Ak Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Avcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Ak Parti’nin çalışmalarını ve Aksu’daki yatırımları masaya yatırma fırsatı bulduk. İlçe Başkanı Şahin, teşkilatın şu sıralarda en önemli gündem maddesi olarak referanduma ağırlık verdiğini söyledi. Başkan Şahin, “Aksu’daki mahalle ve esnaf ziyaretlerimizde en çok bu konuyu gündeme getiriyoruz. Aksuluların, bunun bir parti meselesi değil, ülke meselesi olduğunu düşünerek referandumda oy kullanacaklarına inanıyorum” dedi. İşte o ziyaretten sayfamıza yansıyanlar…

-Aksu’da şu sıralarda, teşkilat olarak neler yapıyorsunuz? Oradan başlayalım.
-İlçe teşkilatı olarak, öncekinden çok daha fazla sahada olduğumuzu söyleyebilirim. Kadın ve Gençlik Kollarının çalışmalarının yanında, ben de ilçe başkanı olarak, mahalle ziyaretlerini iki katına çıkardım. Kent gündemini takip etmekle kalmıyoruz, ülke gündemini de çok yakından takip ediyoruz. Anayasa değişikliği, teşkilatımız için çok önemli ve bize büyük görevler düşüyor. Biz de programlarımızı ona yönelik yapmaya çalışıyoruz. Öyle görünüyor ki, Anayasa değişikliği paketi ay sonu gibi TBMM’den çıkacak. Arkasından bir referandum süreci başlayacak. Bu referandumun önemi çok farklı. Bunu özellikle belirtmek gerekiyor. Bugüne kadar yapılan tüm seçimleri bir tarafa, bu referandumu da diğer tarafa koymanız gerekiyor. Yerel ve genel seçimler belirli bir dönemi ilgilendiriyor ama referandum ülkemizin kaderini belirleyecek. Torunlarımızın nasıl bir ülkede yaşayacağına karar vereceğiz. Referandum onun için çok önemli ve diğer seçimlerden çok daha farklı. Bütün enerjimizi sahaya yansıtacağız. Ülkenin bekası için, yarınlarımız için bu anayasayı değiştirmemiz gerekiyor. Bütün parti teşkilatımız referanduma odaklı bir çalışma içine girdi. Aksuluların referandumda sağduyulu davranacaklarından eminim, memleket söz konusu olduğunda parti bir kenara bırakılabiliyor.

-Aksu özeline dönerek sohbetimize devam edelim dilerseniz. İlçemiz istihdam oluşturma açısından önemini giderek artırıyor. Sizin bu konudaki tespitleriniz nelerdir?
-Bakın, size sadece küçük bir örnek vererek bu konuyu netleştirebilirim. İlçemizde 1500-2000 arasında Beşkonaklı çalışıyor. Bu bile, Aksu’ya yurdun değişik köşelerinden gelen binlerce insanımızı açıklamaya değer. Ispartalılar, Urfalılar, Manisalılar iş bulmak ve ailesini geçindirmek amacıyla Aksu’ya geliyorlar. Aksu için, bir ‘istihdam kenti’ diyebiliriz. Güzelyurt ve Pınarlı’da yaşayan vatandaşlarımız oteller bölgesindeki turistik tesislerde önemli ölçüde istihdam ediliyorlar. Aksu’da her şey var. Deniz, tarih, orman, şelale gibi değerlerin yanında tarım-turizm-ticaret gibi istihdam oluşturan sektörler de mevcut.

-2017’de Aksu’yu nasıl bir fotoğraf bekliyor?
-Bu yıl ilçemiz açısından daha somut bir fotoğrafın ortaya çıkmasını bekliyoruz. Olağanüstü bir gelişme olmazsa hastanemize bu yıl başlıyoruz. Hükümet konağı ve mesire alanı projemizin takibini yapıyoruz. Expo alanının ne şekilde değerlendirileceği bu yıl şekillenmiş olacak. Kumarhane gibi öneriler geliyor ancak bu konuda tavrımız net. Kumar işine kesinlikle karşıyız.



-Sizce Aksu’nun en önemli sorunu hangisidir?
-İmar, mülkiyet sorunu gibi konuları artık gündemden kaldırmamız gerekiyor. Bunun için de çalışmaları hızlandırdık. Bu sorunları çözdüğümüzde, inanıyorum ki, 5 yıl içinde 300 bin nüfusa ulaşırız. Aksu’nun böyle bir potansiyeli var. Güzelyurt ve Altıntaş’ı çözdüğünüz an, nüfus artışının önüne geçemezsiniz. Orada geçmişte yapılan hatalardan dolayı, belediyemiz her ay hazineye para ödüyor. O yüzden bu sorunu bir an önce çözmek için uğraşıyoruz. O nedenle Çalkaya’daki sorun bakanlıklar düzeyinde takip ediliyor. Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin’in yanı sıra; İl Başkanımız Rıza Sümer, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve milletvekillerimiz de bu konunun takipçisi. Çünkü Aksu’nun en eski ve en büyük sorunu bu. Mülkiyet sorunu için, Aksu’nun kanayan yarası da diyebiliriz.

-Aksu’da bir festival neden yok? Böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz?
-Neden olmasın… Ben en çok, tarım ve turizm sektörlerinin buluştuğu bir festival isterim. Çünkü ilçemize damgasını vuran sektörler bunlar. Güreş organizasyonumuzun bu konuda öncü olacağını sanıyorum. Bildiğiniz gibi, yağlı pehlivan güreşlerimizi de büyük bir cesaretle başlattık ve hayli başarılı olduk. Aksu Festivali konusunda da benzer bir adım atılabilir. Aksu’yu ileriye taşıyacak her projede varız. Mesela ben Aksu’da bir özel okul olmasını da çok istiyorum. Bunun için bir proje var, eğer gerçekleşirse ilçemiz bir basamak daha çıkmış olacak. İnanın, çocuğunun eğitimi için Aksu’da oturmayan insanlar var. Bunun yanında, bazı yatırımcılar da nüfus açısından yetersiz gördükleri için ilçemize gelmiyor. Bir kahveciler zincirine yapılan girişimden böyle bir yanıt alınmış. Fakat, hastane, mesire alanı ve kent meydanı gibi projeler, Aksu’nun çekim gücünü artıracak. Sadece hastane bile 3 bin kişinin istihdamı demektir. Bu insanlar ilçede sosyal ve kültürel hayat açısından bir takım taleplerde bulunacaklar.

-Eğitimle ilgili konulara özellikle önem veriyorsunuz. Bu konuda bize vereceğiniz bilgiler olacak mı?
-Aksu’da eğitim kurumlarının hem sayıca artmasını hem de eğitim kalitesi açısından gelişmelerini hepimiz istiyoruz. Örneğin ben, Uçak Lisesi’ni bütün ihtiyaçları ile çok yakından ilgileniyorum. Mesela, bu okulumuza uçak getirmeye çalışıyoruz. İlçemize bir fakülte kazandırmak için girişimler de var, bu konunun da yakın takipçisiyiz. Aksu’da Tarım Teknolojileri Fakültesi açılması için gayret gösteriyoruz. Fakülte kurulması gibi konular, bugünden yarına olacak işler değil. Bununla birlikte Tarım Teknolojileri Fakültesinin Aksu’ya kazandırılmasını çok istiyoruz. Fakat sadece benim istemem yetmiyor, herkesin istemesi ve dillendirmesi gerekiyor. Belediyemizin de bir yer çalışması var. O da sonuçlanırsa fakülte konusunda güzel bir adım atmış olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.