Emniyet ve istihbarat birimlerinin ülke genelinde başlattığı FETÖ operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Operasyonun Antalya ve Aksu ayağı konusunda henüz ses getiren gözaltılar olmadı. Yapılan yorumlar, buzdağının görünen kısmındaki kişilerin toplandığı şeklinde. Asıl büyük isimlerin bayramdan sonraya bırakıldığı iddia ediliyor.

Biz en iyisi, Antalya genelindeki gelişmeleri bir yana bırakarak, Aksu özelinde yaşananları ele alalım. İlk önemli gelişmeyi aktarıp başlayalım söze: Operasyon kapsamında gözaltına alınan Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, serbest bırakıldı. Ancak tekrar görevinin başına dönmesi zor görünüyor, çünkü açığa alınmış durumda.


Aksu’da gözaltına alınan diğer önemli isim, yani Ferit Özçelik’e gelince, ilginç gelişmelere tanık olduğumuzu söyleyebiliriz. Öncelikle şunun altını çizelim; bize ulaşan çok sağlam bilgilere göre, Belediye Meclisi Üyesi Ferit Özçelik, ‘By Lock’taki isim listesinde yer aldığı için sorguda bulunuyor.

FETÖ’cülerin kendi aralarında kullandıkları bir haberleşme sistemi olan By Lock’un şifrelerini kıran MİT, 50 binin üzerinde kişinin ismine ulaşıyor
. Bunlardan biri de Özçelik… Bunun üzerine hakkında gözaltı kararı çıkarılıyor. Bu işin bir yönü, şimdi de diğer tarafına bakalım.

Ferit Özçelik’in üniversite öğrencisi olan oğlu Murat Faruk Özçelik, gazetemize yaptığı açıklamada çok önemli bir detayı vurguladı: “Babam hakkında Aksu’dan ihbar mektubu gitmiş!” Oğul Özçelik, babasıyla ilgili gelişmeleri şöyle aktarıyor:

“Bizim ilçemizden polise gönderilen ihbar mektubunda, babam için ‘Aksu İmamı’ iftirası atılmış. Bizler, aile bireyleri olarak, gözaltına alındığı günden bu yana babamla görüşemiyoruz. Avukatının bize ulaştırdığı bilgiler ışığında konuşuyorum ancak. Bu ihbar mektubundan yola çıkan polisler, babama ‘Aksu İmamı sen misin?’ diye soruyorlarmış. Bizim ailemizin Fetullah Gülen grubuyla hiçbir yakınlığı olmadı. Babam da onlardan uzak dururdu. Başka cemaatlerle dostluğu oldu, ancak onlarla da fazla içli dışlı değildi. Avukat bize, ‘Son 3-4 yıl içinde babanızın Aksu’da bu örgüte zarar verecek bir davranışı oldu mu?’ diye sordu. Onun düşüncesine göre, kağıt üzerinde hedef saptırma yapılıyormuş. Asıl FETÖ’cüler, babamı ‘Aksu İmamı’ diye ihbar ederek, başka tarafları saklamaya çalışıyor olabilirlermiş. Babama iftira atan Aksu’daki gerçek FETÖ’cülerin ortaya çıkması için araştırma yapıyoruz.”


Ortadaki gelişmelere ve Özçelik ailesinin açıklamalarına dayanarak, yorum yapmadan, olan biteni aktardık sizlere. Her şey savcılıktaki sorguda ve mahkemede ortaya çıkacak. Bakalım, Ferit Özçelik mahkemede neler anlatacak? Bütün verileri bir yana bıraksak bile, Ferit Özçelik’in, ‘By Lock’ haberleşme sistemi nedeniyle Aksu’da gözaltına alınan ilk ve tek isim olduğunu kesinlikle vurgulayalım.

Bu listenin Aksu’da ve Antalya’da arkası gelir mi? Bilinmez… Fakat şu da bir gerçek: Birine ‘Aksu İmamı’ diyorsanız, onun arkasındaki ‘Mütevelli Heyeti’nde kimlerin olduğunu da araştırmanız gerekiyor. Sahiden, Aksu’da, FETÖ’nün uzak ve yakın geçmişteki mütevelli heyetlerinde kimler yer aldı? Bu sorunun yanıtını kimse merak etmiyor mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.