başardı.

 -24 Haziran Başkanlık seçimleri yapıldı. 2018’de ilk defa gerçekleştirilen seçimlerle ülkemiz artık başkanlık sistemine geçmiş oldu.

-Yılın en üzücü olayı Kurşunlu bölgesinde yaşandı. Tam 50 Hektar alan ne yazık ki kül oldu.

 -Gazetemiz 8 yaşına girdi. Aksu’nun ilk gazetesi Güney Haberci Aksu Gazetesi tam sekiz yıldır, Aksu’ya hizmet etmekten onur duymakta ve bu onur dostlarımızın tebrik ilanları ile taçlandı. Yeri gelmişken bir kez daha teşekkür ediyoruz.

-2019 Mart Ayında yapılacak seçimler için aday adayları yavaş yavaş isimlerini Eylül 2018’de duyurmaya başladı.

-TBMM Başkanı Binali Yıldırım yabancı ülke meclis başkanları ile Aksu’dan geçti.

Aksuya Hizmet Yağmış mış…

Aksuya Hizmet Yağdı diye bir haber yayınlamış Bay Başkan.

 Allah, Allah!

Nerede bu hizmetler. Gören var mı?

 Varsa lütfen söylesin.

Her gün buradayız, yedi gün Aksu’dayız biz göremedik. Bir semt Polikliniği var, sağlıkçı yok içerisinde.  Gelen hastayı ‘merkeze sevk yeri Semt Polikliniği’ olarak kullanılıyor.

EXPO 2016 ve onunla birlikte yapılan bütün yollar, alt ve üst geçitler ıslah çalışmaları, merkezi hükümetin marifeti. Hastanenin temeli atıldı o da merkezi hükümetin takdiri. 

Şöyle bir şey olabilir Aksu’ya hizmet yağdırmışlar ama henüz yeryüzüne inmemiş. Havada asılı kalmış olabilir mi? İnseydi Aksu merkezde yollar yarımşar metre çukurlarla dolu olmazdı sanırım. Bakın çukurları tek tek söyleyeyim belki bakmak istersiniz. Aksu’ya girin noteri geçin, büfeden sağa dönün kocaman bir çukur, devam edin yollar sağlı sollu param parça zik zak çizerek gidiyorsunuz yolda. Jandarmadan sağa dönün bir çukur, dönün kaymakamlığın önünde iki çukur. Fatih mahallesine gidin yollar çukur, Mandırlar mahallesi yine öyle. Cihadiye yine öyle. Daha sayayım mı? Milletin arabasında, traktöründe ne lastik kaldı nede ayar.

Bakın Vatandaşlar ne diyor! Merkezin yolları dökülüyor, seçim zamanı geldi, onun hürmetine iki kepçe asfalt döksünler bari.  Nedir bu millete kastınız bilemedik ki! Hiç mi bu yollardan geçmiyorsunuz? El insaf! Devletimizin sizlere iş yapın diye sunduğu, vergilerimizle ödenen konforlu makam arabalarınızdan ininde, cadde sokak bir gezin muhteremler!

Elif Öğretmen İYİ Parti’de

Her gün bir kadınımızın siyasete adım attığını görünce bir heyecan sarıyor beni sormayın gitsin. Siyasette de yaşanan şu hengâmeyi dengeleyecek değerli insanlar, kadınlarımız. Ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve görülmeyeni görüp, duyulmayanı duyacak kıymetli kadınlarımız. Aksu bu dönem rekorunu kırıyor maşallah. Hemen her partiden kadın aday adaylarımızı görmek harika bir duygu. Aksu’da yaşayan bütün kadınlarımızı yüreklendiren muhteşem adımlar bunlar. Siyasi koridorlarda, yönetimlerde kadınlarımızın ayak seslerini ve çözüm önerilerini ve elbette ki başarılarını hep birlikte göreceğiz, duyacağız ve yaşayacağız. Helal size!

Rahmetli Ramazan Çoşgun’nun değerli kızları ve Harita Mühendisi Cemali Coşgun’nun kız kardeşi Öğretmen Elif ÇOŞGUN BAL’da artık kariyerine siyasette devam etmek için İYİ Parti’den Aksu Belediye Meclis Üyeliğine aday adaylığı başvurusunda bulundu. Elif Hocamıza başarılar diliyorum. Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra çeşitli il ve ilçelerde öğretmenlik görevinde bulunarak en son Antalya’da bir okulda görev süresini tamamlayarak bu yıl emekli oldu. Evli ve iki çocuk annesi öğretmenimiz Elif COŞGUN BAL artık siyasi arenada bende varım diyerek İYİ Parti yönetim kadrosunda yerini aldı.

Aksu’da siyaset açısından böyle güzel, eğitimli, başarılı kadroların oluşması çok umutlandırıcı. İnanıyorum ki ancak ve sadece böyle yüksek eğitimli kadrolarla bu ilçe şahlanır ve hak ettiği şekle gelir.

Siyasette görev alan kadınlarımıza başarı, başarı ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elif Cosgun Bal 2018-12-26 19:44:55

Degerli yorumlariniz ve basari dilekleriniz icin tesekkur ederim.Aksuya IYI gelmek projelerimizle guzel Aksu'muzu daha da degerli kilmak hedefimiz.