Gençlik ve Spor Bakanlığınca, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" yarışması düzenlendi. Aksu’daki liselerden yarışmaya 1000’e yakın mektup gönderildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Aksu gençliğinin yarışmaya gösterdiği ilginin gurur veren bir düzeyde olduğunu kaydettiler.


15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin anılarını yaşatmak amacıyla düzenlenen “Ecdada Mektup” yarışmasına Aksu’daki liselerden geniş bir katılım oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmaya; Aksu’daki Fen ve Anadolu Liselerinin yanı sıra, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden 1000’e yakın mektup gönderildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zeki Gök, “İlçemizdeki liselerde öğrenim gören gençlerimizin yarışmaya olan ilgileri gurur verici bir düzeydedir. Başta sayın velilerimiz olmak üzere, okul müdürleri ve öğretmenlerimize de gösterdikleri duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.


 

YARIŞMA HAKKINDA BİLGİ

“Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine” adlı yarışmaya, 14-29 yaş arasındaki tüm gençler katılabiliyor. Gençler, yarışmaya "http://genclerdenecdadamektup.gsb.gov.tr" adresi üzerinden kimlik bilgileri ile 15 Şubat'a kadar mektup yazarak başvuru yapabiliyor. Mektuplar, okul yönetimleri aracılığıyla da gönderiliyor. Yarışma, "14-17", "18-21", "22-29" yaş kategorilerinde düzenleniyor. Dereceye girenlerden birinciye, ultrabook, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye akıllı telefon verilecek. Dereceye giren gençler ayrıca Gençlik Haftası'nda Ankara'ya getirilerek temsilci gençlerin programına katılacak. Yazdıkları mektupları devlet büyüklerine verme fırsatı yakalayacak. Yarışmanın sonuçları 15 Nisan 2017 tarihinde "www.gsb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.


 

MEKTUPLAR MÜDÜRE TESLİM

Okulları ziyaret ederek mektupları bizzat teslim alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zeki Gök, öğrencilerle birlikte anı fotoğrafları da çektirerek kurumun sosyal medyadaki hesabında paylaştı. Yayınlanan fotoğraflarda yüzlerce gencimizin, şehitlere yazdıkları mektupları büyük bir gururla teslim ettikleri görüldü. Bu projenin ilçemizde büyük bir başarıyla gerçekleştirilmesinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü kadar, kuşkusuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkısı büyük. Bunun için buradan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ile Tülay Ateş, Mustafa Köseoğlu ve Haldun Çevik gibi lise müdürlerinin de adını anmak gerekiyor.


 

GENÇLİK AÇISINDAN ÖNEMİ

Peki “Ecdada Mektup” yarışmasının gençlik açısından önemi nedir? Bunun açıklamasını da Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’tan alıyoruz. Darbe teşebbüsünde gençliğin üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirdiğini ve bu ülkenin geleceğini hayatı pahasına müdafaa ettiğini dile getiren Kılıç, "Uğruna ne yapsak az, ne desek eksik olacak kahramanlarımız için düzenlediğimiz bu yarışma, kelimelerden inşa edilmiş bir anıt ve gençliğimizin 15 Temmuz şehitlerine bir saygı duruşu olacaktır. Bu ruha ve bu ruhu şehitlerimizle birlikte var eden gençlere inancım tamdır" değerlendirmesinde bulundu.













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.