MHP’li Yaşar 20 TL’ye ağalık yaptı.

Evet, yanlış duymadınız, MHP’li Ahmet Yaşar tamı tamına 20 TL’ye, hem ağalık yaptı, hem de AK Parti’ye bir gol attı.

Nasıl mı?

Sıkı durun o zaman anlatalım size…


***

Bilindiği gibi geçen hafta Aksu Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumu vardı. Gündem maddelerinden biride Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Zabıta memurlarına ödenecek fazla mesai ücretleri ile ilgili raporu idi. Komisyon, 380 TL’lik bir rakam belirlemişti.

Bu arada MHP Grup Sözcüsü Ahmet Yaşar söz alarak, “Bu ücretin TÜFE’ye göre değerlendirilmesini teklif ediyoruz” diyerek, komisyonun belirlediği 380 TL rakamının en üst limit olan 403 TL yapılmasını önerdi.

Belediye Başkanı Halil Şahin’de, Zabıta Müdürü Muhammet Çetin’e dönerek, “Kaç personel yararlanacak” sorusunu sordu ve aldığı “7” rakamından sonra, Yaşar’ın önerisine sıcak baktı ve destekledi.

AK Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Demirkaplan, Başkan Vekili Nedim Darıcı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Köseoğlu dışında diğer AK Partili meclis üyeleri de Başkan Halil Şahin gibi öneriye destek verdi. Böylelikle MHP’li Yaşar’ın önerisi oy çokluğu ile kabul edilerek diğer bir maddeye geçildi.

İşte ne olduysa tam bu arada oldu.

Gündemin 8’inci maddesi olan Denetim Komisyonu’nda çalışacak uzman kişi ile ilgili rapor oylamaya sunulduğunda, AK Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Demirkaplan’ın, “Ben kişisel olarak maddeyi komisyondan geldiği gibi kabul ediyorum. Grup da serbesttir, isteyen istediği gibi oy kullanabilir” diyerek adeta bir önce ki oylamaya gönderme de bulundu.

Tabi ki grup sözcüsü Demirkaplan’ın hiç beklenmedik bu sözleri, toplantı salonunda havanın buz kesmesine neden oldu.

Bu sözlere karşılık olarak Başkan Şahin, “Siz buna karar veremezsiniz. Grup Başkanı karar verir. Herkes kendi işine baksın” diyerek, sert bir şekilde tepkisini koydu.

Kızgınlıklar haliyle suratlara yansırken, toplantıya damgasını vuran bu gelişme bir taraftan da meclis kulislerinde, MHP’li Yaşar’ın AK Parti grubuna attığı bir gol ile beraber “20 TL’ye ağalık yaptı” olarak yorumlanmasına neden oldu.
O gün mecliste olan ve gelişmeleri yakinen takip eden biri olarak, bende meclis kulislerinde konuşulanlara hak verdim.

Çünkü muhalefetin işi, izlediği strateji ile mevcut yönetimin, yani iktidarın kalesine gol atmak.

Yaşar’da bunu yaptı. Bir strateji ortaya koydu. Komisyonun belirlediği rakam olan 380 TL ile en üst rakam olan 403 TL arasında ki farkı, yani 20 TL’yi analiz ederek, bunu meclis gündemine taşıdı ve bir öneride bulundu. Buna karşılık AK Parti grubu top yekûn bu öneriye ret yönünde oy kullanmış olsaydı, Yaşar, bu sefer personele dönüp, “ Bakın sizin 20 TL kadar bir değeriniz yok” söylemini dillendirecekti.

O yüzden Yaşar’ın önerisine ret yönünde oy kullanan AK Partili meclis üyeleri, kendi kalelerine atılmak istenen bu topu yumuşatarak, bir MHP’li Yaşar’ın golü olarak yazılmasına engel olabilirlerdi.

O da, öneriye sıcak bakarak, desteklemeyle olurdu. Ve 20 TL gibi bir rakamla gönüllere girmiş olurlardı. Ayrıca soğuk rüzgarların esmesine neden olunmazdı.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.