15 Ağustos 2012’de çıkan ilk sayımızdan itibaren, bizlerle birlikte aynı mutluğu paylaşan ve her hafta matbaadan gelecek gazeteyi heyecanla bekleyen bütün dostlarımıza binlerce teşekkürü bir borç biliyoruz. Bir yaz sonu sabahında, çay ve simitle kahvaltı yaptığımız köy kahvesindeki yaşlı amcanın sözleri hâlâ kulaklarımızda. Kendisine uzattığımız ilk sayımıza hayretle bakan Murtuna’nın yaşlı bilgesi, “Demek sonunda bizim de bir gazetemiz oldu” demiş ve şöyle devam etmişti: “Aksu’da bundan sonra çok şeyin değişeceğine şimdi inandım.” Evet, o günden bu yana çok şey değişti. Ve bu değişimin seyir defterini bizler tuttuk. Her konuda alçakgönüllüyüz ama bir konuda asla mütevazı değiliz: Bundan elli yıl sonra, Aksu’nun tarihi yazılırsa eğer, geleceğin yazarları ve akademisyenleri Güney Haberci Aksu’nun rehberliğinde araştırma yapacak. Açıkça söyleyelim, tam dört yıldır bu ilçede tarihe not düşüyoruz.

Kentimizin koca çınarlarından derlediğimiz hatıraları yayınlıyor ve Aksu’nun yakın tarihini günümüzün gençlerine taşıyoruz. Bugünün tarihini onlarca yıl sonrasına aktarıyoruz… İlk sayımızın çıktığı 2012 yılından günümüze kadar, gündemdeki siyasi gelişmelerin nabzını tutmakla yetinmedik. İlçe ekonomisini ayakta tutan üreticilerin, iş adamlarının, esnafın kürsüsü olduk. Bütün okurlarımızın ortak görüşü, ‘Hayatın sesi’ne yer veren bir gazete olduğumuzdur.
Öğretmenler, öğrenciler, esnaf, üretici ve iş dünyasının sık sık dile getirdiği, “Bize en yakın gazete sizsiniz” yorumunu, burada gururla aktarmak isteriz. Aksu’da bir gazete yayınlamaya başlamadan önce, uzun uzun şu sorunun karşılığını aramıştık: Nasıl bir gazete olacağız? Aylar süren bir hazırlığın ardından “Biz Aksu’nun gazetesi olacağız…” dedik ve bu kararımızdan bir milimetre dahi taviz vermeden bugünlere geldik. Dün öyleydik, bugün de öyleyiz ve bu kentin yarınlarında da “Aksu’nun Gazetesi” yine biz olacağız.

Güney Haberci Aksu’yu bağrına basan vefalı okurlarımız, yayın grubumuzun bir başka ürünü olan Markaksu dergisini de aynı sevinçle karşıladı. Şu sıralarda haber merkezimiz tarafından ikinci sayısı hazırlanan Markaksu, ilçe ekonomisinin prestij dergis iolarak kabul edildi, Aksu iş dünyasının sesi oldu. Bugün 200’üncü sayıyla sizleri selamlıyoruz… 300’üncü, 400’üncü ve 500’üncü sayılarda da sizlere seslenirken; 2012 yılındaki başlangıç günlerinin çocukları büyüyecek ve meslek sahibi insanlar olarak hayata karışacaklar.

Öyle bir gün gelecek ki, değişen Aksu’nun aydınlık yüzlü gençleri, “Bir zamanlar kentimizde neler yaşanmış acaba?” diye, merak edip, bizim yazdıklarımıza bakacaklar. Ve işte o gün bizler, mutlu bir tebessümle “Aksu’yu biz yazdık” diyeceğiz. Geride kalan hayatın bize sunduğu tek kazanç, sadece bu olacak.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.