İSTATİSTİKLER bir kentin sosyo-ekonomik yapısını ortaya koyan çarpıcı sonuçlar verir. Bir kentin dününü ve bugününü iyi okuyamayan, yarınlar için de bir öngörüde bulunamaz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işte bunun için vardır ve çok yararlı hizmetlerde bulunmaktadır.

TÜİK son olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, ilçemizin nüfusu, bir önceki yıla göre binde 16.4’lük bir artışla 69 bin 626’ya ulaştı. Böylece, Antalya’nın “Nüfusu en çok artan ilçeleri” sıralamasında 5’inci olduk. Hatta, nüfus artış hızında Alanya, Manavgat ve Kemer gibi dünyaca ünlü turizm kentlerini bile geride bıraktık.
Buna karşın, istatistikler bize, bir başka gerçeği daha gösterdi. İlçemiz bu denli hızlı nüfus artışını, aldığı iç göçlere borçluydu, ancak, Aksu büyük bir hızla “dış göç” yaşıyordu.
TÜİK istatistikleri bizlere, Antalya ili sınırları dahilinde, “Aksu nüfusuna kayıtlı” 45 bin 516 kişinin yaşadığını söylüyor. Bununla birlikte, bu sayının sadece 34 bin 357’si Aksu’da ikamet ediyor.

Kalan 11 bin 156 Aksulu ise Antalya’nın diğer ilçelerinde yaşıyor. İstatistikler, Aksuluların ikamet için Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez gibi diğer merkez ilçelerini ağırlıklı olarak tercih ettiklerini anlatıyor.

Size çok daha ilginç bir istatistik vereyim, 2016 yılında 2 bin 438 kişi ikametini Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez gibi diğer merkez ilçelere aldırdı. Özet olarak şunu belirtmek istiyoruz: Aksu’nun kültürel, sosyal ve ekonomik yaşamına sinerji katacak büyük bir kaynak, ilçe dışına kaymış durumda. 11 bin Aksulunun seçimlerde diğer ilçelerde oy kullanmasını doğal bir durum olarak karşılayalım.

Çünkü, binlerce Ispartalı, Konyalı, Burdurlu, Afyonlu ve Diyarbakırlı, Aksu Belediye Başkanının kim olacağına karar veriyor. Bizim demek istediğimiz, yarım saat ilerimizde ikamet eden “Aksulular”ın ilçemizin sosyal ve ekonomik yaşamına çekilmesi gerektiğidir.

İnşallah o günleri de görürüz. Geçenlerde, Konyaaltı’nda ikamet eden Aksulu bir dostuma, “Hafta sonlarında neden ilçemize gelmiyorsun? Özlemişsindir” dedim.
Yüzüme bakıp güldü ve şunları söyledi: “Gelelim gelmesine de, Aksu önce bir toparlanıp vitrini yenilesin. İnsanlar gezip eğlenecekleri, alışveriş yapacakları yerleri de Aksu’da görsünler…”

Ne dersiniz, sizce de haksız sayılmaz değil mi? İşte o nedenle, kent meydanı, hükümet konağı, mesire alanı, hastane gibi projeler bir an önce hayata geçirilmelidir. Oturma zamanı değil…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.